Tortilju trubiņas ar sieru un čorizo desu
Meksikāņu virtuvē šīs trubiņas dēvē par flautām – tās ir rullīšos satītas, ar sieru un citām piedevām pildītas tortiljas, apceptas pannā. Nekāda vaina nav arī atdzisušām, tikai, ja ņem līdzi, nevajag tīt plēvē, labāk likt kastītē ar vieglu vēdināšanas režīmu, lai nekļūst pārāk mīkstas.
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Daudzums: 2 trubiņas
Sarežģītības pakāpe: viegli
Sastāvdaļas:
- 2 lielās tortiljas
- apmēram 70–80 g labi kūstoša siera (Čedaras, Holandes u. c.)
- 6–8 čorizo desas šķēlītes
- mazliet eļļas cepšanai
Čorizo desas vietā var likt citu desu, ceptas vistas filejas šķēlītes vai vēl ko citu. Piestāvēs arī sakapāti zaļumi.
Mērcītei:
- 1 ēd. k. skābā krējuma
- 1 ēd. k. majonēzes
- 1 ēd. k. tomātu mērces
- sāls un pipari pēc garšas
- zaļie lociņi (ja vēlas)
Pagatavošana:
1. Sarīvē sieru un sadala to vienmērīgi pa divām tortiljām.
2. Lielā pannā sakarsē mazliet eļļas un apcep vispirms čorizo desas šķēles – paprikas piedeva desā piešķirs eļļai oranžīgu toni. Apceptās desas liek izklaidus uz sarīvētā siera un abas tortiljas sarullē glītos rullīšos. Tad appcep pannā tajā pašā eļļā zeltaini brūnas.
3. Sagriež tortiljas līdzņemamajai kastītei atbilstošos gabalos.
4. Pagatavo arī mērcīti – samaisa visas sastāvdaļas un, ja vēlas, pārber ar zaļajiem lociņiem.
Pastas salāti ar tunci, olīvām un dārzeņiem
Iespējams, makaronu salātu versijas ir neskaitāmas, tāpēc recepte bieži vien šķiet lieka – šādos salātos var iekombinēt visu ko! Un tomēr. Šī ir pārbaudīta, garšas ir saderīgas un pagatavošana ļoti vienkārša.
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes (ja pasta jau izvārīta)
Daudzums: 2 porcijas
Sarežģītības pakāpe: elementāri
Sastāvdaļas:
- 2 saujas izvārītas pastas
- 2 mazi lauku gurķīši
- 6 ķirštomātiņi
- 100 g konservēta tunča
- sauja melno olīvu
- ½ maza sarkanā sīpola
- saišķītis pētersīļu
Mērcei:
- 1 ēd. k. labas olīveļļas
- 1–2 tējk. balzamiko (daudzums pēc garšas)
- sāls un pipari,
- šķipsna cukura
Šos salātus var gatavot gan ar atdzisušiem, gan vēl gluži siltiem makaroniem – griežot pārējās sastāvdaļas un salātus maisot, tie tāpat ātri atdzisīs.
Pagatavošana:
1. Izvārītus makaronus ber salātu bļodā. Pievieno pusripiņās sagrieztus gurķus un ripiņās (vai uz pusēm) sagrieztus ķirštomātiņus.
2. Konservētajam tuncim notecina lieko eļļu vai šķidrumu, pievieno salātiem. Pieber arī olīvas un ļoti sīki sakapātu sīpolu.
3. Mazā trauciņā samaisa mērces sastāvdaļas un pārlaista salātiem.
4. Pievieno vēl sīki sakapātus pētersīļus, salātus rūpīgi samaisa. Liek kastītē un ņem līdzi!