Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Basel turpina klupināt britu klubus

Četros pēdējos mačos UEFA Čempionu līgā pret angļu klubiem Basel futbolisti izcīnījuši trīs uzvaras un vienu neizšķirtu. Pirms diviem gadiem Šveices grands aizšķērsoja ceļu uz izslēgšanas spēlēm Mančestras United, bet šajā sezonā divreiz pārspēja E grupas līderi Chelsea. Otrdien šveicieši savā laukumā pārsteidzoši ar 1:0 pieveica londoniešus. Tas gan neliedza Britu salu pārstāvjiem kļūt par piekto klubu, kas garantē sev vietu izslēgšanas spēļu kārtā.

Šveiciešu panākums nav vis nejaušība, bet pat vairāk, nekā pelnīts, to pēc zaudējuma atzina arī nereti savus futbolistus aizstāvošais Chelsea galvenais treneris Žozē Mourinju. «Slikts sniegums, pelnīts zaudējums,» teica portugāļu speciālists. Daudz ko izteiks sitienu attiecība - 16:1 mājinieku labā, turklāt viesi vienīgo reizi pretinieku vārtus apdraudēja pamatlaika iepriekšpēdējā minūtē...

E grupā vietu divu labāko pulkā garantēja Chelsea, bet otrs astotdaļfinālists tiks noskaidrots pēdējā kārtā Gelzenkirhenē starp Schalke un Basel komandu.

Sensāciju sarūpēja arī Amsterdamas Ajax, kas savā laukumā ar 2:1 pārspēja astotdaļfinālam jau kvalificējušos Barcelona. Turklāt gandrīz visu otro puslaiku nīderlandieši spēlēja mazākumā. Tiesa, svinēt Ajax komandai vēl pāragri - lai iekļūtu nākamajā kārtā, tai pēc divām nedēļām viesos jāpārspēj AC Milan.

Otrdienas centrālajā mačā F grupā Dortmundes Borussia savu fanu priekšā ar 3:1 pārspēja Napoli. Vārtu gūšanas iespējām bagātajā spēlē dortmundieši bija mazliet aukstasinīgāki uzbrukumu noslēguma fāzē, un arī spēles scenārijs bija viņiem labvēlīgs - ātri gūti vārti ar 11 metru soda sitienu un pārsvara dubultošana mirkli pēc Napoli teicamās iespējas panākt neizšķirtu.

«Mēs zinājām, ka tai ir jābūt satriecošai spēlei, taču es negaidīju, ka būs tik daudz vārtu gūšanas iespēju un tik daudz azarta. Mēs izniekojām daudz iespēju, bet arī Pepe Reina (Napoli vārtsargs - aut.) vairākkārt nospēlēja lieliski,» ierasti emocionāls pēc panākuma bija mājinieku galvenais treneris Jirgens Klops. Arī Itālijas kluba treneris Rafaels Benitess bija apmierināts ar savu padoto sniegumu, vienīgi viņu kārtis esot sajaukusi nonākšana iedzinējos tik agri spēlē.

F grupā ir viskutelīgākā situācija - pirms pēdējās kārtas neviena komanda nav garantējusi astotdaļfinālu, un viss izšķirsies pēc divām nedēļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

UEFA Čempionu līga
E grupa: Basel - Chelsea 1:0 (Salahs 87.), Steaua - Schalke 0:0. Tabula: Chelsea 9 punkti, Basel 8, Schalke 7, Steaua 3
F grupa: Arsenal - Marseille 2:0 (Vilšīrs 1., 65.), Dortmund - Napoli 3:1 (Reiss (11 m) 10., Blaščikovskis 60., Obamejangs 78. - Insigne 71.). Tabula: Arsenal 12, Dortmund 9, Napoli 9, Marseille 0
G grupa: Zenit - Atletico 1:1 (Alderveirelds (s.v.) 74. - Adrians Lopess 53.), Porto - Austria 1:1 (Džeksons Martiness 48. - Kīnasts 11.). Tabula: Atletico M 13, Zenit 6, Porto 5, Austria 2
H grupa: Celtic - Milan 0:3 (Kakā 13., Zapata 49., Balotelli 60.), Ajax - Barcelona 2:1 (Serero 19., Hīsens 42. - Ksavi (11 m) 49.). Tabula: Barcelona 10, Milan 8, Ajax 7, Celtic 3.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?