Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Znaroks turpinās strādāt

Panākta konceptuāla vienošanās ar Latvijas hokeja izlases galveno treneri Oļegu Znaroku par darba turpināšanu, informē Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Noteikumi nemainīsies

LHF valdes sēdē pirmdien atzinīgi novērtēta izlases izcīnītā septītā vieta 2009.gada pasaules čempionātā. «Pret Znaroka darbu valdes locekļiem iebildumu nebija. Principiāli ar treneri esam vienojušies turpināt sadarbību,» skaidro Lipmans.

Pasaules čempionāta laikā izskanēja pieņēmums, ka pēc veiksmīgā snieguma nezin vai federācijai būs pa kabatai samaksāt trenera prasīto atalgojumu. Lipmans atzīst, ka līguma noteikumi tomēr nemainīšoties. «Znaroka vienīgā vēlme ir parakstīt līgumu uz trim gadiem. Domāju, ka atkal vienosimies par 2+1.» Znaroks ar savu palīgu Hariju Vītoliņu arī nākamsezon strādās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā MVD.

LHF gatavojas pagarināt līgumsaistības ar junioru izlašu treneriem Andreju Maticinu (U-20) un Aleksandru Klinišovu (U-18). U-20 izlase Maticina vadībā pirmo reizi spēja saglabāt vietu pasaules junioru hokeja elitē. U-18 izlase Klinišova vadībā otro reizi izcīnīja ceļazīmi uz augstāko grupu.

Gatavosies KHL

2010.gada februārī Latvijas izlase piedalīsies Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Sagatavošanās plāns pagaidām ir miglā tīts, atzīst izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

«Nedrīkstam ignorēt arī klubu intereses, tāpēc ceru uz labu sadarbību ar Rīgas Dinamo vadītājiem. Pagaidām izskatās, ka novembra un decembra starptautiskajos pārtraukumos izlase nespēlēs. Neredzu īpaši nozīmi meklēt pārbaudes turnīrus, jo izlases kodols tāpat būs pietiekami noslogots Dinamo sastāvā.»

Baltkrievijā tikai divi

LHF valde atbalstījusi divu klubu - Liepājas metalurga un LSPA - spēlēšanu Baltkrievijas atklātajā čempionātā. LSPA plānots sapulcēt labākos U-20 un U-18 junioru izlases spēlētājus, un komanda varētu būt Rīgas Dinamo fārmklubs.

«Šāds projekts sadarbībā ar sporta klubu Rīga ir tapšanas stadijā,» Dinamo Rīga valdes priekšsēdētājs Normunds Sējējs apstiprināja rezerves komandas iespējamo nomaiņu (iepriekš fārmklubs bija Rīga-2000). Nosaukums varētu būt Dinamo/LSPA vai Dinamo/Juniors, bet spēlēšanu Baltkrievijā paredzēts nodrošināt gan no sporta kluba Rīga, gan Dinamo finansiālajiem resursiem. Trenera kandidatūras jau esot ieskicētas, taču atklātībā pagaidām netiek izpaustas.

2010.gada sezonā Baltkrievijas atklātajā čempionātā klāt nāks divas komandas - Saļihorskas Shakhtar (Minskas Dinamo jaunais fārmklubs) un Kijevas Sokil. Tāpēc Latvijai varētu būt problemātiski pieteikt vēl kādu komandu gadījumā, ja pēc pašvaldību vēlēšanām naudas āderes atrod, piemēram, Rīga-2000 vai Daugavpils Latgale. Pērn Baltkrievijā spēlēja četri Latvijas klubi: Liepājas metalurgs, ASK/Ogre, Rīga-2000 un Latgale. Baltkrievi vēloties, lai čempionātā spēlētu 14 komandas, bet galīgo lēmumu plānots pieņemt 19.maijā Baltkrievijas Hokeja federācijas valdes sēdē.

Latvijas čempionāta nākamās sezonas vīzija joprojām ir neskaidra. LHF ieturēs pauzi līdz jūnija otrajai pusei, kad vajadzētu būt lielākai skaidrībai par potenciālo dalībnieku finansiālajām iespējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?