Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Brīvdienu vakariņas ģimenei

Brīvdienās vēlamies patīkami pārsteigt savus mīļos ar neparastu un gardu cienastu. Šoreiz piedāvājam pavāra Rolanda Rudzāta receptes. Lai arī jums garšo!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cūkas fileja ar baltmaizes un zaļumu kraukšķi

4 PORCIJĀM VAJADZĒS: 800 g cūkas filejas, 4-6 ēd. k. rīvmaizes, 4 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu, 2 tējk. timiāna, 5 g sviesta, 500 g puķkāpostu, 800 g kartupeļu, sāli un piparus

Cūkas fileju apcep, apsāla un sapiparo. Sviestu sajauc ar zaļumiem, garšvielām un rīvmaizi un kā cepurīti uzliek filejai. Cep 12-14 min cepeškrāsnī 175 grādos. Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atelpoties, tad sagriež mazākos gabaliņos. Puķkāpostus liek vārīties sālsūdenī, kad mīksti, tad nolej ūdeni un sablenderē. Kartupeļus sagriež daiviņās un cep, kamēr gatavi. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem un vēl nedaudz apcep, lai zaļumi būtu kraukšķīgi.

Biezpiena kūka ar zemenēm

12 PORCIJĀM VAJADZĒS:

500 g smilšu mīklas cepumu, 400 g sviesta, 3 olas, 500 g biezpiena, 3 ēd. k. miltu, 1 tējk. cepamā pulvera, 200 g cukura, zemenes vai citas ogas, var arī saldētas

Ātrā smilšu mīkla. Pamatam: cepumus sablenderē un sajauc ar 250 g mīksta sviesta. Izklāj cepamajā formā un sapresē, veidojot arī maliņas. 15 min cep krāsnī 160 grādos.

Atlikušo sviestu sakuļ ar cukuru. Pārējās sastāvdaļas (izņemot zemenes) sajauc kopā, tad pievieno sviesta maisījumam un visu sakuļ. Zemenes sagriež mazākos gabaliņos un izkārto uz mīklas pamatnes, pāri lej biezpiena masu un cep 50 min krāsnī 160 grādos. Atdzesē. Šo kūku desertā var ēst vairākas dienas.

Salāti ar mencu un avokado un mango salsu

4 PORCIJĀM VAJADZĒS: 0,5 kg mencas vai jebkuras citas baltās zivs filejas, 2 avokado, 1 mango, 5 ēd. k. olīveļļas, pētersīļus, 2 ēd. k. sakapātu mauruloku, 3 ēd. k. citrona sulas, sāli un piparus, salātu lapas dekorēšanai

Zivs fileju sagriež mazos kubiņos un iemarinē ar sāli, pipariem, citrona sulu (2 ēd. k.) un olīveļļu (4 ēd. k.). Liek ledusskapī uz 30 min. Avokado un mango sagriež smalkos kubiņos, pievieno sakapātus maurulokus un atlikušo citrona sulu un olīveļļu, sāli un piparus pēc garšas.

No zivs kārtīgi notecina marinādi. Tad to kārto uz šķīvja - apakšā liek avokado un mango salsu, virsū - marinēto zivi. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un dekorē ar salātiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?