Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ar divām ripām pietika

Pašaizliedzīga spēle aizsardzībā kompensēja neizmantotās iespējas priekšējā līnijā. Rīgas Dinamo KHL jaunās sezonas trīs mājas spēļu sēriju beidza ar 2:1 uzvaru pār Habarovskas Amur. Miks Indrašis un Aleksandrs Žiru guva vārtus Dinamo sastāvā. Piektdien spēle izbraukumā ar Atlant.

Nepiepildījās cerības pēc NHL lokauta sākšanās jau pirmajā spēlē uz ledus ieraudzīt Kasparu Daugaviņu. Rīgas Dinamo pirmdien oficiāli ziņoja par vienošanos ar Daugaviņu, taču formalitātes ar KHL palika nenokārtas. It kā 24 stundas pirms spēles visiem dokumentiem esot bijis jābūt KHL uz galda un arī Kaspars neesot varējis klubam iesniegt visu nepieciešamo. Pats hokejists par notikušo bija pamatīgi sarūgtināts, jo cik tad ilgi var tikai trenēties?

Kad visi piecnieki pa reizei bija aizvadījuši savas maiņas uz laukuma, atklājās, ka akurāt Daugaviņš būtu noderējis, jo uzbrukumā Džeimijs Džonsons rāvās divās maiņās - gan ar sezonas sākumā iespēlētajiem Mārtiņu Karsumu un Miku Indraši, gan arī ar Aleksandru Žiru un Aleksandru Ņiživiju. Otrajā periodā «stahanovieša» kociņu no Džonsona pārņēma otrās maiņas centra uzbrucējs Andris Džeriņš. Tādējādi treneris Peka Rautakallio sezonas sākumposmā cerības neattaisnojošos potenciālos uzbrukuma līderus Žiru un Ņiživiju varēja izvērtēt ar diviem dažādiem centra uzbrucējiem un ar vienu, ne ar otru pozitīvas pārmaiņas nevarēja saskatīt. Vairāk bīstamu momentu pie Amur vārtiem veidojās, kad Džonsons un Džeriņš laukumā bija ar ierastajiem partneriem, par spīti tam, ka maiņa: Meija - Džeriņš - Šremps kopā spēlēja tikai otro maču. Šķiet, ka Žiru un Ņiživija nelaimes saknes vispirms jau meklējamas fiziskajā kondīcijā, jo ātrumā abi acīm redzami atpaliek no pārējiem uzbrucējiem. Tomēr trešajā periodā Žiru varēja atviegloti nopūsties. Pārtvēris ripu pretinieku zonā pēc neprecīzas Amur spēlētāja piespēles, ar šķēlienu no zonas vidus kanādiešu uzbrucējs guva savus pirmos vārtus Dinamo sastāvā. Uz rezervistu soliņa apmierināti smaidīja arī viss Dinamo treneru korpuss. Jācer, ka maisam gals ir atvērts un viens no AHL pēdējo sezonu rezultatīvākajiem spēlētājiem būs produktīvs arī KHL līmenī.

Tikmēr Miks Indrašis jau bija apliecinājis, ka iepriekšējā spēlē viņa izstumšana no pirmā trijnieka bija kļūda. Prasmīgi izmainījis ripas lidojumu vārtu priekšā pēc Gunta Galviņa metiena, Indrašis nopelnīja jau ceturto (2+2) rezultativitātes punktu.

Kopumā par Dinamo jāsaka, ka spēle aizsardzībā pagaidām ir labāka nekā priekšējā līnijā. Vārtos Mikaels Telkvists pēdējā trešdaļā riņķoja kā vilciņš. Tikai Mikaelam zināmā veidā izdevās nosargāt vārtus desmit sekundes pirms beigu signāla, kad Amur bīstamākais spēlētājs Jakubs Petružaleks ripu no metra attāluma raidīja jau tukšā vārtu stūrī. Laikam jau nedaudz arī paveicās, bet veiksme, kā zināms, uzsmaida stiprākajiem.

Novosibirskas Sibirj sastāvā turpina uguņot Latvijas aizsargs Artūrs Kulda. Pirmdienas 5:3 uzvarētajā mačā pār Spartak Kuldas rēķinā divi vārtu guvumi, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Šosezon Kuldam 6 spēlēs jau 5 iemestas ripas. Sekmīgi turpina spēlēt ģenerālmenedžera Normunda Sējēja jaunā komanda Prāgas Lev. Pēc 4:0 uzvaras savā laukumā pār Minskas Dinamo Rietumu konferencē Lev ar 14 punktiem nostiprinājās pirmajā vietā. Bijušajam Rīgas Dinamo uzbrucējam Jurajam Mikušam šajā mačā 3 (1+2), Marcelam Hosam - 2 (1+1) punkti.

Rīdzinieki nākamās trīs spēles aizvadīs izbraukumā ar Piemaskavas Atlant (21.IX), Jaroslavļas Lokomotiv (23.IX) un Ņižņijnovgorodas Torpedo (25.IX). Arēnā Rīga nākamā spēle dinamiešiem 28. septembrī ar Maskavas Spartak.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo R 2
Amur 1

(0:1, 1:0, 1:0)
Dinamo R: Indrašis (Karsums, Galviņš, 27.), Žiru (51.)
Amur: Lugins (Piganovičs, Pjurela, 11.)
Dinamo R: Telkvists; K. Rēdlihs - Galviņš, Indrašis - Džonsons - Karsums, Karls - J. Rēdlihs, Meija - Džeriņš - Šremps, Sotnieks - Cibuļskis, Biezais - Bičevskis - Ivanāns, Žiru, Ņiživijs, M. Lipsbergs
Metieni: 35:29 (11:7, 10:11, 13:11). Soda minūtes: 6 - 6. Skatītāji: 5510

Diena vērtē

Priecēja
Mikaels Telkvists
Miks Indrašis
Aleksandrs Žiru

Der sapurināties
Aleksandrs Ņiživijs
Elvijs Biezais
Jēkabs Rēdlihs

Labākais: Andris Džeriņš

KHL

Rietumu konference
1. Lev 6 13:7 14
2. Atlant 6 15:14 11
3. Spartak 6 12:12 10
4. CSKA 6 15:13 10
5. Dinamo M 6 18:15 10
6. SKA 5 21:16 9
7. Dinamo Mn 6 13:19 8
8. Lokomotiv 5 16:15 8
-------
9. Dinamo R 6 11:10 8
10. Slovan 5 12:12 6
11. Severstaļ 5 9:13 6
12. Torpedo 4 13:14 5
13. Donbass 5 12:15 5
14. Vitjaz 6 13:18 5

21.IX Atlant - Dinamo R

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?