Būs gardi pirmsjāņu laikā!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rabarberu un zemeņu plātsmaize
Sastāvdaļas: smilšu mīklai - 100 g sviesta, 1 ola, 200 g cukura,
300 g miltu, 1 tējk. cepamā pulvera; pildījumam: 750 g rabarberu,
250 g zemeņu, 300 g cukura, 100 g mannas; drumstalām - 80 g cukura,
80 g sviesta, 160 g miltu
1. Vispirms gatavo mīklu. Cukuru
sajauc ar sviestu un olu viendabīgā masā. Pievieno miltus un cepamo
pulveri, samīca visu kopā mīklā.
2. Mīklu atpūtina, izveltnē uz
cepešpannas, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C divpadsmit
minūtes.
3. Gatavo pildījumu. Sagrieztus rabarberus un zemenes
uzvāra kopā ar pusi cukura, pievieno mannu ar otru pusi cukura, vēl
pavāra piecas minūtes.
4. Gatavo drumstalas. Visas sastāvdaļas
sajauc kopā vienā maisījumā, berž rokās līdz drumstalu
konsistencei.
5. Piecas minūtes vāra, izlej uz apceptās smilšu
mīklas, pārber pāri drumstalas, cep vēl divdesmit minūtes
200°C.
Ceptu rabarberu un zemeņu jogurta kokteilis
Sastāvdaļas: 400 g rabarberu, 150 g cukura, 1/2 tējk. kanēļa,
500 g zemeņu, 500 g bezpiedevu jogurta
1. Rabarberus pārkaisa ar
cukura un kanēļa maisījumu.
2. Liek cepešpannā, pārklāj ar
foliju un cep 50 minūtes 160°C.
3. Atdzesētus sablendē ar
zemenēm un bezpiedevu jogurtu.
Rabarberu panna cotta ar zemenēm un bezē cepumiem
Sastāvdaļas: panna cotta - 100 g rabarberu sulas, 400 g saldā
krējuma, 80 g cukura, 9 g želatīna; zemeņu želejai - 450 g zemeņu,
50 g cukura, 15 g želatīna; bezē cepumiem - 100 g olas baltuma, 200
g pūdercukura
1. Želatīnu uzbriedina. Saldo krējumu sajauc ar
cukuru un uzvāra. Rabarberu sulu uzvāra un pievieno saldajam
krējumam, atdzesē.
2. Tad pievieno izkausētu želatīnu. Lej
formās un liek ledusskapī sastingt.
3. Gatavo zemeņu želeju.
Uzbriedina želatīnu. Zemenes sablendē ar cukuru, pievieno izkausētu
želatīnu. Lej formās, novieto ledusskapī, lai sastingst.
4. Olas
baltumus puto ar pūdercukuru, līdz veidojas ļoti stingras putas.
Izsmērē uz silikona paklājiņa plānā kārtā, cep 100°C vienu
stundu.
5. Pasniedz, deserta traukā kārtojot panna
cotta, zemeņu želeju, rupjos gabaliņos salauztus bezē
cepumus.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri