Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Budžetā katram kaut kas tiek

Galīgo lēmumu par valsts budžetu pieņem Saeima, un tāpēc valdībai nav pamata ignorēt deputātu viedokli, pirmdien norādīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), lūgts vērtēt miljona latu sadali pēc koalīcijas partiju ieskatiem. Valdība pirmdien ārkārtas sēdē izvērtēja valsts budžeta projektu pirms tā izskatīšanas Saeimā 2. lasījumā, kas paredzēta 15. novembrī, atbalstot arī daļu koalīcijas un četrus opozīcijas deputātu priekšlikumus. Mazliet vairāk nekā 260 000 latu paredzēts arī Probācijas dienestam, kura finansiālajai situācijai bija pievērsta sevišķi liela uzmanība.

Svētdien LTV1 raidījums De facto informēja, ka koalīcijas partijas vienojušās miljonu latu sadalīt četrās daļās, dodot iespēju katrai partijai un arī neatkarīgo deputātu grupai pēc saviem ieskatiem noteikt, kam paredzēt šo summu - katram ap 250 000 latu. Neatkarīgo deputātu grupa visu «tās rīcībā nodoto» naudu ierosina paredzēt Vidzemes olimpiskajam centram, pirmdien apstiprināja Klāvs Olšteins. Savukārt Visu Latvijai!-TB/LNNK to sadala daudziem mērķiem, kurus Imants Parādnieks veikli noskaita no galvas. To vidū ir gan Nacionālo partizānu un Nacionālo karavīru organizācijas, gan Ogres dabas parks un Valmieras teātris. Reformu partija iesaka līdzekļus paredzēt vairākiem pētījumiem, piemēram, par ostām, bet Vienotība vēlas gādāt par sporta veterāniem. Premjers pēc sēdes uzsvēra, ka atbalstīti ir arī četri opozīcijas priekšlikumi - Saskaņas centra ierosinājums paredzēt līdzekļus Daugavpils teātrim un Vaivaru rehabilitācijas centram, kā arī Zaļo un Zemnieku savienības vēlme palīdzēt ar tuberkulozi slimajiem pacientiem un parūpēties par vardarbībā cietušajiem bērniem.

Raksturojot nākamā gada valsts budžeta projektu, V. Dombrovskis uzsvēra, ka ir nolemts palielināt atbalstu demogrāfijas pasākumiem par 13,3 miljoniem latu, no tā iegūs arī jaunās māmiņas, jo plānots palielināt minimālo māmiņalgu līdz 100 latiem. Valdība atbalsta arī aptuveni 1,1 miljona latu piešķiršanu brīvpusdienu nodrošināšanai, lai tās saņemtu ne tikai 1. klašu, bet arī 2. klašu skolēni. Ieņēmumu daļā izmaiņas saistītas ar pievienotās vērtības nodokļa prognozes izvērtēšanu, to palielinot par aptuveni 10 miljoniem latu. Par 6,5 miljoniem latu palielinātas arī iemaksas no Latvijas Bankas, savukārt par 5,5 miljoniem latu samazināti valsts parāda apkalpošanas izdevumi, sekojot līdzi septembra un oktobra tendencēm, kā sacīja premjers. Valdības sēdē ministri piekrita arī papildu finansējuma aptuveni 320 000 latu apmērā piešķiršanai sporta pedagogu darba samaksai, kā arī neliegs atbalstu Latvijas Tautas frontes jubilejas sagatavošanai. Neskaidra situācija izveidojusies ar sabiedriskā transporta nodrošināšanu reģionos, uz ko norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadība. Šim mērķim paredzēto dotāciju plānoja Autoceļu direkcijai, bet Saeima izņēma no budžetu pavadošo likumu paketes projektu, kas paredzēja šīs funkcijas nodošanu no plānošanas reģioniem Autoceļu direkcijai. Sabiedriskais transports arī turpmāk būs jānodrošina plānošanas reģioniem, pēc kuru aplēsēm - tam nepieciešama lielāka summa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?