Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Zinību diena, kad Saeimā nekas nenotiek

Saeimā 1. septembrī nekas nenotiek - ir pārceltas prezidija, koalīcijas padomes un arī partiju valdes sēdes. Pirms Saeimas vēlēšanām politiķi jo īpaši vēlas doties uz skolām. Nebija ilgi jāgaida, kad pirmie apsveikumi un bildes no viesošanās mācību iestādēs parādījās sociālajos tīklos. «Tas ir jauna ceļa sākums,» uzrunās skolēniem skaidro augstākās amatpersonas, atgādinot, ka «zināšanas ir dzīves pamats», ko aicināja ielāgot gan Valsts prezidents Andris Bērziņš, gan premjere Laimdota Straujuma (Vienotība).

Arī Saeimas priekšsēde Solvita Āboltiņa (Vienotība) aicināja izvirzīt visaugstākos mērķus. Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas priekšsēdētāja Dana Reizniece-Ozola (ZZS), līdzīgi kā S. Āboltiņa, secināja, ka šī diena ir patīkama satraukuma pilna. Taču uzrunu politiķe pabeidza tēlaināk: «Lai prāts kā uguns tiek degts, nevis kā kuģis piepildīts.» Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) vienkārši novēlēja skaistu un saulainu pirmo skolas dienu, atgādinot četrrindi no «Dar man tēvis pastaliņas…». Lasot politiķu apsveikumus citu pēc cita, beigās nav viegli atminēties, ko kurš teicis. Lakoniskākais bija ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) secinājums portālā Twitter.com: «Tā diena, kad puķes pašas staigā pa ielām.»

Lielāku interesi tomēr izraisīja bijušā premjera un Vienoti Latvijai! kandidāta Aigara Kalvīša sveiciens, kura saturs daudz neatšķīrās no citiem, ja neskaita aicinājumu iegūtās zināšanas izmantot Latvijas labā, nebraucot projām. Drīz vien Ainars Latkovskis (Vienotība) portālā Twitter.com ierakstīja: «Pasaule iet uz galu. Delfos ievietots Aigara Kalvīša apsveikums 1. septembrī.» A. Latkovskis Dienai atzina, ka bijušā premjera sveicienu uztvēris kā gatavību vadīt Izglītības un zinātnes ministriju. Uz skolām 1. septembrī A. Latkovskis nebraucot. Vienu reizi bijis pirms referenduma par iestāšanos Eiropas Savienībā. «Man nešķiet labi, ka visi deputāti skrien uz skolām, - cita lieta, ka tās apmeklē augstākās amatpersonas un ministri,» teica A. Latkovskis. Uz skolu nebija devies arī Saskaņas centra frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs: «Es atskrēju uz Rīgu, jo ir darbi, bet manējie visi ir pa skolām. Mani uz svētkiem neaicina, mani aicina, kad ir problēmas.» Politiķu došanās uz mācību iestādēm, viņaprāt, neesot peļama, jo to «var uztvert arī kā vainas apziņu, ka nav izmantotas skolā dotās zināšanas un tāpēc tajā jāatgriežas».

L. Straujuma 1. septembrī devās uz Api un Valmieru. Zaļo un Zemnieku savienība iecienījusi Zemgali, kur labklājības ministrs Uldis Augulis sveica Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentus, bet ZZS frakcijas priekšsēdis Augusts Brigmanis apmeklēja Jelgavas novada Aizupes pamatskolu, kuru absolvējis. Līdz Auces novadam, kuru vada ZZS biedrs Gints Kaminskis, neviens aizbraucis nebija. «Tas arī nav nepieciešams, deputāti varētu braukt ikdienā, tā parādot, ka izglītība ir valdības prioritāte,» teica G. Kaminskis. Arī Jēkabpils mērs Leonīds Salcēvičs nebija dzirdējis, ka Zinību dienā skolas būtu pagodinājuši politiķi. «Ja kāds parādītos, projām nedzītu. Lai tikai nav politiskā dižošanās,» piebilda L. Salcēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?