Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Bez apgriešanās

Aldis Bite

Nevienu neizbrīna, ka darba dienu rītos Liepājas ielas un Kārļa Ulmaņa gatves krustojums allaž sastrēgst ar dažāda lieluma, vecuma un marku transporta līdzekļiem.

Tomēr tas šķiet savādi, jo pēdējos gados veikto izmaiņu rezultātā transporta kustībai vajadzētu noritēt daudz raitāk. Pēc uzlabojumiem visi kreisie pagriezieni Liepājas ielas posmā no K. Ulmaņa gatves līdz pat Mārupes ielai taču ir aizliegti. Praksē izrādījies, ka kreisie pagriezieni arī saistīti ar sastrēgumu cēloni.

Par Liepājas ielas dzelzceļa pārbrauktuvi, neērto Liepājas un Krūzes ielas krustojumu jau AutoDiena vēstīja senāk. Aprakstījām arī sarežģīto krustojumu ar Atpūtas ielu, kur raitākas satiksmes vārdā jau ilgāku laiku aizliegts kreisais pagrieziens. Darba dienu rītos Liepājas ielas satiksme tik un tā sastrēgst un apstājas. Neapzinīgākie vai neveiksmīgākie autovadītāji Liepājas ielas satiksmes korķa lamatās iestrēgst tieši uz dzelzceļa sliedēm.

Sastrēgumi notiek par spīti tam, ka, sekojot Rīgas domes Satiksmes departamenta lēmumam, ceļā no K. Ulmaņa gatves līdz pat Mārupes ielai Liepājas ielā aizliedza kreisos pagriezienus.

Krustojums ar Pilsoņu ielu nav apspriežams, jo vismaz 20 gadu šī iela no Tukuma līdz Liepājas ielai ir vienvirziena brauktuve. Kur slēpjas problēma?

P. Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca kā bija, tā paliek viena lielākajām medicīnas iestādēm Latvijā. Kopš 1910. gada zināmo dziednīcu apmeklē, kaites diagnosticē un ārstējas ļaudis no visas Latvijas. Bieži tie ir lauku iedzīvotāji senioru vecumā, kuriem pirms dažiem gadiem uzlikta ceļa zīme ir nopietns šķērslis ierastajā maršrutā. Kāds gan brīnums, ka, ieraudzījuši izmaiņas, kas liedz auto veikli novietot gadu desmitiem eksistējošā stāvvietā tieši pie dzelzceļa sliedēm, šie autovadītāji samulst un pēc tam meklē iespēju, lai spēkratu apgrieztu pretējā braukšanas virzienā un tad no Liepājas ielas veiktu jau atļautu labo pagriezienu uz Atpūtas ielu.

Gan lasītāji iesaka, gan AutoDiena secināja, ka būtu nepieciešams izvietot zīmes vai apzīmējumus tā, lai posmā līdz Mārupes ielai nedrīkstētu veikt apmešanās/pagriešanās manevru. Iespējams, ka līdzās ceļa zīmei vajadzētu uzstādīt arī apbraucamā maršruta shēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Jāņem vērā pacientu grūtības

Bez nosaukuma

Guntars Pulss
Auto žurnālists
Ieradumam ir liels spēks. Konkrētajā krustojumā, kas atrodas līdzās dzelzceļa pārbrauktuvei, bieži autovadītāji nemaz neievēro nesen uzstādīto ceļa zīmi un nonāk Ceļu policijas nagos. Tad jau tā satrauktie slimnīcas apmeklētāji vēl vairāk sagandē garastāvokli. Varbūt tiešām vērts padomāt par papildu zīmēm, kas paskaidrotu, ka, braucot pa Liepājas, Mārupes, Tukuma ielu, auto braucēji nonāks tieši pie slimnīcas galvenās ieejas vai varēs arī apbraukt teritoriju, lai nonāktu minētajā stāvlaukumā, kas ir brīvs no maksas par auto novietošanu.

Bez nosaukuma

Gints Gavers
Auto žurnālists
Vērtējot situāciju Liepājas ielā pie P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas netālu no dzelzceļa pārbrauktuves, jāsaka, rakstā minētā pagrieziena aizliegšana ir spilgts piemērs tam, ka problēmas risinājums līdz likumsakarīgam iznākumam vēl nav nonācis. Slimnīca reiz ir tā vieta, kuras apkārtnē jebkurām izmaiņām satiksmes organizācijā nepieciešami papildu skaidrojumi, lai cilvēkus, kas aizņemti ar domām par veselības saglabāšanu, nevis satiksmes organizāciju, noorientētu tiem nepieciešamajā laikā un vietā, netraucējot pārējos satiksmes dalībniekus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?