2007 Santorini Boutari. Nešaubos, ka Boutari vārds nebūs svešs Grieķijas vīnu baudītājiem. Tas ir viens no pazīstamākajiem Grieķijas vīnu eksportētājiem pasaulē, kā arī lielākais vīna uzņēmums Santorini salā. Sākot darbību salā pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigās, ražotājs iezīmēja jaunas ēras sākumu valsts vīnu industrijā - nomainot novecojušos standartus, izvēloties kvalitāti, saglabājot un cienot vēsturiskās tradīcijas.
Ekstravagantais Boutari vīns, kā jau pēc nosaukuma noprotams, veidots vienā no populārākajām un brīnišķīgākajām Grieķijas salām Santorini no atzītākās pašmāju vīnogu šķirnes asirtiko (Assyrtiko). Šķirne audzēta vulkāniskas izcelsmes nogāzēs un ieņem dižciltīgu vietu Vidusjūras valstu vīnu pasaulē.
Šāsdienas ceļabiedram ar izteiksmīgo gaiši zeltaino krāsu un blāvi iesārto nokrāsu glāzē spirdzinošajā aromātā pārliecinošas notis atskaņo citrusu augļi, persiki un zaļi āboli ar īpatnēju vieglu piparmētras un priežu pumpuru pieskaņu. Tas liek neviļus vilkt paralēles ar tradicionālo grieķu recinu. Taču rafinētās, pikantās garšas nianses, spraigais vīna raksturs, pārliecinošā struktūra liek noprast vīna kvalitātes patieso vērtību, kas saplūst saskanīgā savienojumā - lieliski sabalansētā un ilgstoši noturīgā, aromātiskā pēcgaršā.
2007 Cabernet Merlot Inycon Organic Selection. Sicīlijas vīndaru sniegums gadu no gada izcēlies ar tradicionālajiem vietējo Nero d'Avola, Fiano, Grillo un Catarrato Bianco šķirņu darinājumiem.
Izņēmums nav Settesoli kooperatīvs, kurš apvieno vairāk nekā 2300 vīnogu audzētāju Sicīlijas dienvidrietumu piekrastē un aizņem 6500 ha vīna dārzu. Inycon vārdā par godu sengrieķu pilsētas Menfi nosaukumam nodēvētā ražotne veido Vidusjūras klimatam raksturīgus vīnus - intensīvus, tomēr delikātus, garšas ziņā izteiksmīgus un harmoniskus. Raksturojumam atbilst Inycon Estate no organiski audzētām Cabernet Sauvignon un Merlot šķirnes vīnogām veidotais salikums. Dzidrs, ar piesātinātu tumšu krāsu, spraigs upeņu un žāvētu plūmju aromātu salikums. Garšā nedaudz uzmācīgs, taču rezonējošs saldums ļauj vīnam ieņemt prominentu vietu atvasaras noskaņu baudīšanai draugu lokā.