Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Bez nosaukuma

Paralimpieši nes Latvijas vārdu pasaulē Sportisti Londonā cer uz Lielbritānijas latviešu atsaucību. Pašmāju līdzjutēju atbalstu pierāda fanu karogs Magda Riekstiņa

Vasaras paralimpiskās spēles Londonā sāksies jau trešdien, 29. augustā, un turpināsies līdz 9. septembrim. Tajās piedalās astoņi Latvijas sportisti: Aigars Apinis, Andis Ozolnieks, Liene Gruzīte, Dmitrijs Silovs, Edgars Kļaviņš, Jānis Plotnieks, Taiga Kantāne un Rihards Snikus.

Ja sportists vismaz klusībā nav lolojis sapni iegūt medaļu, tad nav ko braukt uz šāda mēroga sacensībām, saviem pavadītājiem un atbalstītājiem tieši pirms izlidošanas uz Londonu lidostā Rīga ar dziļu pārliecību sacīja Aigars Apinis un pauda, ka cieši apņēmies vismaz vienu medaļu nopelnīt. Pirmais viņa starts - lodes grūšanā - paredzēts 31. augustā, tieši Aigara vārdadienā, otrais starts - diska mešanā - plānots 6. septembrī. Aigara sapnim par medaļu ir respektējams pamats, viņš jau iepriekš piedalījies vairākās paralimpiskajās spēlēs un izcīnījis divas zelta medaļas un bronzas medaļu diska mešanā, kā arī sudraba un bronzas medaļas lodes grūšanā. «Uz veiksmi es nepaļaujos, jo uzskatu, ka panākumus var gūt, intensīvi trenējoties, tikai ar darbu, darbu un vēlreiz ar darbu. Bez darba, bez treniņiem sportā gūt uzvaras nav iespējams. Uztraukumu pirms starta izjūt ikviens, bet jāprot tikt ar to galā. Protams, labvēlīgi ārējie faktori reizēm palīdz. Par laimi, Londonā nav vajadzīga aklimatizācija, jo tur klimats gandrīz tāds pats kā Latvijā,» savu panākumu gūšanas stratēģiju izklāsta A. Apinis.

Paralimpietis cer, ka viņam un citiem Latvijas sportistiem palīdzēs arī tas, ka Londonā būs daudz latviešu līdzjutēju no Lielbritānijā dzīvojošo un strādājošo tautiešu vidus.

«Šīs ir manas pirmās paralimpiskās spēles, un es gribu sasniegt tādu rezultātu, lai manam trenerim nav kauns par mani, lai man pašam nav kauns par paveikto. Ja būs tāda izjūta, ka esmu labi padarījis savu darbu, man būs gandarījums,» saka paralimpietis Edgars Kļaviņš.

«Latvijas paralimpieši ir apliecinājums, ka ar drosmi, uzdrīkstēšanos var paveikt daudz un turpināt arī šķietami grūtās situācijās, kad mums liek apstāties, saņemties, kad varētu padoties, un izdarīt to, kas šķiet neizdarāms. Paralimpieši atspoguļo drosmi darīt un spēku izdarīt. Viņi ir apliecinājums - ja tu esi, tad tu vari. Šī uzdrīkstēšanās un varēšanas filozofija ir tas, kas vajadzīgs mums visiem,» uzver bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Mēs vēlamies, lai sabiedrībā vairāk uzmanības pievērš tieši paralimpisko spēļu sportistiem, jo viņi arī pārstāv mūsu valsti un nes Latvijas vārdu pasaulē, norāda bankas Citadele korporatīvo komunikāciju vadītāja Baiba Ābelniece un uzsver: «Mēs arī vēlamies parādīt, ka cilvēki ar invaliditāti var sportot un dzīvot veiksmīgu sociālo dzīvi, un cenšamies mainīt sabiedrības attieksmi pret Latvijas iedzīvotājiem ar invaliditāti.»

Olimpiešu Jāņa Šmēdiņa un Mārtiņa Pļaviņa treneris Aigars Birzulis, pavadot paralimpiešus, apgalvo: «Jūs, paralimpieši, esat pierādījuši visai mūsu sabiedrībai, ka protat pārvarēt nelaimes, kas jūsu dzīvē gadījušās, un tagad pierādīsiet visai Latvijai, ka protat godam pārstāvēt mūsu valsti. Fakts, ka jūs startējat Londonā, jau ir liela uzvara katram no jums.» Pieredzējušais paralimpisko spēļu dalībnieks Aigars Apinis, dodoties uz Londonu, atbalstītājiem neslēpa apņēmību mājās atgriezties vismaz ar vienu medaļu un piebilda, ka ikvienam cilvēkam ar invaliditāti novēl pārvarēt sevi, uzdrīkstēties sportot un parādīt visai pasaulei, ka panākumus gūt ir iespējams. Foto - Raitis Puriņš, Dienas mediji Uz veiksmi es nepaļaujos, jo uzskatu, ka panākumus var gūt tikai ar darbu Tu esi. Tu vari

Tu esi. Tu vari ir bankas Citadele organizētā līdz šim lielākā atbalsta programma Latvijas paralimpiešiem.

Atbalsta programmas Tu esi. Tu vari mērķi ir veicināt paralimpiskā sporta attīstību Latvijā, piesaistīt sportam arvien jaunus cilvēkus, kam ir invaliditāte, un pavērst pozitīvā virzienā sabiedrības attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti.

Programmas ietvaros arī tiek sniegts atbalsts Londonas paralimpisko spēļu dalībniekiem.

Atbalsta programmas īstenošanā iesaistījušies gan Citadeles darbinieki un klienti, gan vēl daudzi Latvijas iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?