Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Čempiona testu nenokārto

Piecās cīņās viena uzvara - tāda bija Latvijas cīkstoņu bilance Eiropas čempionāta otrajā dienā uz Arēna Rīga paklājiem. Vienīgo uzvaru guva Eduards Frolovs brīvajā cīņā līdz 65 kilogramiem, kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 12-4 pārspējot lietuvieti Tomu Baračēviču.

«Jūtos ļoti labā formā - ne gluži uz visiem simt procentiem, bet nevar sūdzēties. Gāja labi, nekāda uztraukuma pirms mača nebija. Pirmā cīņa bija vieglāka, jo ar pretinieku jau agrāk biju ticies, savukārt pirms otrā dueļa bija neliels uztraukums, jo ar viņu vēl nebiju cīnījies, pretinieks nebija pazīstams,» sacīja Frolovs.

Otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā viņam pretī stājās pašreizējais pasaules čempions un pērn notikušo Eiropas spēļu vicečempions Franks Čamizo Markess no Itālijas. Latvijas cīkstonis zaudēja ar 0-10. «Ar itāli izvērtās smaga cīņa, nevarēju saprast, kāda viņam taktika, kā viņš kustējās. Domāju, ka viņš tiks tālu: līdz pat medaļām, varbūt pat līdz finālam.»

Frolova prognoze par viņu uzveikušo pretinieku apstiprinājās. Markess pārliecinoši iekļuva zelta mačā, pusfinālā ar 11-1 priekšlaicīgi uzveicot Aghahuseinu Mustafajevu no Azerbaidžānas. Itāļa iekļūšana finālā pavēra Frolovam iespēju aizvadīt trešo cīņu un cerēt uz iekļūšanu bronzas mačā, taču jau gandarījuma turnīra pirmajā kārtā nācās ar 3-14 atzīt šveicieša Stīvena Grāfa pārākumu, lai gan cīņas sākumā tieši mājinieks izvirzījās vadībā ar 3-2.

Ar pretinieku izlozi nepaveicās Imantam Lagodskim. Brīvajā cīņā līdz 97 kilogramiem viņam jau pirmajā kārtā pretiniekos bija viens no sacensību favorītiem Anzors Boltukajevs no Krievijas. 2013. gada pasaules čempionāta bronzas laureāts latvieti pārspēja nieka 69 sekundēs, pagūstot gan noguldīt mājinieku uz lāpstiņām, gan izpildīt vairākus metienus punktu vērtē. Arī Boltukajevs pārliecinoši sasniedza finālu. Gandarījuma turnīrā Lagodskis, kurš divreiz Eiropas čempionātos izcīnījis piekto vietu (zaudējis bronzas mačos 2009. un 2013. gadā), nespēja izrādīt nopietnu pretestību polim Radoslavam Baranam (1-12).

Sieviešu cīņā līdz 53 kilogramiem 22 gadus vecā rīdziniece Violeta Ponomarjova izrādīja nopietnu pretestību polietei Paulai Kozlovai pirmajā kārtā, taču savus vienīgos divus punktus guva vien pēdējās sekundēs. Kozlova visus sešus punktus iekrāja jau pirmajā puslaikā, otrajā cīnoties piesardzīgi un faktiski necenšoties uzbrukt, bet domājot par rezultāta saglabāšanu, kas viņai arī izdevās. Ponomarjova tika klasificēta 13. vietā 16 dalībnieču pulkā. Lagodskim 16. vieta no 21 dalībnieka, bet Frolovam 10. vieta 23 cīkstoņu konkurencē.

Ceturtdien uz paklāja kāps Alberts Jurčenko vai Aleksandrs Pomjalovs (līdz 74 kg).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cīņa

Eiropas čempionāts Rīgā
Sieviešu cīņa līdz 53 kilogramiem: Violeta Ponomarjova (Latvija) - Paula Kozlova (Polija) 2-6 (astotdaļfināls)
Brīvā cīņa līdz 65 kilogramiem: Eduards Frolovs (Latvija) - Toms Baračēvičus (Lietuva) 12-4 (1/16 fināls), Eduards Frolovs - Franks Čamizo Markess (Itālija) 0-10 (astotdaļfināls), Stīvens Grāfs (Šveice) - Eduards Frolovs 14-3 (gandarījuma turnīra pirmā kārta)
Brīvā cīņā līdz 97 kilogramiem: Anzors Boltukajevs (Krievija) - Imants Lagodskis (Latvija) 11-0 (1/16 fināls), Radoslavs Barans (Polija) - Imants Lagodskis 12-1 (gandarījuma turnīra pirmā kārta)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?