Balerīnu vakariņas
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Vasaras salāti ar zemenēm
4 personām vajadzēs: 75 ml baltvīna etiķa, 125 ml cukura, 1
tējkaroti sāls, 1 mazu sarkano sīpolu, sašķēlētu, 1 mazu sarkano
sīpolu, sakapātu, 1 tējkaroti sinepju pulvera, 1 ēdamkaroti ūdens,
250 ml augu eļļas, 3-4 galviņas dažādu lapu salātu, 75 ml mandeļu
skaidiņu, 250 ml ceturkšņos sagrieztu zemeņu, 75 ml sarīvēta Parmas
siera, šķipsnu svaiga korianda (kinzas) - ja garšo.
Blenderī
samaļ etiķi, cukuru, sāli, sakapātu sarkano sīpolu, sinepju pulveri
un ūdeni. Lēni maļot, pievieno eļļu. Sajauc salātus, pārlej
uzlējumu un pārkaisa ar sieru.
Lēcu un rukolas salāti
2-4 personām vajadzēs: 125 ml sausu zaļo lēcu, 1 citronu,
pustējkaroti franču sinepju, 2 ķiploka daiviņas, saspiestu, sāli un
piparus pēc garšas, 50 ml olīvu eļļas, 375 ml ķiršu tomātu, apmēram
1 litru saplūkātas rukolas un jaunu spinātu lapu, 3 pavasara
sīpolus, plāni sagrieztus, 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu un
pētersīļu, Fetas sieru, sadrupinātu
Lielā katlā uzvāra
apmēram litru ūdens, pievieno lēcas, samazina liesmu un vāra kādas
15 minūtes, palaikam apmaisot. Pa to laiku mazā trauciņā sarīvē
citrona mizu, pievieno divas ēdamkarotes citrona sulas, sinepes,
ķiploku, sāli un piparus, visbeidzot eļļu. Nokāš lēcas un liek
lielā bļodā. Iejauc pusi no citrona maisījuma. Atdzesē līdz istabas
temperatūrai. Pārgriež tomātus uz pusēm. Pievieno atdzisušajām
lēcām. Salātu bļodā vispirms ielej sagatavoto mērci, tad lēcas,
zaļumus un visu sajauc. Pārkaisa ar Fetas sieru.
Zemeņu Pavlova
12 personām vajadzēs: 225 g dzeltenā vai brūnā cukura, 225 g
baltā cukura, 6 olu baltumus, 1 ēdamkaroti cietes, 2 tējkarotes
etiķa (parasto galda vai baltvīna), 1 kg zemeņu, 50 g pūdercukura,
500 ml saldā krējuma
Sasilda krāsni uz 140 C. Izklāj plāti
ar pergamentu. Sajauc abus cukurus. Lielā bļodā puto olbaltumus,
līdz tie stīvi, pievieno cukuru trīs reizēs, ik reizi putojot, līdz
masa atkal stīva. Pievieno cieti un etiķi. Puto, līdz masa tik
bieza un stīva, ka putotājam grūti griezties, vismaz piecas
minūtes.
Uz pergamenta izveido divus 20 cm apļus. Cep vienu
stundu 140 grādos, tad izslēdz krāsni, bet neatver durvis. Atstāj
apļus krāsnī vēl vienu stundu.
Kūku liek kopā īsi pirms
pasniegšanas galdā.
Samaļ blenderī 600 g zemeņu, pievieno divas
ēdamkarotes pūdercukura. Saputo saldo krējumu ar pārējo
pūdercukuru. Iejauc divas trešdaļas sablenderēto zemeņu saputotajā
krējumā.
Liek bezē apli uz servējamā šķīvja, apsmērē ar pusi
zemeņu/krējuma masas, uzliek otru apli. Apsmērē ar pārējo
zemeņu/krējuma masu. Sagriež pārējās zemenes uz pusēm, liek
krējumā.
Pasniedz, pārlejot ar atlikušajām sablenderētajām
zemenēm.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
1 komentārs
Inga