Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Aizstāv tikai cittautiešus

Latvijas Krievu savienība saredz iespēju paplašināt savu vēlētāju daļu, uzsverot, ka tā ir vienīgais politiskais spēks, kas iestājas par cittautiešu interešu aizstāvību. To pagājušās nedēļas nogalē Latvijas Krievu savienības (LKS) kongresā akcentēja arī partijas līdere, Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka. Viņa, tāpat kā vēl vairāki delegāti, lika noprast, ka konkurenti no partijas Saskaņa neaizstāv krievvalodīgos.

Viens no Saskaņas politiskajiem veterāniem Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs Dienai atzina, ka Saskaņa nav partija tikai cittautiešiem, jo uzrunā visus Latvijas iedzīvotājus. «Mēs esam sociāldemokrātiska partija, kas cenšas noņemt etnisko balsojumu par sevi, aicinot vēlēt nevis par tautību, bet par ideoloģiju,» Dienai sacīja A. Klementjevs. Tajā pašā laikā par Saskaņu balso arī daudzi cittautieši, un Saeimā likumdošanas procesā partija nepieļaus, ka tiktu ierobežotas nepilsoņu tiesības, teica A. Klementjevs.

LKS līdere T. Ždanoka, kura Eiropā pārstāv Zaļo un Eiropas Brīvās apvienības grupu, teica, ka aizvadītajā gadā ir bijušas gan uzvaras, gan zaudējumi. Jāatgādina, ka partija saglabāja pārstāvniecību EP, taču Saeimas vēlēšanās tā nesasniedza pat 2%, ko jāpārvar, lai pretendētu uz valsts finansējumu. Panākumi EP vēlēšanās varētu būt saistīti ar T. Ždanokas kā līderes personību un to, ka viņa atrada iespēju uzrunāt cittautiešus krievu auditorijai adresētajos medijos. Tiklab tam iemesli meklējami arī Saskaņas ne pārāk veiksmīgajā EP vēlēšanu kampaņā, ko ir atzinusi arī partijas vadība. Arī Saskaņa EP ieguva tikai vienu vietu cerēto trīs mandātu vietā. «Ja mēs pieļausim kļūdas, tad mūsu vēlētājs var meklēt citu partiju,» atzina A. Klementjevs.

LKS kongresā kritika tika veltīta arī Saskaņas īstenotajam vienas partijas varas monopolam Rīgas domē, par to runāja kongresā ievēlētie līdzpriekšsēdētāji Miroslavs Mitrofanovs un Jurijs Petropavlovskis. Tas, ka mediji nespējot kritiski paskatīties uz Rīgas domes darbu, varot novest pie stagnācijas, sacīja M. Mitrofanovs, uzsverot, ka Rīgā aug cilvēku neapmierinātība ar pašvaldības lēmumiem.

Nākotnē Latvijas Krievu savienība noskaņota skaidri iezīmēt savu pozīciju jautājumā par Krievijas un Eiropas Savienības attiecībām, uzskatot, ka Eiropā ir jāizveido tāda drošības sistēma, kurā tiktu ievērotas gan Eiropas, gan Krievijas intereses, jo «Eiropā nevar nodrošināt drošību bez Krievijas, vēl jo vairāk - esot pret Krieviju», sacīja T. Ždanoka. Tas ir uzsvērts arī kongresa rezolūcijā. Arī stabilitāti Ukrainā varēšot panākt tikai tad, ja izdosies saskaņot gan uz Eiropu, gan uz Krieviju orientēto cilvēku intereses. LKS vēlas gada laikā apvienot visus opozīcijas politiskos spēkus un biedrības lielā kustībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?