Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Ar riekstiem un dzērvenēm

Uztura eksperti - prasi, kuram gribi, - gandrīz visi vienā balsī saka - kāļi, ķirbji un galda bietes ir veselīgākie dārzeņi, kādi vien mūsu dārzos atrodami. Tomēr ikdienas dzīvē vairāk pazīstu cilvēkus, kuriem bietes un kāļus ar mānīšanu neiemānīsi, nekā tos, kuri kāļus izvēlēsies labprātīgi.

Ladigs Cafe šefpavārs Ingmārs Ladigs iesaka trīs receptes, kā sagatavot šos dārzeņus tā, lai tie garšo arī pārliecinātiem biešu/kāļu/ ķirbju neēdājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ķirbja kūka ar biezpienu un dzērvenēm

4 personām vajadzēs:
250 g cepta ķirbja mīkstuma, 250 g biezpiena, 5 olas,
5 ēd. k. cukura, 1/2 paciņas Selgas cepumu, 75 g sviesta, 15 g želantīna, 4 ēd. k. dzērveņu, 1/2 tējk. vaniļas cukura
Nomizotu ķirbi satin folijā un cep cepeškrāsnī 160 grādos 40 minūtes, atdzesē. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, tad izkarsē ūdens peldē, līdz masa kļūst viendabīga. Cepumus smalki sasmalcina ar dakšiņu. Biezpienu sajauc kopā ar cepto ķirbi (iepriekš notecinot lieko sulu), pievieno izkarsētos olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un sakuļ. Biezpiena masā iejauc uzbriedinātu želantīnu. Kūkas formā liek cepumu un sviesta masu, ieliek uz kādām 10 minūtēm ledusskapī, līdz sviests drusku sastingst. Tad pārlej ar ķirbju biezpiena krēmu un liek ledusskapī uz pāris stundām. Pasniedzot pārkaisa ar dzērvenēm un pārlej ar karameļu mērci.

Ceptu biešu salāti ar selerijas sakni un āboli

4 personām vajadzēs:
2 nelielas bietes, 2 āboli,
1 selerijas sakne,
4 ēd. k. lazdu riekstu,
1 ēd. k. sarkanvīna etiķa,
4 ēd. k. olīveļļas
Nemizotas bietes satin folijā (katru atsevišķi) un liek cepties cepeškrāsnī 170-180 grādu temperatūrā apmēram 25-30 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas. Pārbaudiet, iebakstot ar kādu kociņu! Seleriju nomizo, sagriež kubiņos un liek vārīties, līdz tā mīksta. Lazdu riekstus nedaudz apcep un sasmalcina, pievieno olīveļļu un sarkanvīna etiķi. Bieti sagriež kubiņos, virsū liek selerijas saknes kubiņus, nomizotus un sagrieztus ābolus un pārlej ar lazdu riekstu mērci.
Pārkaisa ar zaļumiem.

Cepts kālis ar garšaugiem un sēņu mērci

4 personām vajadzēs: 4 nelieli kāļi, 1 sarkanais sīpols,
1 ķiploks, 400 g rudens sēņu, 1 sīpols, 1 lielāks burkāns,
1 pastinaka (vai pētersīļa) sakne, 250 g saldā krējuma
Kāli liek katliņā un pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un vāra, līdz tas mīksts, izgrebj viduci. Pastinaku, sīpolus, burkānus apcep, līdz mīksti. Pievieno izgrebto kāļa mīkstumu, garšvielas un pilda izgrebtajā kālī. Liek cepeškrāsnī 160 grādos un cep 10 minūtes.
Pa to laiku gatavo sēņu mērci. Sēnes apcep, pievieno sīpolus un saldo krējumu - mērce gatava. Pasniedz, uz šķīvja liekot sēņu mērci, tad pildīto kāli. Visu pārlej ar atlikušo sēņu mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?