Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Bija grūti, tātad - node rīgi

Pārmaiņus noslogojot izlases vadošos spēlētājus, Latvijas vīriešu basketbola izlase Superkausa turnīrā Vācijas pilsētā Bambergā nedabūja sajust uzvaras garšu. Latvija zaudēja Vācijai ar 74:75, Krievijai - ar 64:73 un Izraēlai - ar 86:94. Četru komandu konkurencē Latvija ieņēma 4. vietu. Superkausu ieguva mājinieki Vācijas basketbolisti. Šī bija pēdējā pārbaude Latvijas komandai pirms Eiropas 2015. gada čempionāta kvalifikācijas turnīra.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainārs Bagatskis turnīra gaitā izteicās, ka pret spēcīgajiem pretiniekiem neklājas viegli, bet tieši šādas spēles ir noderīgas sagatavošanās ciklā. Pēdējā spēlē ar Izraēlu konkurentiem uzvaras pavediens tika iedots trešajā ceturtdaļā. Puslaikā Latvija bija vadībā ar piecu punktu pārsvaru (42:37), bet pirms ceturtās ceturtdaļas jau bija mīnus 10 (61:71). Izlieto vairs sasmelt neizdevās.

Otrajā spēlē ar Krieviju Bagatskis nevēlējās pārslogot izlases līderus. Eiropas čempionāta kvalifikācijā nebūs jāspēlē ik pēc dienas, kur nu vēl trīs dienas pēc kārtas. Atpūtas diena tika piešķirta Kristapam Janičenokam. Pārējiem potenciālajiem vilcējiem bija limitēts spēles laiks. «Statistika nemelo - Krievijas komandas rezultatīvākie un vērtīgākie bija centra spēlētāji, kuri mūsu aizsardzībai sagādāja lielas problēmas. Aizsardzībā meklējām pret viņiem variantus, bet neko daudz vis neatradām,» uz pretinieku pārspēku zem groziem norādīja Bagatskis. «Pret tādiem pretiniekiem mūsu asākais ierocis ir un paliek uzbrukums - ātrs un, galvenais, bagāts precīziem metieniem. Otrajā ceturtdaļā tuvojāmies vēlamajam stilam un no mīnus 17 piedzinām līdz mīnus 3. Diemžēl pārtraukuma laikā pavediens atkal pazuda, un krievi mērķtiecīgi izmantoja mūsu vājās vietas.»

Pēc trenera teiktā varēja noprast, ka sagatavošanās stadijā galvenais esot augšupejoša tendence komandas sadarbībā laukumā. «Spēlētāji ar katru dienu laukumā saprotas aizvien labāk, bet mūsu intensīvais spēles stils prasa lielu spēka patēriņu. Precizitātes trūkums liecina par to, ka labākā spēles kondīcija vēl nav sasniegta. Jo vairāk tādēļ, ka spēlētājiem bijis atšķirīgs darba režīms. Līdz oficiālajām spēlēm vēl nedēļa laika, un tad visam jābūt kārtībā.»

Pirmajā spēlē ar Vāciju par līderu pārslogošanu nevarēja būt runa. Latvija spēles gaitā 31 minūti bija vadībā un kopumā kontrolēja spēli. Nepiedodamas kļūdas spēles galotnē ļāva pretiniekiem vairākkārt izcīnīt atlēkušās bumbas pie Latvijas groza, tai skaitā arī pēdējā uzbrukumā nepilnas 20 sekundes pirms beigām. Pēc tam kad rezultāts kļuva 74:75, mūsējiem bija vairākas iespējas izraut uzvaru, bet metieni nebija precīzi. «Šodien bija tipiska izbraukuma spēle,» secināja Bagatskis. «Taču jāmāk spēlēt arī tādos apstākļos. Turklāt šodienas mačs bija lielisks uzskates līdzeklis - tiklīdz tika «nohalturēts» aizsardzībā, pretinieki mūs uzreiz par to sodīja.»

Eiropas 2015. gada čempionāta kvalifikāciju Latvija sāks svētdien, 10. augustā, ar izbraukuma spēli Lūleo pret Zviedriju. Divu apļu turnīrā ar spēlēm mājās un viesos no 10. līdz 27. augustam Latvijai vēl būs jāspēlē ar Rumāniju un Slovākiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Superkausa izcīņa Bambergā (Vācija)
Latvija - Vācija 74:75 (41:36). Strēlnieks 16 punktu, Meiers 14 p., Bērziņš 12 p., Aigars Šķēle 8 p., Janičenoks 7 p., Dairis Bertāns 6 p., Timma 3 p., Blūms 3 p., Zaķis 3 p., Freimanis 2 p.
Latvija - Krievija 64:73 (36:39). Freimanis 14 p., Šmits 10 p., Zaķis 9 p., Strēlnieks 8 p., Meiers 6 p., Timma 4 p., Aigars Šķēle 4 p., Bērziņš 3 p., Jakovičs 2 p., Mejeris 3 p., Dairis Bertāns 2 p.
Latvija - Izraēla 86:94 (42:37). Dairis Bertāns 25 p., Freimanis 12 p., Janičenoks 11 p., Strēlnieks 9 p., Blūms 7 p., Aigars Šķēle 5 p., Mejeris 5 p., Šmits 4 p., Zaķis 4 p., Meiers 2 p., Bērziņš 2 p.
Citās spēlēs: Krievija - Izraēla 82:75, Vācija - Izraēla 84:91, Vācija - Krievija 84:75
Vietu sadalījums: 1. Vācija, 2. Izraēla, 3. Krievija, 4. Latvija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?