Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Cūkas stilbiņš gada sākumam

Protams, protams, uz Jāņiem neviens kārtīgs pavārs nepiedāvās ne sutinātu cūkas stilbu, ne pelēkos zirņus, ne sautētus skābos kāpostus, ne grūbu biezputru. Tagad, tikai tagad, aukstajā ziemā, no āra ienācis mājā un sajutis gaisā virmojam smeķīga ēdiena aromātu, tu, cilvēks, vari visām porām baudīt zemes spēku un paēdis - arī savu varēšanu. Grozi kā gribi, latvietis mīl paēst, tāpēc tiem, kam pēc svētkiem nav jābiedrojas ar atslogojošu diētu, restorāna Livonija šefpavārs Rolands Rudzāts no sirds iesaka celt galdā klasisko cūkas stilbu ar visām klasiskajām piedevām.

Ja pēc to baudīšanas vēl kā pietrūkst, kā punkts uz i noderēs aizjūras mandarīnu krēms ar mūsu pašu auzu pārslu griljāžu un balto šokolādi. Labu ēstgribu, janvara dzelkstītie un ne pa jokam izsalkušie!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Divām porcijām vajadzēs: 1 cūkas stilbu, 300 g sīpolu, 80 g ķiploku, 100 g diļļu, pētersīļu, 400 g burkānu, 2 lauru lapas, sāli, piparus, 2 ēd. k. rozmarīna, timiāna, 2 ēd. k. medus, 2 ēd. k. eļļas, 5 ķiploka daiviņas, 2 ēd. k. sinepju, sāli, piparu, 200 g pelēko zirņu, 200 g kūpināta bekona, 100 g sīpolu, 500 g skābo kāpostu, 100 g kūpināta bekona, 100 g sīpolu, 10 g tomātu pastas, cukuru, sāli, 400 g kartupeļu, 10 g sviesta, nedaudz diļļu, sāli, piparus, 100 g grūbu, 100 g saldā krējuma
1. Cūkas stilbu liek katlā ar garšvielām un dārzeņiem un vāra aptuveni divas stundas, kamēr gaļa mīksta. Tad stilbu ņem no katla ārā un apsmērē ar sablenderētiem zaļumiem, sinepēm un medu, pievieno ķiploku un vēl 20 min. cep krāsnī 180 grādos, kamēr veidojas zeltaina garoziņa.
2. Zirņus izmērcē un novāra gatavus. Sagriež bekonu un sīpolus kubiņos un apcep.
3. Gatavo kāpostus - skābos kāpostus, kūpināto bekonu, sīpolus, tomātu pastu, cukuru, sāli, liek katlā un sautē, līdz kāposti mīksti.
4. Kartupeļus novāra un apcep sviestā un dillēs.
5. Grūbas izmērcē un novāra gatavas, tad pievieno saldo krējumu un vēl maigi pavāra, līdz krējums sabiezē.
6. Visu skaisti kārto uz šķīvja un pasniedz.

Bez nosaukuma

Četrām porcijām krēma vajadzēs: 500 g saldā krējuma, 200 g mandarīnu sulas, 100 g cukura, 1 tējk. vaniļas cukura, 10 g želatīna
1. Saldo krējumu ar cukuru un mandarīnu sulu uzkarsē, tad pievieno uzbriedinātu želatīnu un ļauj nedaudz atdzist.
2. Pamatnei vajadzēs: 3 ēd. k. auzu pārslu, 2 ēd. k. cukura, nedaudz sviesta, 20 g baltās šokolādes
3. Auzu pārslas un cukuru apgrauzdē sviestā, tad samaisa ar izkausētu šokolādi un liek formas dibenā, virsū lej krēmu un liek ledusskapī sastingt.
4. Tad sagriež gabalos, dekorē un pasniedz.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kaijas dramatiskais lidojums

Gundega Grīnuma par Ivandes Kaijas atklātību dienasgrāmatā, nelaimes pātagu un par to, kā, raiņaprāt, jāvērtē sieviete.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?