Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā -1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

Sierīgi un kraukšķīgi

Šoreiz zelta vidusceļš – līdzi ņemamais launags, kas varētu garšot gan pieaugušajiem, gan pusaudžiem. Siers un čorizo desa tortiljās ar vienkāršu, bet gardu mērcīti un sātīgi kraukšķīgie makaronu salāti!

Tortilju trubiņas ar sieru un čorizo desu

Meksikāņu virtuvē šīs trubiņas dēvē par flautām – tās ir rullīšos satītas, ar sieru un citām piedevām pildītas tortiljas, apceptas pannā. Nekāda vaina nav arī atdzisušām, tikai, ja ņem līdzi, nevajag tīt plēvē, labāk likt kastītē ar vieglu vēdināšanas režīmu, lai nekļūst pārāk mīkstas.

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Daudzums: 2 trubiņas

Sarežģītības pakāpe: viegli

Sastāvdaļas:

  • 2 lielās tortiljas
  • apmēram 70–80 g labi kūstoša siera (Čedaras, Holandes u. c.)
  • 6–8 čorizo desas šķēlītes
  • mazliet eļļas cepšanai

Čorizo desas vietā var likt citu desu, ceptas vistas filejas šķēlītes vai vēl ko citu. Piestāvēs arī sakapāti zaļumi.

Mērcītei:

  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 ēd. k. majonēzes
  • 1 ēd. k. tomātu mērces
  • sāls un pipari pēc garšas
  • zaļie lociņi (ja vēlas)

Pagatavošana:

1. Sarīvē sieru un sadala to vienmērīgi pa divām tortiljām.

2. Lielā pannā sakarsē mazliet eļļas un apcep vispirms čorizo desas šķēles – paprikas piedeva desā piešķirs eļļai oranžīgu toni. Apceptās desas liek izklaidus uz sarīvētā siera un abas tortiljas sarullē glītos rullīšos. Tad appcep pannā tajā pašā eļļā zeltaini brūnas.

3. Sagriež tortiljas līdzņemamajai kastītei atbilstošos gabalos.

4. Pagatavo arī mērcīti – samaisa visas sastāvdaļas un, ja vēlas, pārber ar zaļajiem lociņiem.

 

Pastas salāti ar tunci, olīvām un dārzeņiem

Iespējams, makaronu salātu versijas ir neskaitāmas, tāpēc recepte bieži vien šķiet lieka – šādos salātos var iekombinēt visu ko! Un tomēr. Šī ir pārbaudīta, garšas ir saderīgas un pagatavošana ļoti vienkārša.

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes (ja pasta jau izvārīta)

Daudzums: 2 porcijas

Sarežģītības pakāpe: elementāri

Sastāvdaļas:

  • 2 saujas izvārītas pastas
  • 2 mazi lauku gurķīši
  • 6 ķirštomātiņi
  • 100 g konservēta tunča
  • sauja melno olīvu
  • ½ maza sarkanā sīpola
  • saišķītis pētersīļu

Mērcei:

  • 1 ēd. k. labas olīveļļas
  • 1–2 tējk. balzamiko (daudzums pēc garšas)
  • sāls un pipari,
  • šķipsna cukura

Šos salātus var gatavot gan ar atdzisušiem, gan vēl gluži siltiem makaroniem – griežot pārējās sastāvdaļas un salātus maisot, tie tāpat ātri atdzisīs.

Pagatavošana:

1. Izvārītus makaronus ber salātu bļodā. Pievieno pusripiņās sagrieztus gurķus un ripiņās (vai uz pusēm) sagrieztus ķirštomātiņus.

2. Konservētajam tuncim notecina lieko eļļu vai šķidrumu, pievieno salātiem. Pieber arī olīvas un ļoti sīki sakapātu sīpolu.

3. Mazā trauciņā samaisa mērces sastāvdaļas un pārlaista salātiem.

4. Pievieno vēl sīki sakapātus pētersīļus, salātus rūpīgi samaisa. Liek kastītē un ņem līdzi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pēda, kas paliek

Šoreiz sākšu ar nedaudz provokatīvu jautājumu – kā jūs teiktu, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Nu, tāds, kas katram te dzīvojošajam ir asinīs jau līdz ar piedzimšanu, un, pat ja profesion...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata