2009 Furetta, MandraRossa, Sicilia, Itālija. Baltvīns.
Uzņēmums apvieno vīnogu audzētājus Sicīlijas dienvidrietumu piekrastē, kuru vīna lauki aizņem vairāk nekā 6500 hektāru. Vīns veidots no Chardonnay un Fiano vīnogu salikuma. Itālijas dienvidu reģionos Fiano šķirne ir audzēta jau Romas impērijas laikā, mūsdienās tā īpašu vietu ir radusi Kampānijas apgabala vīna dārzos. Vīndaru radītais Furetta apbur un pārsteidz ar gaišu un mirdzošu metāliski dzelteno krāsas toni. Vīns ir dzidrs, aromāta savaldīgā un reizē rosinošā aromātiskā ābolu, bumbieru un cidoniju pieskaņa liek nobaudīt eleganto un daudzslāņaino vīnu. Tas atstāj svaigu, lieliski sabalansētu, delikātu iespaidu. Spraigs un intensīvi bagāts ar savvaļas ziedu niansēm un Chardonnay šķirnei raksturīgo eksotisko augļu garšu, kurā dominē viegls citrusu un mango salikums. Rezonējošais mandeļu saldenais rūgtums papildina garšu un padara to neaizmirstamu, ļaujot pilnībā aptvert aromātisko Fiano un Chardonnay salikumu.
2007 Altos Terra Andina Syrah Cabernet Sauvignon, Čīle. Sarkanais vīns.
Čīles lielražotāja Sur Andino vīni iemieso Jaunās pasaules vīna dārzu hipnotisko garu - pilnu piedzīvojumiem un pārsteigumiem - un ir domāti tiem, kas novērtē augstas kvalitātes vīnu ar izteiktu raksturu. Lai gan Čīle ierindojas devītajā vietā starp vīna ražotājvalstīm, labākos tās darinājumus lielākoties pārdod ārpus valsts. Šajā grupā noteikti iederas Terra Andina zīmola darinājums Altos, kas februāra sākumā ir sasniedzis Latvijas veikalu plauktus. Pirmais iespaids par vīnu - tumša un piesātināta purpursarkana krāsa. Aromātā izpaužas gatavu augļu un ogu dažādība - pārpilnība ar žāvētu plūmju un nobriedušu upeņu smaržu, kuru papildina maigs krustnagliņu, vērā ņemams ozolkoka un bagātīgs tumšās šokolādes saldenais pikantums. Tas kļūst iespaidīgi pārliecinošs un varens, ļaujot vīnam uzelpot glāzē. Veidots no klasiskām 75% Cabernet Sauvignon un 25% Syrah šķirnes vīnogām, maisījums radīts, lai sniegtu baudu visizsmalcinātākajām garšas kārpiņām. Nedaudz vairāk nekā 12 mēnešu tas pavadījis franču un amerikāņu ozolkoka mucās, tāpēc raksturīgākie vīna komponenti ir spēcīgi un intensīvi tanīni, viegli asa skābuma pakāpe, kas veido stabilu vīna struktūru, kopumā lieliska, sulīga un augļiem bagāta vīna garša. Vīnam piemīt pārliecinoša un ilgstoša pēcgarša ar šādam vīnogu maisījumam raksturīgo grauzdētu kafijas pupiņu, nedaudz kakao un ciedra koka cigāru kastes pieskaņu.