Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bažas par nolikumu vienam pretendentam

Konkursa nolikums ir šausmīgs - tā Dienai saka SIA Centība N valdes priekšsēdētāja Jeļena Cvetanoviča, komentējot SIA Rīgas satiksme izsludināto kandidātu atlases iepirkumu pārvadājumiem ar mikroautobusiem, kuru apstrīdējuši divi uzņēmumi. Viņa un arī citi nozares pārstāvji norāda, ka vairākas prasības iekļautas ar vienu mērķi - lai konkursā uzvarētu līdzšinējā pakalpojumu sniedzēja, SIA Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS), kas aģentūrai LETA atzinusi, ka konkursā piedalīsies.

Ne tikai J. Cvetanovičas, bet arī citu pārvadātāju lielāko neapmierinātību izraisījusi prasība, ka pretendentam regulārajos pasažieru pārvadājumos trīs gadu periodā bijis jānobrauc vidēji 14 miljoni kilometru ik gadu. Iepriekšējā konkursā šis slieksnis bija krietni zemāks, un to Latvijas Radio atzinis arī viens no sūdzības iesniedzējiem - a/s Liepājas autobusu parks valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns. «Ar tiem 150 mikroautobusiem var «uzskrūvēt» tādu nobraukumu, lai arī reisu ir mazāk nekā kādreiz, kad mikroautobusu satiksmi pilsētā nodrošināja vairākas firmas,» Dienai saka J. Cvetanoviča. Viņas uzņēmums 2013. gadā kopā ar divām citām firmām Blands un DMK konkursā zaudēja, jo SIA Rīgas satiksme atrada neatbilstības nolikumam. Jaunajā konkursā šie uzņēmumi nepiedalīsies, taču sūdzība Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) iesniegta, lai norādītu uz problēmām nolikumā.

IUB vēl nav izsludinājis datumu, līdz kuram izskatīs sūdzības. «Kandidātu atlases nolikuma prasības ir apstrīdētas IUB, un Rīgas satiksme šobrīd gatavo paskaidrojumus IUB, kuros tiks pamatota šo prasību iekļaušana iepirkuma dokumentācijā. Papildus jānorāda, ka prasības izvirzītas, pamatojoties uz iepirkumu un sabiedriskā transporta pakalpojumus reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, kā arī starp Rīgas satiksmi un Rīgas domi noslēgtā pasūtījuma līguma prasības. Tā, piemēram, prasības par jaunu transportlīdzekļu (ne vecāku par pieciem gadiem) iekļaušana prasībās ir argumentēta ar to, ka tas ir paaugstināta servisa pakalpojums, kuram attiecībā pret Rīgas satiksmes sniegto pakalpojumu ir jābūt ne tikai ātrākam, bet arī ērtākam. Savukārt prasība par nobraukumu ir pamatota ar to, ka pretendents ir ar pieredzi un spēs nodrošināt tam uzticēto pakalpojumu nodrošināšanu sabiedriskā transporta tīklā,» Dienai skaidro Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis.

Jautāts, kāpēc konkurss tiek gatavots tik agri, ja jauno līgumu uz astoņiem gadiem plānots noslēgt 2018. gadā, V. Zaķis skaidro, ka viens no argumentiem, kāpēc Rīgas satiksme jauno iepirkumu ir sākusi vairāk nekā pusotru gadu agrāk par iepriekšējā līguma beigu datumu, ir, lai jaunais pretendents varētu laikus noslēgt iepirkumu par jaunu mašīnu iegādi. Rīgas satiksmes pārstāvis atzīst, ka pēc RMS uzvaras iepriekšējā konkursā šim uzņēmumam bija problēmas ar jaunu mikroautobusu palaišanu ekspluatācijā, bet tas esot bijis saistīts ar ražotāju nespēju tik īsā termiņā nodrošināt jaunu transportlīdzekļu izgatavošanu un piegādi. Tieši tāpēc jaunais konkurss tiek rīkots tik savlaicīgi, norāda V. Zaķis. Tāpat jāņem vērā, ka iespējamas pārsūdzības, to konkursa norises pats sākums jau apstiprinājis.

RMS sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Lazdiņa apstiprinājusi uzņēmuma gatavību piedalīties jaunajā konkursā, norādot, ka pēdējos trijos gados, kopš RMS veic pasažieru pārvadājumus, nozīmīgi ir uzlabojusies mikroautobusu pārvadājumu kvalitāte un pasažieru apmierinātība ar šo pakalpojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?