Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Viss pašu rokās un prātā

Novērst pirmajā spēlē pieļautās kļūdas un parādīt savu labāko sniegumu centīsies Latvijas volejbolisti, kuriem izšķirošajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņā pret Igauniju derēs tikai uzvara. «Grūtākajam jau esam pāri. Tallinā jāparāda, uz ko paši esam spējīgi, tad viss būs kārtībā,» pārliecināts ir komandas galvenais treneris Raimonds Vilde. Spēle Tondiraba arēnā Tallinā svētdien sāksies pulksten 17, un tās tiešraide paredzēta LTV 7. kanālā.

Dueļa pirmajā spēlē Jelgavā latvieši piekāpās ar 2-3, taču tas neliedza treneriem jau uzreiz pēc tās uzsvērt, ka pārliecība par iespējām uzvarēt summā ir pieaugusi. «Igauņi nospēlēja savu labāko spēli šajā ciklā, bet mums labāko sniegumu parādīt patraucēja uztraukums un pieredzes trūkums, spēlējot savā laukumā ar šādu psiholoģisko spiedienu. Neteiktu, ka tā bija mūsu sliktākā spēle kā komandai, taču atsevišķiem volejbolistiem spēle īsti nesanāca. Pēc statistikas, kļūdu skaits abām komandām bija aptuveni vienāds, taču mums bija tādi spēlētāji, kuri kļūdījās vairāk, un viņu pienesums nebija tik liels kā iepriekš. Tur varam pielikt. Ja uzservēsim tā, kā to darījām līdzšinējās kvalifikācijas cikla spēlēs, tad būs pavisam cita spēle,» sarunā ar Dienu teica treneris Vilde. «Psiholoģiskajam spiedienam nevajadzētu būt tik lielam, igauņus arī esam pamēģinājuši uz zoba, redzējuši, ko viņi var.»

Treneris atzina, ka izbraukumā spēlētāji būs mierīgāki un nebūs tik liela lampu drudža, tāpēc ir labi, ka izšķirošā spēle notiks tieši pretinieku laukumā. Zināmā mērā šāda pieredze trenerim jau ir, jo pirms trim gadiem Latvijas izlase arī sasniedza Eiropas čempionāta izšķirošo kārtu, taču atbildes spēlē savā laukumā īsti netika galā ar atbildības slogu, piekāpjoties Turcijai zelta setā. Tāds iespējams arī svētdien Tallinā, ja Latvijas komanda uzvarēs ar 3-2. Nesen karjeru beigušais bijušais Latvijas izlases līderis Gundars Celitāns gan uzskata, ka līdz tam nevajadzētu nonākt. «Ja tiks izlabotas visas pirmās spēles kļūdas, līdz zelta setam nemaz nenonāks. Ja mūsējiem nebūs mandrāžas, parādīsies niknums. Tad Igaunijā ir labas izredzes uzvarēt,» ziņu aģentūrai LETA paziņoja viens no pēdējo desmitgažu labākajiem Latvijas volejbolistiem.

Treniņi pēc pirmās spēles aizvadīti ierastā ritmā. «Trīs dienas normāli pašancējām, ceturtajā atpūtāmies. Vēl priekšā pa treniņam Rīgā un Tallinā. Nav tā, ka ļoti koncentrējāmies uz kaut ko specifisku, bet bija dažas nianses aizsardzībā, ko pielabojām. Pasvītrojām, uz ko vairāk būt gataviem un kam tik ļoti lielu vērību nepievērst, taču pirmā spēle nekādus pārsteigumus neparādīja. Treniņos vairāk centāmies uzturēt tonusu un kondīciju,» stāstīja Vilde.

Komanda uz Tallinu dodas piektdien, bet svētdien no Rīgas uz Igaunijas galvaspilsētu brauks Latvijas Volejbola federācijas organizēts autobuss. Paredzams, ka ne mazums līdzjutēju uz spēli dosies pašu spēkiem, tāpēc nepilnus sešus tūkstošus cilvēku ietilpīgajā arēnā tribīnēs vajadzētu būt krietnam atbalstam arī no Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību

Latvijai Tallinā der uzvara ar 3-0 un 3-1, bet pēc 3-2 būs jāspēlē zelta sets. Igaunijai der uzvara ar jebkādu rezultātu
Latvijas volejbolisti Eiropas čempionāta finālturnīrā vienīgo reizi spēlēja 1995. gadā, bet igauņi to sasnieguši trīs reizes - 2009. (14. vieta), 2011. (12. vieta) un 2015. (11. vieta) gadā
Pirmajā spēlē Latvijas izlases labā 27 punktus guva Hermans Egleskalns, bet 19 - Romāns Saušs. Igaunijas sastāvā rezultatīvākais bija Roberts Tahts (18 punktu), bet vismaz desmit punktus guva četri spēlētāji

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?