Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Aizmirst kravas auto

Aldis Bite

Apkaime līdzās Šķirotavas dzelzceļa stacijai un muitas zonai starp Granīta, Katlakalna, Krustpils un Lubānas ielu jau daudzus gadu desmitus veidota kā noliktavu, remontzonu, darbnīcu un kravas auto maksas stāvvietu rajons, kurā koncentrējas liels daudzums lielkravas mašīnu.

Rencēnu iela ir vientuļa asfaltēta iela līdzās maģistrālajai siltumtrasei, kas no TEC-2 stiepjas uz Pļavniekiem un Mežciemu. Šī šķērsiela ērti savieno Lubānas ielu ar Krustpils ielu, turklāt tajā un Cesvaines ielā atrodas vairāku pārvadātāju tehnisko parku teritorijas un noliktavas. Senāk samērā labās asfalta kvalitātes brauktuvi bija iecienījuši ielu ātrumsacīkšu rīkotāji. Nu jau vairākus gadus uzstādīti tā dēvētie guļošie policisti, kas veiksmīgi traucē sarīkot ātrumsacīkstes, Rencēnu ielu atvēlot vien kravas auto plūsmai, kurā kā reti viesi iemaldās vientuļi vieglie auto. Pērn situācija tur sarežģījās. Luksofora uzstādīšana vai kreisā pagrieziena aizliegšana ne vienmēr ir risinājums visām problēmām ceļu satiksmē. Spilgts piemērs nemitīgai ceļu būves inženieru un satiksmes organizācijas speciālistu profesionalitātes pārbaudei ir Lubānas iela. Pēdējo gadu reorganizācijas liecina, ka šī maģistrālā iela, tāpat kā mūsu Rīga, nekad nebūs gatava. Tagad par kārtējo samezglojumu kļuvis Lubānas ielas krustojums ar Rencēnu ielu. Kādēļ? No vienas puses, uzstādītie luksofori padara raitāku satiksmi Lubānas ielā. No otras puses, tieši luksofori būtiski sarežģīja kravas auto kustību Pļavnieku mikrorajonā un visā tuvākajā apkaimē.

«Lubānas un Rencēnu ielā pērn novembrī atklāts regulējams krustojums. Vienlaikus, virzoties uz centru, tika uzstādīta zīme - pa kreisi griezties aizliegts. Šajā krustojumā pirms tam pa kreisi griezās ļoti daudzas smagās automašīnas, lai nokļūtu uz Rencēnu ielu. Tagad kravas automašīnām jābrauc nenormāls līkums. Varbūt Lubānas un Rencēnu ielas krustojumā ir iespēja uzstādīt papildu sekciju? Turklāt Lubānas iela vispār pārveidota par tādu kā autostrādi, kur kreisie pagriezieni aizliegti,» savu sašutumu AutoDienai pauž kravas automašīnas šoferis Normunds.

Apskatot krustojumu, jāpiekrīt lasītāja viedoklim, ka par kravas automobiļu vadītājiem šī krustojuma pārveides laikā tiešām neviens nav domājis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Visiem pa prātam nav nekad

Bez nosaukuma

Guntars Pulss
autožurnālists
Lubānas un Rencēnu ielas krustojums sarežģīti pārbūvējams tā, lai kļūtu ērts visiem satiksmes dalībniekiem. Nezinu, kā tur ar sarkano līniju pārcelšanu, lai paplašinātu brauktuvi un izveidotu papildu joslu kreisajam pagriezienam no Lubānas uz Rencēna ielu. Neapstrīdami, ka galvenā ir Lubānas iela, pa kuru transporta straume plūst gan no Slāvu apļa, gan Dienvidu tilta. Ja ir satiksmes organizācijas izmaiņas pilsētā, tālbraucējiem vienkārši jāveido jauni braukšanas ieradumi. Skumjākais ir tas, ka tālbraucēji, nokļūstot pilsētā, parasti vadās pēc sena ieraduma vai arī navigācijas iekārtām, nevis ceļa zīmēm.

Bez nosaukuma

Ojārs Vētra
autožurnālists
Grūti, protams, ar padsmit metru garu autovilcienu, respektīvi, smago automašīnu, manevrēt, taču kravas auto tomēr nav tramvajs, kuru ierobežo sliedes. Šoferiem vienkārši vairāk jāvadās pēc ceļa zīmēm, nevis navigācijas iekārtām vai sena ieraduma. Uzskatu, ka Lubānas ielai jābūt galvenajai satiksmes artērijai, kas maksimāli strauji no transporta atslogo Dienvidu tiltu un Slāvu apli. Kreisais pagrieziens, protams, bremzē satiksmi. Atceros, ka, braucot no Rīgas centra, kreisais pagrieziens ir atļauts iepriekšējā krustojumā ar Andreja Saharova ielu. Taču tas bremzē satiksmes plūsmu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?