Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Bramaņi gatavi lēcienam

Šovakar Verdi operā Traviata jaunie Latvijas Nacionālās operas solisti dzīvesbiedri Dana un Raimonds Bramaņi piedzīvos debiju abās galvenajās mīlētāju lomās: Dana pirmo reizi atveidos Violetu, Raimonds - Alfredo. Turklāt Danai tas ir ilgi lolota sapņa īstenojums, savukārt Raimondam, kurš karjeru sāka kā baritons, šis ir īpaši svarīgs apliecinājums viņa jaunajā - tenora ampluā. Tik drosmīga pārtapšana no baritona par tenoru Latvijā nav pieredzēta kopš leģendārā Miķeļa Fišera laikiem.

«Bija ļoti grūti uzdrošināties un uzņemties, jo Violetas loma ir sarežģīta gan vokāli, gan psiholoģiski,» saka Dana. Pirms gada viņa vēl šaubījusies, vai varēs to nodziedāt, un piekritusi tikai tad, kad Operā «pabikstīta» jau trešo reizi. «Traviata ar Ingu Kalnu un Ingu Pētersonu bija pirmā operas izrāde, kuru redzēju savā dzīvē. Man bija 15 gadu, un es stājos Mediņos. Viens no eksāmena jautājumiem bija pastāstīt par kādu redzētu izrādi. Speciāli gāju uz operu, un gadījās Traviata. Tā iekritusi dziļi sirdī. Tas bija tik skaisti, kad atvērās priekškars: brīnišķīgie tērpi, balsis un mūzika! Viss kopā bija tik aizraujoši, ka nolēmu: tā būs manas karjeras virsotne.» Toreiz Danai licies, ka šī opera ir kaut kas nesasniedzams, augstākais, kas vispār var būt. Taču dzīve piespēlē visādus pārbaudījumus un iespējas.

«Mēs esam vēl zaļi, man ir 27, Danai - 26 gadi. Daudzi jau slaveni mākslinieki šīs lomas dzied tikai tad, kad sasnieguši zināmu briedumu. Tēli ir mūsu vecumā, taču nepieciešams vokālais un skatuves rūdījums,» Raimonds Bramanis priecājas, ka Operā uzticas jaunajiem dziedātājiem. «Protams, ka psiholoģiski tur ir ko briest visu dzīvi, bet kaut kad ir jāsāk un mēs esam tam gatavi. Mūs stiprina tas, ka abi debitēsim kopā: tas neļauj pārmērīgi uztraukties un nervozēt tikai par sevi vai tikai par otru, un neviens mūsu ģimenē nepaliek malā. Abi sajūtam šo mūziku līdz pēdējai vīlei un ceram, ka būs interesanti redzēt, kā jaunie var šo uzdevumu veikt,» nosaka dziedātājs, kurš tikai pirms dažiem mēnešiem Samsona Izjumova jubilejas izrādē Nabuko klusiņām debitēja tenora repertuārā, izpildot Ismaila lomu. Rīgas Operas festivālā sekoja lomas Pučīni viencēlienā Džanni Skiki un Verdi Makbeta koncertuzvedumā.

Alfredo būs viņa ceturtā tenora loma, līdz šim visgrūtākā, visizaicinošākā. «Par manu tenoru jāpateicas itāļu pedagogam Paolo Napoli. Viņš bija tas, kurš man palīdzēja saprast, ka esmu tenors, un ar mani strādāja. Vienlaikus dziedāju savas baritona lomas (Mazeto un Belkori) un esmu pateicīgs teātrim, kas brīdī, kad to vairs nevarēju apvienot, ļāva vairāk nekā mēnesi nedziedāt izrādēs,» stāsta R. Bramanis, kurš iekļausies nākamās sezonas jauniestudējumos Jevgeņijs Oņegins (Ļenskis) un Seviljas bārddzinis (Almaviva).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Opera

Džuzepe Verdi Traviata
Latvijas Nacionālajā operā
6.VIII plkst. 19
Diriģents Atvars Lakstīgala
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā
Ls 2,5-12

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?