Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Gardās grāmatzīmes

Jāņa Rozes grāmatnīca Spicē tagad sniedz arī gastronomisku pacēlumu

Nupat biju uz Nacionālā teātra jauno izrādi Divu kungu kalps, un, kad nu ķeros pie tā krodziņa apcerēšanas, par kuru te būs runa, pirmā uzreiz ienāca prātā aina, kurā Mārtiņa Egliena tēlotais varonis, cilvēks, kuram ļoti gribas ēst, par gardu atrod kādu mīlestības vēstuli, kuru viņam uzdots nogādāt adresātam, un apbrīnojamā aktieriskā pašaizliedzībā sastūķē šo papīra gabalu mutē. Cik nu atceros no bērnības, kad cilvēks pagaršo visu iespējamo, sākot ar zemi un saviem nagiem un beidzot ar sasalušu atslēgu un bērnu grāmatu papīru, pārāk garšīgs tas nebija. Taču labai pavārgrāmatas vai ēdienkartes receptei būtu jābūt uzrakstītai tik iedvesmojoši, lai gribētos apēst arī papīru, uz kura tā uzrakstīta. Apmēram tāda iespēja tagad pavērusies lielveikala Spice otrajā stāvā – tur, kur aiz Lido ir Jāņa Rozes grāmatnīca.

Tagad tā ir pārveidota, un cilvēks, kurš te ienācis, var ne tikai pētīt grāmatas, bet arī piesēst mājīgā restorānnodalījumā un ieturēties zinību un gara gaismas apdvestā atmosfērā. Jaunais krodziņš jeb konceptiņš apliecina senu novērojumu: grāmatu tuvums tiešām pacilā. Bibliotēkās meitenes šķiet smukākas un apgarotākas. Ja neticat, pagaidiet, kad vērsies vaļā Nacionālā bibliotēka, un pārbaudiet. Tagad izrādās, ka arī ēdieni starp grāmatām garšo labāk. Turklāt Kukbuk ir arī īpaši pacenties, lai tā būtu: te ir gan liela izvēles brīvība (protams, šajā ziņā kaimiņš Lido ir pārāks), gan labi pavāri.

Apmeklētājam piedāvā trīs ēdienkartes. Viens ir bufete – te apmēram par latiem pieciem tu vari nākt un likt uz šķīvja visu, ko sirds kāro no tā, kas uz letes uzlikts, un pēc tam, kad esi to apēdis, nākt vēlreiz. Labumi ir gan brančīgi, gan pusdienīgi vakariņīgi – biezpiens, gaļiņas, cepti kartupeļi, dažādi zaļumi un pat tāds gardums kā ķirbju želeja. Otra ēdienkarte ir šefpavāra ēdienkarte, no kuras notestējām zemos grādos gatavoto jaunlopa karbonādi ar pīļu taukos ceptiem kartupeļiem. Garšoja lieliski. Trešā – ēdienkarte no kādas pavārgrāmatas. Tās te izliktas restorāniņa nodalījumam tuvākajā stendā. Varbūt īsti labi tas pret ēdēju nav no veselības viedokļa, jo pēc tik gardas maltītes viņam vairāk noderētu vingrošanas grāmatas, nevis padomi, kā vēl pieēsties, jo šo funkciju Kukbuk nodrošina papilnam – kad esi ieturējies ar sāļo, uzmanies ar saldo, jo restorāna pašceptās kūciņas izrādās pavisam bīstamas, it sevišķi braunijs un citronkūka, nu ļoti garšīgas. Klāt – Illy kafija, un arī labi vīni te dabūjami. Izņemot pavārgrāmatu pozicionējumu, šķiet, ka vienīgais trūkums jaunajā grāmatrestorāniņā ir īpašas pankūciņas, kuras varētu izmantot kā grāmatzīmes, lai lasītājs uzreiz redz, kurā lappusē viņš palicis. Tādu te nav, toties, kā jau teicu, ir smukas meitenes un jaunās māmiņas ar grāmatām un e-grāmatām rokās, tas Kukbuka atmosfēru vērš vēl gaišāku.

KDi ēda
Bufete – Ls 5,27
Šefpavāra piedāvājums – zemos grādos gatavota jaunlopa karbonāde – Ls 6,33
Braunijs – Ls 1,20
Burkānkūka – Ls 1,70
Citronkūka – Ls 1,70
Dienas piedāvājums – Ls 3,51

Restorāns Kukbuk
Lielirbes ielā 29 (t/c Spice 2. stāvā)
Atvērts no 10.00 līdz 22.00

Interjers *****
Ēdieni ****
Apkalpošana *****
Atmosfēra *****
Bērniem draudzīga vide ****

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja