Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Brazīlijas smiltīs sāk smagnēji

Olimpiskās sezonas pirmais cēliens sagādājis vielu pārdomām visiem trim Latvijas pludmales volejbola duetiem, kuri izmēģināja spēkus Pasaules tūres sacensībās. Diemžēl pēdējais no Brazīlijas posmu sērijas latviešiem beidzās pāragri, jo vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Vitorijā nespēlēja, bet Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Rihards Finsters/Edgars Točs tajā nepārvarēja kvalifikācijas barjeru.

Šovasar gaidāmo olimpisko spēļu kontekstā ar vislielāko atbildību trīs Brazīlijas posmos startēja Pļaviņš un Regža, kuru plānos bija novērtēt savu gatavību iesaistīties cīņā ar pasaules spēcīgākajiem duetiem, lai ievērojami uzlabotu savas pozīcijas olimpiskajā rangā. Lai labāk sagatavotos šim eksāmenam, duets pat devās uz eksotisko pirmo posmu Irānā, taču pēc tam Brazīlijā uz sevi liktās cerības īsti neattaisnoja, pie nopietnākām spēlēm tiekot tikai pirmajā turnīrā Masejo. Riodežaneiro un Vitorijā latvieši nepārvarēja kvalifikācijas barjeru, bet kopumā četros turnīros izcīnīja trīs uzvaras desmit spēlēs. «Rezultātiem Pasaules kausa posmos bija jābūt labākiem, bet neizdevās. Izdarīsim secinājumus un pavisam drīz sezonu turpināsim,» mazliet skumīgs ir ieraksts komandas mājaslapā. Līdz nedēļas beigām, kamēr Vitorijā turpinās pamatturnīrs, Pļaviņš/Regža trenēsies Brazīlijā. Šajā laikā komandai arī jāizlemj, turpināt «skriet» uz turnīriem visās pasaules malās, kas nav ne lēts, ne sniegumu veicinošs process, bet ļauj tiekties uz olimpiskā ranga septiņpadsmitnieku, vai koncentrēties dalībai Kontinentālajā kausā, kur vasarā tiks izspēlētas pēdējās ceļazīmes uz olimpisko Rio.

Divos Brazīlijas posmos startēja arī gados jaunākie Finsters un Točs, kuri gan skaļi nav paziņojuši par vēlmi kvalificēties olimpiskajam turnīram. «Strādājam, lai varētu nostiprināt savas pozīcijas pasaules posmu pamatsastāvā,» plānus atklāj Edgars Točs. Duetam negaidīti izdevās sasniegt prestižā Rio Grand Slam posma pamatturnīru, izšķirošajā kvalifikācijas kārtā pārspējot tieši Pļaviņu un Regžu. Pēc tam pamatturnīrā gan nācās piedzīvot trīs zaudējumus. «Pirmajam turnīram zem klajas debess bija diezgan labi. Pats neizturēju fiziski,» atzina Točs. Līdzīgi kā Pļaviņš un Regža, arī Finsters un Točs norādīja, ka pāreja no treniņiem iekštelpās Latvijā uz āra kortiem Brazīlijā nebija viegla, kas arī traucēja parādīt labāko sniegumu.

Divkārtējie pasaules tūres un Eiropas čempioni Samoilovs un Šmēdiņš ir atšķirīgās pozīcijās, jo dalību olimpiskajā turnīrā faktiski jau ir nodrošinājuši, tāpēc sezonas pirmajā pusē var atļauties būt izvēlīgāki sava turnīru kalendāra veidošanā un sportiskās formas attīstīšanā. Viņi Brazīlijā piedalījās tikai Rio Grand Slam turnīrā, kur ar vienu panākumu pamatsacensībās izkļuva no apakšgrupas un summā ieņēma 17. vietu, kas šāda līmeņa komandai var šķist pieticīgs, taču kopumā vērtējams kā likumsakarīgs rezultāts. Jāņem vērā, ka abiem tas bija pirmais turnīrs šosezon, kamēr konkurenti jau bija startējuši vismaz vienās sacensībās, turklāt Samoilovs un Šmēdiņš vēl pirms došanās uz Brazīliju neslēpa, ka treniņos turpina darboties ar palielinātām slodzēm, tāpēc augstākajā līmenī pagaidām nav ne spēļu, ne svaiguma sajūtas.

Nākamajā Pasaules tūres posmā aprīļa sākumā Dohā startam pieteikušies tikai Pļaviņš/Regža un Finsters/Točs, kamēr Samoilovs un Šmēdiņš šajā laikā aizvadīs treniņnometni ASV. Pēc tam jau paredzams visu mūsu vadošo duetu starts divās Open līmeņa sacensībās Ķīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bīčvolejbols

Nākamie FIVB Pasaules tūres turnīri
4.-8.IV Dohas Open (Katara)
12.-16.IV Sjameņas Open (Ķīna)
19.-23.IV Fudžou Open (Ķīna)
26.IV-1.V Fortalezas Open (Brazīlija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?