Vienkāršs, gards ēdiens
Man patīk rosīties pa virtuvi - tas uzmundrina. Patiesībā mēs esam trīs - mana mīļā draudzene un māsa, kuras ir izcilas kulināres, es - pavāre. Viņām ir interesantas, sarežģītas un talantīgas receptes. Man tādu iemaņu nav, es izvēlos sātīgus, uzmundrinošus, ātri pagatavojamus ēdienus. Tikai žēl, ka māsai un draudzenei slikta redze - vienai ir astoņdesmit pieci gadi, otrai deviņdesmit...
No ķirbjiem var gatavot mannā bubertu, ķirbi var cept, vārīt, garšīgi ir ķirbju salāti. Daži pat iemanījušies ķirbī raudzēt vīnu! Es jums atgādināšu vienkāršu recepti: ķirbi sagriež puscentimetru plānās šķēlēs, uzber sāli un atstāj pusstundu, lai pastāv. Tad apviļā miltos un apcep eļļā no abām pusēm. Man garšo siltas ar kartupeļu biezputru. Šādi var gatavot arī kabačus un patisonus. Un arī šāds vienkāršs, gards ēdiens var sagādāt pozitīvu noskaņojumu!
Man patīk ar jums dalīties savās necilajās zināšanās - veseli ēduši!
Pensionāre Nora Rīgā
Sīkas lietiņas, kuras uzjautrina
Tumšajā rudenī mans ieteikums - Senioru Dienai jākļūst mazliet jautrākai!
Es pati rudeņos cīnos ar astmatisko bronhītu, tāpēc izvairos apmeklēt masu pasākumus. Tomēr, lai sevi iepriecinātu, vienmēr ir iespēja paskatīties uz visām lietām no komiskās puses.
Nupat manai kaimiņienei palika 50 gadu, un viņas mamma, kurai jau pāri 70, meitai dzimšanas dienā sacerēja dzejoli tāmnieku dialektā. Lielisks dzejolis. Es to arvien pārlasu, un man kļūst jautrāk. Var izsmieties no sirds!
Mums ir ļoti daudz gados vecu cilvēku ar optimistisku dzīves uztveri, viņi prot rakstīt burvīgas rīmītes, zina stāstīt daudz komisku atgadījumu no savas dzīves. Arī man bijuši smieklīgi atgadījumi, kaut vai saskarsmē ar bērniem un maniem mazbērniem. Tādas sīkas lietiņas, kas uzjautrina, dažkārt ir īsts šedevrs. Nav cilvēkam jābūt literātam. Mūsu tautai tas humors ir apakšā, un to jāprot izmantot, lai sevī un citos raisītu prieku.
Zaiga, pensionāre no Kurzemes