Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

48 raibas stundas Tokijā

13.00. Sāciet ar tradicionālas un garīgas vietas apmeklēšanu - Senso-ji budistu templi Asakusa rajonā, kur tas atrodas jau ilgāk nekā tūkstoš gadu. Ceļā uz svētvietu nākas iet pa rosīgo Nakamise-dori iepirkšanās ielu, kurā var nogaršot arī gardos rīsu cepumus sembei. Kad sasniedzat dūmu ieskauto bronzas lāpu tempļa priekšpagalmā, rīkojieties tāpat kā vietējie - centieties noķert vīraka kociņu aromātu un ar to ierīvēt savu ķermeni labai veselībai.

Piektdiena

14.00. Pusdienas Edokko (Edo bērns). Edo ir senais Tokijas nosaukums. Savukārt restorāns piedāvā Asakusa rajonam raksturīgo ēdienu - tempura mīklā apceptus gardumus. Noteikti pagaršojiet garneles.

15.00. Dažu vilciena pieturu attālumā ir Tokijas rajons Akihabara, kurš visā pasaulē pazīstams ar grandiozu elektronikas preču veikalu piedāvājumu. Var nopirkt tādus tehnoloģiskus jaunumus, kuri citviet pasaulē vēl nebūs atrodami vismaz 12 mēnešu. Vērts iepazīt gan galveno iepirkšanās ielu, gan mazākas sānielas. Turpat var iepazīt otaku - supernūģus, kuru dzīve pakārtota datoriem un komiksu grāmatām.

18.00. Laiks šķērsot pilsētu, lai apciemotu citu Tokijas pieturvietu - Ņujorkas bāru viesnīcā Park Hyatt, kas atrodas Šinjuku rajonā. Tas slavens gan ar izcilu skatu uz pilsētu, gan ar faktu, ka te tapa filma Pazudis tulkojumā ar Bilu Mureju un Skārletu Johansoni.

20.00. Vakariņās uz Šinjuku stacijas apkārtni. Omoide-yokocho ir šaura ieliņa, kuru pārpildījuši yakitori jeb vistas gaļas iesmiņu restorāni. Tie piestāv glāzītei ar vietējo rīsu degvīnu sakē. Arī šis rajons ar neona reklāmu pārpilnību, iespējams, jums atgādinās par kādu kinofilmu - režisora Ridlija Skota radīto Pa naža akmeni skrejošais (Blade Runner).

22.00. Šķērsojiet galveno ielu, lai pretējā pusē iepazītu šauro ieliņu puduri, ko pazīst kā Zelta Gai. No koka būvēto krodziņu labirinti atgriezīs pagājušā gadsimta 50.gados, kad šī bija mākslinieku un revolucionāru pulcēšanās vieta, lai pie grādīgo dzērienu pudelēm plānotu nemīlētās valdības gāšanas plānus.

24.00. Ja prāts ir jautrs, izklaides var turpināt karaokes bāros, kas rindojas Yasakuni-dori ielā. Ja nepietiek drosmes uzstāties publiski, no sirds patikas var izdziedāties privātā kabīnē.

Sestdiena

5.00. Nav svarīgi, vai šis ir ieilgušās nakts turpinājums vai arī laikus gulēt aizgājuša cilvēka pirmais solis tūlīt pēc izkāpšanas no gultas, bet šajā agrajā stundā noteikti ir jābūt Tsukiji zivju tirgū. Tā ir pasaulē lielākā zivju vairumtirdzniecības bāze, caur kuru gadā tiek iztirgoti 700 000 tonnu zivju un kurā strādā 60 000 cilvēku. Visaizraujošākā ir tunču izsole, kas sākas 5.15.

7.00. Izsoles sāk pierimt, tāpēc laiks izpētīt tirgus labirintus, kur var redzēt vairāk nekā 400 dažādu zivju sugu un citas jūras veltes. Cilvēkiem, kuriem pašiem patīk gatavot, vērts piestāt virtuves piederumu nodaļā un nopirkt, piemēram, nažu komplektu. To darināšanas tradīcijas esot sākušās ap 1560.gadu.

8.00. Laiks brokastīm. Ja paliekat tirgū, agrā maltīte nenoliedzami būs suši. Nelielo Daiwa restorānu uzskata par vienu no labākajām suši virtuvēm pasaulē.

