Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

30 km/h pie skolas

Aldis Bite

Neilgi pēc jaunā mācību gada sākuma, 4. septembrī, Rīgā, Pārdaugavā, Dzirciemā ielā, gaišā dienas laikā, ideālas redzamības apstākļos notika smaga auto avārija. Tajā sadūrās trolejbuss un automašīna, avārijā cieta seši cilvēki. Negadījumā vissmagāk cieta vieglās automašīnas vadītāja - 38 gadus veca sieviete, kura ar politraumām tika nogādāta slimnīcā. Vieglajā automašīnā atradās arī sešus gadus vecs zēns, kurš avārijā guva galvas traumu un nonāca slimnīcā. Pavisam slimnīcā nokļuva pieci cilvēki, bet medicīniskā palīdzība trolejbusa vadītājai tika sniegta notikuma vietā. Šajā vietā tekstu varētu pat neturpināt un rezumējot izmantot kādu banālu frāzi, piemēram, «katrs pats savas laimes kalējs». Tomēr, par spīti smagajam sekām, šis negadījums nav uztverams kā notikums ārpus ikdienišķā.

Dzirciema iela ir Rīgas maģistrālā iela Kurzemes rajona Dzirciema un Iļģuciema apkaimē. Dzirciema iela sākas pie Vīlipa, Kūdras un Rododendru ielas krustojuma un beidzas mazdārziņu rajonā. Ielas posms, kurā notika avārija, atrodams tieši pēc tam, kad, braucot no Iļģuciema puses, tiek šķērsots krustojums ar Jūrmalas gatvi. Šajā vietā ir aptuveni 7,5 metrus plata divvirzienu divjoslu iela, kuras malās izvietojas Rīgas Botāniskā dārza teritorija, pretējā pusē - Rīgas 34. vidusskolas ēka. Nedaudz - aptuveni 15 līdz 18 metru - tālāk ir sabiedriskā transporta pietura Botāniskais dārzs un lielveikals Maksima. Aptuveni pēc 40 metriem Dzirciema ielai ir spējš līkums un T veida krustojums ar Kūdras ielu. Smagās avārijas vietā ielas brauktuvei ir pārtraukta viduslīnija un nav ceļa zīmes, kas liegtu apdzīšanas manevru, taču tur, gluži kā pie visām mācību iestādēm Rīgā, skolas gada pirmajā nedēļā spēkā bija ātruma ierobežojums 30 km/h. Ja tas tiktu ievērots, iespējams, avārija nenotiktu.

Turpmāk minētais gan neattiecas uz iepriekš minēto avāriju, tomēr jāpiebilst, ka Rīgā vispār bieži iespējams novērot, ka divvirzienu ielas pirms krustojumiem autovadītāji paši patvaļīgi un stihiski sadala četrās braukšanas joslās. Piemēram, K. Valdemāra ielā tā ir teju visas ielas garumā. Laiku pa laikam šiem patvaļīgajam brauktuves dalītājiem uzrodas pretinieki - pārmācītāji, kas brauktuvei ripo tieši pa vidu un katru, kas apdzen, apvelta ar spalgu skaņas signālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Nervozais krustojuma tuvums

Bez nosaukuma

Ojārs Vētra
Auto žurnālists
Diemžēl Rīgas ielās ir pārāk daudz autovadītāju, kam ir visai vāja nojausma par distances un atļautā ātruma ievērošanu. Skaidrs, ka ikvienam mēdz gadīties situācijas, kad jāsteidzas, kad jāriskē, zinot par sekām, kas pārkāpuma gadījumā vērsīsies ar visu likuma bardzību. Diemžēl minētās avārijas gadījumā sodīja ne Ceļu policija, bet liktenis. Būtiskākais fakts šajā gadījumā - tā bija trešā mācību gada diena, un šajā Dzirciema ielas posmā, gluži kā pie visām mācību iestādēm Rīgā, spēkā bija ātruma ierobežojums - 30 km/h. Es uzskatu, ka ar tādu atļauto ātrumu nevienam transportlīdzeklim ceļu satiksmes negadījumā bojājumi nebūtu tik nopietni.

Bez nosaukuma

Guntars Pulss
Auto žurnālists
Dzirciema ielas posms pie krustojuma ar Jūrmalas gatvi ir visai nervoza vieta citādi rimtajai satiksmes plūsmai šajā Pārdaugavas daļā. Autovadītāji minētajā ielas posmā cenšas sagrupēties un pagūt pēc iespējas ātrāk šķērsot plato Jūrmalas gatvi, jo krustojumā ir visai ilgs gaidīšanas laiks pie Dzirciema ielas luksofora. Varu tikai teorētiski pieļaut, ka tas arī bija par iemeslu minētajā avārijā iesaistītās autovadītājas veiktajam manevram un, kā secināms no publiski pieejamās informācijas, arī izbraukšanai pretējā braukšanas joslā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?