Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Berluskoni gaida tautas uzticības balsojums

«Nost ar Silvio Berluskoni!» Ar šādu moto sevi pieteikusi kustība Violetie ļaudis, kas vēlas, lai S. Berluskoni aizietu no Itālijas premjerministra amata. Skaidrs, ka nedēļas nogalē notiekošajās reģionālajās vēlēšanās viņu vēlme netiks piepildīta, tomēr šis balsojums tiek uzskatīts par svarīgu atskaites punktu odiozā Itālijas premjera vadītajai labējai koalīcijai. Socioloģiskās aptaujas un analītiķu prognozes liecina, ka tieši S. Berluskoni vadītajai partijai Il Popolo Della Liberta (PDL) vēlēšanas var nest vairāk rūgtuma nekā uzvaras saldmes.

Lai arī vēlēšanās cilvēki atdos balsis par reģiona nākotni, analītiķi uzskata, ka šoreiz tās būs ļoti nozīmīgas arī nacionālajā mērogā, jo eirozonas trešā lielākā ekonomika tikai sāk atkopties no pēckara periodā smagākās ekonomiskās krīzes, valstī ir augsts bezdarba līmenis.

Ziemeļu līgas triumfs

Aptuveni 40 miljoni Itālijas iedzīvotāju svētdien un pirmdien dosies pie vēlēšanu urnām, lai izvēlētos savus priekšstāvjus 13 no 20 valsts reģioniem. Pašlaik 11 no tiem vada parlamenta opozīcijā esošie kreisie spēki. Tomēr labējie spēki dažos reģionos varētu pārņemt varas grožus.

Pēdējās aptaujas liecina, ka labējie varētu saglabāt varu ziemeļu reģionos Lombardijā un Venēcijā, kā arī uzvarēt dienvidu reģionos Kalabrijā un Kampānijā. Tomēr PDL varot būt droša tikai par uzvaru Kalabrijā.

Lieli panākumi tiek paredzēti pret imigrāciju noskaņotajai Ziemeļu līgai, ko pēc uzvaras 2008. gada vispārējās vēlēšanās S. Berluskoni iekļāva valdībā, lai nodrošinātu stabilu vairākumu. Tā, visticamāk, uzvarēs bagātajos ziemeļu reģionos Venēcijā un Lombardijā, bet varētu gūt panākumu Pjemontā, ko pieskaita pie tā saucamajiem svārstīgajiem apgabaliem, raksta Reuters.

Kreisajiem spēkiem ar to līderi Demokrātisko partiju priekšgalā paredz triumfu Emīlijā-Romanjā, Toskānā, Umbrijā, Markē un Bazilikatā. Aptaujas liecina, ka nozīmīgajā Lacio reģionā, kurā atrodas valsts galvaspilsēta Roma, varētu uzvarēt kreiso pārstāve Emma Bonīno. Viņas izredzes vairojušās pēc tam, kad S. Berluskoni partija nekvalificējās dalībai vēlēšanās šajā reģionā.

Berluskoni nervozē

Kāds aizmāršīgs PDL pārstāvis laikus neiesniedza partijas kandidātu sarakstu Lacio vēlēšanu komitejai, tādēļ tā vēlēšanās piedalīties nevarēs. Lielu sabiedrības sašutumu izraisīja Itālijas valdības mēģinājums ar likumu grozījumiem labot šo kļūdu, tomēr to nepieļāva tiesa.

Šie notikumi, apsūdzības korupcijā un seksa skandāli S. Berluskoni popularitāti «nosituši» līdz pēdējā laikā zemākajam līmenim. Tas atsaucies uz S. Berluskoni uzvedību, jo, «sajūtot gruzdošo neveiksmju smaku», viņš ne tikai uzbrucis tiesu sistēmai un medijiem, bet apvainojis kādu kreiso spēku pārstāvi, sakot, ka viņa vienmēr ir sliktā omā, jo nav apmierināta ar savu izskatu, vēsta The Independent. Kā naža dūriens mugurā S. Berluskoni ir arī gaidāmie Ziemeļu līgas panākumi, kas nozīmē, ka valdības darbs nevarēs turpināties bez izmaiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?