10.00. Pēc brokastīm uz Ropongi kalniem - futūristisku pilsētplānošanas projektu, kura ideja pieder nekustamā īpašuma titānam Minoru Mori. Idejas īstenošana sākusies pirms 14 gadiem, demonstrējot, ko nozīmē moderna Tokija - veikali, restorāni un izklaides kompleksi. Mori torņa 54.stāvā atrodas Mori mākslas muzejs - var priecāties gan par moderno mākslu, gan par pilsētas panorāmu aiz logiem.

12.00. Pusdienas Cafe 8 (Chinesecafe8.com) iepretī Grand Hyatt viesnīcai. Lēta un garšīga alternatīva Ropongi kalnu dārgajām ēstuvēm. Turklāt šī ir viena no retajām autentiskajām ķīniešu virtuvēm. Iesakām pīles ēdienkarti: par 15 dolāriem var tikt pie visa putna, kuram kā starteris tiek pievienotas pankūkas, pēc tam rīsi un noslēgumā arī zupa.

14.00. Ar autobusu nobrauciet lejup uz Šibujas galveno dzelzceļa staciju un ar Inokashira līnijas vilcienu dodieties uz Kičijoji piepilsētu. Tur atradīsiet Gibli muzeju (Ghibli-museum.jp/en), kas veltīts japāņu labākajai animācijas filmu studijai. Tās dibinātāju Hajo Mijazaki dēvē par japāņu Voltu Disneju. Muzejā var iepazīt animācijas vēsturi, noskatīties īsfilmas un iepazīt animācijas procesa aizkulises. Atcerieties, ka muzeja biļete jānopērk jau stacijas kioskā.

18.00. Ar vilcienu atpakaļ uz Šibuja rajonu. Šajā stundā tā jau sāk pārvērsties par naktsdzīves un izklaides meku. Vērts uzkavēties un pavērot cilvēkus Hačiko laukumā, kuru uzskata par noslogotāko krustojumu pasaulē. Šī ir iecienīta jauniešu pulcēšanās vieta, un vai ikkatrs cenšas izcelties ar acīs krītošu apģērbu, frizūru vai aksesuāriem.

20.00. Paejot garām kosmosa kuģi atgādinošajam universālveikalam 109, turpiniet doties Dogenzaka kalna virsotnes virzienā. Ieejiet debesskrāpī, kas atrodas aiz neliela policijas iecirkņa, un ar liftu uzbrauciet līdz 14.stāvam. Tur atrodas Gonpachi restorāns (Gonpachi.jp). Palūdziet galdiņu pie loga.

24.00. Jaunajiem tokijiešiem īstā naktsdzīve tikai sākas. Pilsēta lepojas ar izciliem deju klubiem un pasaulslavenu dīdžeju vizītēm. Iesēdieties bezmaksas autobusā, kas atiet no Šibuja stacijas, un brauciet līdz Tokijā lielākajam deju klubam Ageha (Ageha.com). Tajā ir pat brīvdabas baseins, no kura paveras lielisks skats uz Tokijas līci.

Svētdiena

9.00. Relaksācija onsenā - japāņu karstajos avotos. Japāna ir vulkāniskas izcelsmes zeme, tāpēc tajā ir milzum daudz publisku vannošanās vietu, kuras «darbina» pazemes siltie ūdeņi. Ar vilcienu dodieties uz Futakotamagavu, kas atrodas netālu no Šibujas. Pie stacijas piestāj bezmaksas autobuss, kas aizved uz Seta Onsen (setaonsen.co.jp/index_e.htm). Iekštelpās atsevišķi nodalīti sieviešu un vīriešu baseini, bet āra baseins ir kopējs. Skaidrā dienā varbūt izdosies saskatīt Fudzi kalna virsotni tālu pamalē.

11.00. Laiks iepirkties, un labākā vieta svētdienā ir Harajuku. Ir gan luksusa Chanel un Gucci veikali, gan piezemētāka ielas mode. Vērts izpētīt supermodīgo La Foret centru, lai pēc tam pārsteigtu mājiniekus ar līdz šim nedzirdētiem zīmoliem, piemēram, A Bathing Ape, Superlovers, X-Girl, Hysteric Glamour un Milkfed, kuras dibinātāja ir kinorežisore Sofija Kopola.

13.00. Pusdienas turpat aiz stūra esošajā Jangara Ramen, vienā no labākajām ātrās ēdināšanas ķēdēm, kas piedāvā ramena nūdeles. Iespējams, būs jāpastāv rindā, taču tas ir tā vērts.#

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?