Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Vissvarīgākās spēles jāizlaiž

Līdera nasta ir smaga ne tikai psiholoģiski, bet arī fiziski. Individuāli spēcīgākos futbolistus biežāk mača gaitā «nopļauj», un viņi biežāk saņem patiešām sāpīgus triecienus. Diemžēl Pasaules kauss futbolā pirms vissvarīgākajām spēlēm - pusfināla un fināla - beidzās diviem Dienvidamerikas komandu līderiem. Brazīlija zaudēja savu spožāko zvaigzni Neimaru, bet Argentīna - teju vienīgo uzbrūkošo pussargu Anhelu di Mariju.

«Tas nav nekas nopietns no medicīnas viedokļa, bet viņam jāievēro nekustīgs režīms, lai atveseļotos,» ko Neimaram nozīmē mugurkaula trešā skriemeļa lūzums, paskaidroja Brazīlijas izlases ārsts Rodrigo Lasmars. Viens no čempionāta spilgtākajiem futbolistiem un labākajiem vārtu guvējiem savainojumu guva ceturtdaļfināla mačā ar Kolumbiju, kad Huans Zuniga mača 88. minūtē, rezultātam esot 2:1 Brazīlijas labā, iespēra uzbrucējam ar ceļgalu pa muguru.

Brazīlijas izlases dedzīgākie fani naktī «dežūrēja» pie slimnīcas, gaidot ziņas par viņu zvaigznes veselības stāvokli, kas lieku reizi apliecina, cik svarīgs Neimars bijis komandas spēlē un panākumos. Arī Brazīlijas galvenais treneris Felipe Skolari norādīja, ka bez viņa sesto reizi triumfēt Pasaules kausā būs ļoti grūti. Zīmīgi, ka atbalstu Neimaram pauduši ne tikai Brazīlijas, bet arī konkurentes Argentīnas fani, viņi savas izlases spēles dienā stadionā ieradās ar plakātu, kurā novēlēja Neimaram drīzu atveseļošanos. Tiesa, Argentīna un Brazīlija var tikties savā starpā tikai finālā, kas visiem dienvidamerikāņiem un ne tikai būtu čempionāta «saldais ēdiens». Bez Neimara šīs divcīņas burvība būtu mazāka.

Arī Anhela di Marijas iztrūkums Argentīnas izlasē būs ļoti nozīmīgs. Pirms čempionāta tika uzsvērts, ka Lionelam Mesi būs jābūt komandas līderim vārtu gūšanā, bet rezultatīvu piespēļu dalīšana būs di Marijas darba lauciņš. Ceturtdaļfinālā ar Beļģiju viņš to arī izdarīja, asistējot Gonsalo Igvainam, taču mača turpinājumā viņš sarāva kreisās kājas muskuli un šovasar Brazīlijā vairs nespēlēs. Jāatgādina, ka muskuļa savainojumus čempionāta sākumā guva arī argentīnietis Serhio Agvero, kā arī vēl vairāki citu izlašu futbolisti. Sevišķi tas attiecas uz Portugāli, kas šī iemesla dēļ zaudēja Fabiu Koentrau un Ugu Almeidu.

Vācijas izlases gripas epidēmija pirms ceturtdaļfināla gan esot bijis stiprs pārspīlējums - jā, septiņiem futbolistiem sāpējis kakls, bet nopietnākas problēmas bija tikai aizsargam Matsam Hummelsam, kurš, starp citu, ceturtdaļfināla mačā pret Franciju guva uzvaras vārtus un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, vairākkārt glābjot savu komandu aizsardzībā. Tiesa, čempionāta sākumā viņš dziedēja arī kājas savainojumu, un varbūt vairākas veselības ligas būs paņēmušas no sportista vēl vairāk spēka nekā no citiem.

Citas pusfinālistes, Nīderlandes izlases, rindās nebūs balsta pussarga Naidžela de Jonga, kurš astotdaļfinālā savainoja cirksni. Izšķirošajās stadijās divtik liela nozīme būs komandu «soliņa» garumam un kvalitātei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?