Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Viss pakārtots Turcijai

Divi dažādi kvalifikācijas turnīri priekšā Latvijas vīriešu volejbola izlasei, kas pirmdien Rīgā uzsāka treniņus. Akcents tiks likts uz izšķirošajām cīņām pret Turciju Eiropas čempionāta kvalifikācijas trešajā kārtā, kurai tiks pakārtots arī nedēļu agrāk paredzētais pasaules čempionāta 1. kvalifikācijas kārtas turnīrs Igaunijā. Volejbola sabiedrībā valda vienprātība - tik laba iespēja tikt uz finālturnīru sen nav bijusi. Jāizmanto!

Izlases galvenais treneris Raimonds Vilde sarunā ar Dienu uzsvēra, ka svarīgākais sagatavošanās posma gaitā būs saglabāt fizisko kondīciju, jo visiem sezona tik tikko beigusies. «Neforsēsim ar fizisko sagatavošanos. Viss viņiem jau ir. Svarīgākais ir apārstēt kādas mikrotraumas,» sacīja Vilde. Treniņus pirmdien sāka puse no kandidātu loka - astoņi spēlētāji, kuri Latvijā ieradušies agrāk. «Pirmā nedēļa būs kā iešūpošanās. No nākamās nedēļas sākuma manā rīcībā vajadzētu būt pilnam sastāvam,» prognozēja treneris.

Komandas kodolu veidos tie paši spēlētāji, kuri pērn rudenī smagās cīņās nopelnīja iespēju startēt kvalifikācijas izšķirošajā kārtā, Jelgavā pārspējot ungārus un spāņus. Klāt gan nācis arī Gundars Celitāns, kurš toreiz nespēlēja meningīta dēļ. Pēc slimības viņš aizvadīja izcilu debijas sezonu Itālijas augstākajā līgā, kur kļuva par labāko punktu guvēju un uzbruka ar labāko procentu. Gundars var kļūt par ļoti spēcīgu ieroci trenera Vildes rokās, lai gan treneriem būs ko padomāt, jo viņš spēlē vienā pozīcijā ar pēdējos gados spilgti sevi pieteikušo Hermani Egleskalnu. Par spēlētāju progresu sezonas gaitā Vilde runāja izvairīgi, jo pirmajā treniņu dienā nav bijusi iespēja to pienācīgi novērtēt. «Neesmu atbrīvotais izlases treneris, kurš var braukāt apkārt pa pasauli, skatoties kandidātus.»

Vilde Turcijas izlasi raksturo kā ņemamu, bet ne vieglu pretinieku. «Viņu spēlētāji ir nedaudz pieredzējušāki par mūsējiem, vairāk spēlējuši Eiropas līgās. Es gan domāju, ka spēka ziņā tā ir mums līdzvērtīga komanda,» uzskata treneris. No turkiem jau sagaidītas pirmās viltības, jo pirmā spēle viņu laukumā no galvaspilsētas Ankaras pārcelta uz Samsunu pie Melnās jūras. Kopumā ceļā paies divas dienas.

Lai labāk sagatavotos pretiniekam, Latvijas izlase aizvadīs trīs pārbaudes spēles Grieķijā ar šīs valsts izlasi. «Gan spēles, gan reģionālā ziņā grieķi ir tuvu turkiem. Pēc tam ir pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs, ko uzskatu vairāk kā sagatavošanās posmu spēlēm ar Turciju. Tas gan nenozīmē, ka tur nespēlēsim uz rezultātu, taču tas nebūs primārais,» Vilde iezīmēja gatavošanās plānu. Gatavošanās posmā izlases rīcībā paredzēts viss nepieciešamais - atliek trenēties un spēlēt.

Spēles ar Turciju notiks jūnija sākumā Samsunā un Jelgavā. Uzvarētājs divu spēļu summā kvalificēsies Eiropas čempionāta finālturnīram, kas septembra otrajā pusē notiks Polijā un Dānijā. Jau zināms, ka Latvijas un Turcijas dueļa veiksminieks spēlēs B grupā kopā ar Polijas, Francijas un Slovākijas izlasēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Volejbols

Pasaules čempionāta kvalifikācijas 1. kārta Rakverē (Igaunija)
24.V Dānija - Latvija
25.V Latvija - Baltkrievija
26.V Latvija - Igaunija
Eiropas čempionāta kvalifikācijas 3. kārta
2.VI Turcija - Latvija
9.VI Latvija - Turcija
Latvijas izlases kandidāti
Deniss Petrovs, Artis Caics (cēlāji), Ingars Ivanovs, Austris Štāls (libero), Gundars Celitāns, Hermans Egleskalns (diagonāles), Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Andrejs Zavorotnijs, Pēteris Aukmanis (1. temps), Ansis Medenis, Aivars Petruševičs, Lauris Iecelnieks, Romāns Saušs, Valters Ramma, Andrejs Baburovs (2. temps)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?