Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bez nosaukuma

Pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) jaunākajiem saskaitītajiem datiem, līdz šā gada jūlija vidum Latvijā noslīkuši jau 92 cilvēki, kas ir gandrīz tikpat, cik visa pagājušā gada laikā. Turklāt tie ir dati tikai par gadījumiem, kur bijusi nepieciešama glābēju palīdzība, tādējādi kopējais valstī noslīkušo cilvēku skaits ir daudz lielāks, aģentūrai LETA norādīja iekšlietu ministres padomniece Viktorija Šembele. Iekšlietu ministrija un VUGD atkārtoti aicina iedzīvotājus būt ļoti uzmanīgiem, atpūšoties gan uz ūdens, gan atrodoties pie tā, un rūpēties par savu un bērnu drošību.

Jau noslīkuši tik, cik gada laikā

Domā ieviest ieejas maksu

Okupācijas muzejs apsverot iespēju ieviest maksu par ieeju, lai tādējādi mēģinātu risināt finansiālās problēmas, ziņo BNS. Laikraksts Telegraf otrdien vēstīja, ka biļešu cena varētu būt divi lati un to varētu ieviest no nākamā gada. Patlaban muzejs ir atkarīgs no ziedojumiem, grantiem un konkursos saņemtās naudas. Pagājušajā gadā valsts atvēlēja 81 tūkstoša latu dotāciju, Rīgas dome apsolīja 20 tūkstošus latu, kas gan vēl nav saņemti. RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) atzīst, ka ieejas maksas ieviešana Okupācijas muzejā ir tā kompetences jautājums, taču aicina izvērtēt šāda lēmuma iespējamos ieguvumus un zaudējumus.

Satiksmi regulēs līdz rudenim

Pēc pagājušās nedēļas veiksmīgā eksperimenta Jūrmalas dome nolēmusi, ka iebraukšanu kūrortpilsētā nedēļas nogalēs policija regulēs līdz vasaras sezonas beigām - 4. septembrim. Policija satiksmi sestdien un svētdien regulēja divās vietās uzreiz aiz tilta pār Lielupi. Sastrēgumi neesot veidojušies, un automašīnu plūsma bijusi raita un vienmērīga. Kā papildu risinājums iecerēta luksoforu pārprogrammēšana piemērotākā režīmā, tomēr, analizējot brīvdienu rezultātus, dome lēmusi, ka pagaidām tas nav nepieciešams.

Skaidros - kam taisnība?

Ar 22. jūliju ik darba dienu no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst. 19 LTV1 ēterā būs skatāma jauna sociāli interaktīva pārraide Kam taisnība?, informēja televīzijas pārstāve Ieviņa Ancena. Diskusiju cikla centrā būs aktuālas, šķietami vienkāršas, bet arī amizantas un intriģējošas tēmas, viņa solīja. Piemēram, ko īsti nozīmē jauniešu vidū šobrīd tik populārā spēle Ferma? Kā Rīgā jūtas velosipēdists, un pie kā labāk ārstēties - pie dziedniekiem vai tomēr ārstiem u. c. Raidījumu vadīs Diāna Iksīte un Gustavs Terzens.

Dārgākās biļetes gandrīz izpirktas

Dārgākās biļetes uz konkursu Jaunais vilnis, kas Jūrmalā sāksies 27. jūlijā, ir gandrīz pilnībā izpirktas jau krietnu laiku pirms konkursa sākuma, ziņo BNS. Biļete uz vienu no sešām konkursa dienām atkarībā no dienas maksā no 20 līdz 200 latiem. Vienīgā diena, uz kuru nav izpirktas dārgākās biļetes, ir 31. jūlijs. Visdārgāk maksās ieeja 1. augusta noslēguma koncertā. Dārgākā biļete uz šo koncertu izmaksās Ls 200.

Sūtīs cīnīties ar pirātiem

Latvija plāno nosūtīt vienu Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai Eiropas Savienības pretpirātisma misijā, kuras mērķis ir palīdzēt aizsargāt Pasaules pārtikas programmas kuģus, kas sniedz humāno palīdzību Somālijas iedzīvotājiem, ziņo BNS. Francija piedāvājusi segt visus izdevumus, kas saistīti ar Latvijas karavīra uzturēšanos uz Francijas militārā kuģa. Tomēr Latvijai būtu jāsedz alga un jebkādas naudas kompensācijas, kā arī ceļa izdevumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?