Brīvdienu vakariņas ģimenei
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Cūkas fileja ar baltmaizes un zaļumu kraukšķi
4 PORCIJĀM VAJADZĒS: 800 g cūkas filejas, 4-6 ēd. k. rīvmaizes, 4 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu, 2 tējk. timiāna, 5 g sviesta, 500 g puķkāpostu, 800 g kartupeļu, sāli un piparus
Cūkas fileju apcep, apsāla un sapiparo. Sviestu sajauc ar zaļumiem, garšvielām un rīvmaizi un kā cepurīti uzliek filejai. Cep 12-14 min cepeškrāsnī 175 grādos. Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atelpoties, tad sagriež mazākos gabaliņos. Puķkāpostus liek vārīties sālsūdenī, kad mīksti, tad nolej ūdeni un sablenderē. Kartupeļus sagriež daiviņās un cep, kamēr gatavi. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem un vēl nedaudz apcep, lai zaļumi būtu kraukšķīgi.
Biezpiena kūka ar zemenēm
12 PORCIJĀM VAJADZĒS:
500 g smilšu mīklas cepumu, 400 g sviesta, 3 olas, 500 g biezpiena, 3 ēd. k. miltu, 1 tējk. cepamā pulvera, 200 g cukura, zemenes vai citas ogas, var arī saldētas
Ātrā smilšu mīkla. Pamatam: cepumus sablenderē un sajauc ar 250 g mīksta sviesta. Izklāj cepamajā formā un sapresē, veidojot arī maliņas. 15 min cep krāsnī 160 grādos.
Atlikušo sviestu sakuļ ar cukuru. Pārējās sastāvdaļas (izņemot zemenes) sajauc kopā, tad pievieno sviesta maisījumam un visu sakuļ. Zemenes sagriež mazākos gabaliņos un izkārto uz mīklas pamatnes, pāri lej biezpiena masu un cep 50 min krāsnī 160 grādos. Atdzesē. Šo kūku desertā var ēst vairākas dienas.
Salāti ar mencu un avokado un mango salsu
4 PORCIJĀM VAJADZĒS: 0,5 kg mencas vai jebkuras citas baltās zivs filejas, 2 avokado, 1 mango, 5 ēd. k. olīveļļas, pētersīļus, 2 ēd. k. sakapātu mauruloku, 3 ēd. k. citrona sulas, sāli un piparus, salātu lapas dekorēšanai
Zivs fileju sagriež mazos kubiņos un iemarinē ar sāli, pipariem, citrona sulu (2 ēd. k.) un olīveļļu (4 ēd. k.). Liek ledusskapī uz 30 min. Avokado un mango sagriež smalkos kubiņos, pievieno sakapātus maurulokus un atlikušo citrona sulu un olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas.
No zivs kārtīgi notecina marinādi. Tad to kārto uz šķīvja - apakšā liek avokado un mango salsu, virsū - marinēto zivi. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un dekorē ar salātiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!