Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Braucienus uz Ēģipti neatceļ

Igaunijas Ārlietu ministrija ir brīdinājusi savas tūrfirmas par bīstamu situāciju Ēģiptē un aicinājusi atcelt braucienus uz šo Ziemeļāfrikas valsti. Tāpēc arī Igaunijas tūroperators Novatours ir atcēlis visus braucienus uz Ēģipti, tostarp populārajiem kūrortiem Hurgadu un Šarm eš Šeihu. Šim piemēram gan nav sekojušas Novatours filiāles Latvijā un Lietuvā.

Latvijas Novatours mārketinga menedžere Marija Saņņikova Dienai skaidro, ka atšķirībā no Igaunijas nedz Latvijas, nedz Lietuvas ārlietu ministrijas nav brīdinājušas tūrfirmas par tāda mēroga bīstamību, lai tiktu atcelti tūrisma braucieni. M. Saņņikova gan uzsver, ja šāds brīdinājums tiks izteikts, visi braucieni, protams, tikšot atcelti. Pašlaik mūsu Novatours ir 56 piedāvājumi uz Hurgadu un 70 uz Šarm eš Šeihu.

Situācija Ēģiptē nav tik draudīga, lai būtu jāatceļ tūrisma braucieni uz šo valsti, tā Dienai apliecina Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvis Kārlis Eihenbaums. «Mūsu ministrijas mājaslapā ir atrodams brīdinājums nedoties uz Sinaja pussalas ziemeļu daļu (netālu no Gazas sektora), kā arī neapmeklēt cilvēku pulcēšanās vietas lielajās pilsētās. Taču došanās uz kūrortiem saskaņā ar mūsu vēstniecības Kairā sniegto informāciju ir droša.» K. Eihenbaums arī atzīst, ka viņam nav informācijas, kādēļ igauņu kolēģi ķērušies pie tik stingriem drošības pasākumiem. Jāpiebilst, ka mūsu valstu vēstniecības Kairā atrodas vienās telpās, igauņi tās īrē no Latvijas ĀM.

ĀM mājaslapā norādīts: «Stingri aicinām Latvijas valstspiederīgos, kuri nolēmuši doties tūrisma ceļojumā uz Šarm eš Šeihu un Hurgadu, atpūsties un uzturēties kūrortu teritorijā un atturēties no ceļošanas pārējā valsts teritorijā, jo īpaši Sinaja pussalas ziemeļdaļā un pie Izraēlas un Ēģiptes robežas, tai skaitā Dahabā un Tabā. Ārlietu ministrija vērš uzmanību, ka 16. februārī pie kūrortpilsētas Tabas, kas atrodas pie Ēģiptes un Izraēlas robežas, notika teroristu uzbrukums tūristu autobusam, kurā tika nogalināti un ievainoti ārvalstu tūristi.»

M. Saņņikova bilst, ka saskaņā ar šo informāciju ir atceltas vairākas ekskursijas, kuras vēl pirms pāris gadiem tradicionāli piedāvātas atpūtniekiem. «Ja skatāmies laika dinamikā, tad jāteic, ka mūsu klientu interese par Ēģiptes kūrortiem ir saglabājusies stabila, tā nav nedz pieaugusi, nedz arī samazinājusies,» norāda M. Saņņikova.

Arī ceļojumu birojs Impro piedāvā vairākas ekskursijas uz Ēģipti. 13. aprīlī paredzētais brauciens Ēģiptes krāsainie tuksneši ir pilnībā izpārdots. Tajā ir paredzēta arī Kairas apskate, lai gan ĀM mājaslapā teikts: «Aicinām izvērtēt nepieciešamību apmeklēt Kairu, Aleksandriju, kā arī iesakām neapmeklēt citas Ēģiptes lielākās pilsētas pie Suecas kanāla un Nīlas.» Impro ceļojumu konsultante Santa Vītola Dienai skaidro, ka brauciena aprakstā ar sarkaniem burtiem ir ierakstīts brīdinājums, ka, mainoties drošības situācijai, paredzētā Kairas apskate var tikt aizvietota ar citu apskates objektu. «Jebkurā gadījumā mēs Kairā uzturētos nomalē un nedotos uz tā dēvētajiem pilsētas karstajiem punktiem - centrālajiem laukumiem.»

Oktobrī plānotajā braucienā No zilās dzelmes līdz Sinaja kalnam paredzēts arī apmeklēt Svētās Katrīnas klosteri, lai gan ĀM aicina no tā atturēties. S. Vītola bilst, ka drošības situācija tiek nemitīgi kontrolēta, turklāt par to ziņo arī Impro sadarbības partneri Ēģiptē. Mazāko briesmu gadījumā maršruti tiks mainīti.

K. Eihenbaums ceļotājiem uz Ēģipti iesaka doties grupās, nevis individuāli, rūpīgi sekot līdzi informācijai ĀM mājaslapā un noteikti apdrošināties, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā. ĀM arī stingri iesaka ceļotājiem uz Luksoru un Asuānu neizmantot autotransportu un vilcienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?