Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Darba grupa: sporta pārraidēm vieta LTV1

Nacionālas nozīmes sporta pārraides turpmāk varētu rādīt Latvijas Televīzijas Pirmajā kanālā (LTV1), nevis septītajā kanālā (LTV7), paredz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) jaunā sabiedriskā elektroniskā medija satura stratēģija.

Kā žurnālistus vakar informēja jaunā sabiedriskā elektroniskā medija izveides koncepcijas detalizācijas izstrādes projekta vadītāja Zane Čulkstēna, vērtējot LTV1 un LTV7 saturu, patlaban šajos kanālos pietrūkst raidījumu bērniem, pusaudžiem un jauniešiem, raidījumu par zinātni, vēsturi, izglītību un kultūru, kā arī raidījumu ģimenēm un mazākumtautībām. Arī Latvijas Radio (LR) esot pārāk maz raidījumu bērniem un jauniešiem.

Z. Čulkstēna stāstīja, ka NEPLP jaunā sabiedriskā elektroniskā medija satura stratēģijā iesaka LTV1 un LR Pirmo kanālu (LR1) pozicionēt kā nacionālos kanālus, kuros ir īsā formātā piedāvāta informācija par visu - ziņas, apskati, nacionāla mēroga notikumi (arī sports) un izklaide. Turpretī LTV7 un atsevišķi izveidotu radio staciju rosināts pozicionēt kā interešu kanālus, kuros būtu informatīvi analītiski raidījumi, raidījumi par kultūru, vēsturi, izglītību un dzīvesstilu. Pēc Z. Čulkstēnas sacītā, LTV7 ir labas iespējas piesaistīt gados jaunāku auditoriju. To apliecinot aptaujas un fokusa grupas - tajās secināts, ka jauniešu auditoriju LTV7 vairāk uzrunā nevis sporta pārraides, bet dokumentālās filmas.

Jaunā sabiedriskā elektroniskā medija satura stratēģija paredz līdz 2015. gadam Latvijas Televīzijā palielināt ziņu un informatīvi analītisko raidījumu skaitu līdz 25%, raidījumu skaitu par izglītību un zinātni - līdz 10%, par kultūru - līdz 8%, bet raidījumu skaitu jauniešiem un bērniem - līdz 8%. Savukārt LR ziņu un informatīvi analītisko raidījumu skaits līdz 2015. gadam paliks nemainīgs 25% apmērā, raidījumu skaits par izglītību un zinātni palielināsies līdz 10%, par kultūru - līdz 11%, bet raidījumu skaits jauniešiem un bērniem - līdz 2%.

NEPLP loceklis Gints Grūbe uzsvēra, ka jaunā sabiedriskā elektroniskā medija satura stratēģija paredz uz pusi palielināt oriģinālo raidījumu skaitu, kam būs nepieciešams vairāk finansējuma, taču viņš neprecizēja, cik daudz. Viņš norādīja, ka atsevišķa sabiedrisko mediju radīta informācija varētu tikt izdota arī iespiestā formātā. «Fokusa grupā diskutējām par kultūru sabiedriskajos medijos un secinājām, ka viena no platformām, kurā darbojas sabiedriskais medijs, varētu būt preses izdevums, ja vien ir zināma sabiedrības daļa, kurai ir nepieciešamība pēc šāda izdevuma,» teica G. Grūbe.

Kā liecina uzņēmuma Factum veiktā aptauja, 97% cilvēku Latvijā sabiedriskajā medijā visvairāk interesē jaunākās ziņas un informācija par aktualitātēm. Taču LTV ziņu apjoms ir tikai 6% no kopējā raidlaika, savukārt, piemēram, Somijas sabiedriskajā medijā tas ir 16%. Arī informatīvi analītiskie un dokumentālie raidījumi apjoma ziņā krietni atpaliek.

Nozare.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?