Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ar ES un valsts atbalstu radītas 863 jaunas darbvietas

Automašīnu izgatavošana, plastmasas iepakojumu ražošana un biroju administratīvie pakalpojumi - šādās nozarēs ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētās programmas ietvaros radītas vismaz 863 jaunas darbvietas.

LIAA Struktūrfondu vadības un kontroles departamenta direktore Elita Grante Dienu informēja, ka kopumā aktivitātes Atbalsts darba vietu radīšanai ietvaros no uzņēmējiem tika saņemti un apstiprināti seši pieteikumi. Kopumā uzņēmēji jauno darbvietu radīšanai plānoja izlietot aptuveni 17,17 miljonu latu, no kuriem ES struktūrfondu finansējums veidoja 4,54 miljonus eiro. Atbalsta programmā par katru jauno darbvietu uzņēmēji varēja saņemt līdz 12 000 latu, kas paredzēti darbinieku atalgojumam un mācībām. Jaunas darbvietas apņēmušies radīt autobusu ražotājs Amo Plant, datoru ražotājs Atea Global Services, ar degvielas tirgotāju Statoil saistītais uzņēmums Statoil Fuel & Retail business center, plastmasas iepakojumu ražotājs GreenBag, telekomunikāciju grupas Tele2 uzņēmums Tele2 Shared Service Center, kā arī datorprogrammēšanas uzņēmums Intrum Justitia Software Development.

«Aktivitāti noteikti ir vērts turpināt,» uzsver E. Grante, norādot, ka sasniegtais rezultāts ir labs. Pēc LIAA aplēsēm, ar 4,5 miljonu latu atbalstu radītās 863 darbvietas valstij nodrošinās aptuveni 22,3 miljonus latu lielus papildu nodokļu ieņēmumus - tas nozīmē, ka valsts atgūst ievērojami lielākus līdzekļus, nekā iegulda. «Turklāt atbalsta saņemšanas nosacījumi ir tādi, kas mudina pieteikties tikai pretendentus ar reāliem un īstenojamiem biznesa projektiem,» uzsver E. Grante.

Viena no atbalstu saņēmušajiem uzņēmumiem Statoil Fuel & Retail komunikāciju direktors Artūrs Eglītis Dienai pastāstīja, ka no struktūrfondiem iegūtais atbalsts izmantots, lai Rīgā izveidotu ārpakalpojumu biznesa centru. Šī struktūrvienība nodrošinās finanšu un personāla vadības pakalpojumus gan degvielas kompānijas Latvijas filiālei, gan arī Statoil grupas uzņēmumiem vairākās citās valstīs, kas ļauj teikt, ka uzņēmuma struktūrvienības darbinieku sniegtie pakalpojumi daļēji tiek eksportēti. «Statoil biznesa centra atvēršanas iespēja tika izvērtētā arī citās pilsētās, piemēram, Viļņā. Latvijā pieejamais atbalsts darbvietu radīšanai bija viens no apstākļiem, kas grupu pamudināja lemt par labu biznesa centra atvēršanai tieši Rīgā,» skaidroja A. Eglītis. Viņš uzsver - kopumā biznesa centrā radīts jau 150 darbvietu un to skaits nākotnē vēl pieaugs.

Līdzīgi atbalstu izmantojis uzņēmums Atea Global Services, kas Rīgā veido biznesa ārpakalpojumu centru. Uzņēmuma izpilddirektors Nikolass Albana iepriekš norādīja - šobrīd izveidotais biznesa centrs, kurā strādā aptuveni 500 darbinieku, nodrošina IT atbalsta pakalpojumus Atea klientiem Baltijas valstīs un Ziemeļvalstīs, kā arī administratīvos un finanšu pakalpojumus Atea grupas uzņēmumiem. Šī gada laikā centrā plānots pieņemt darbā aptuveni 150-200 darbinieku, bet līdz 2015. gadam tajā iecerēts radīt līdz pat 600 jaunām darbvietām, skaidroja N. Albana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?