Dietologs teic, ka vissvarīgāk ēst regulāri un ievērojot dažādību. Ja ēdīsit tikai vienu līdzpaņemtu porciju dienā, tad galva nestrādās ne pirms ēšanas, jo organisms būs badā, ne arī pēc tās, jo tad organisms būs spiests cīnīties ar pārēšanās sajūtu, skaidro dietologs. Šā iemesla dēļ A. Brēmanis iesaka pārtiku mazās devās uzņemt ik pēc pāris stundām.
Turklāt tiem, kam darbs prasa garīgu sasprindzinājumu, Brēmanis vairāk iesaka lietot produktus, kas satur olbaltumvielas - olas, zivis, piena produktus. Tas padarīs galvu skaidrāku un idejām bagātāku. Vitamīnus jācenšas uzņemt ar dažādiem dārzeņiem, tāpēc nevar uz šķīvja uzgriezt tikai divas ripiņas gurķu. «Ar to noteikti būs par maz,» teic dietologs. Turklāt ideālā variantā jācenšas ēst dažādus dārzeņus, jo tie satur atšķirīgus vitamīnus. Savukārt enerģiju nogurušam biroja strādniekam dos ar ogļhidrātiem bagāti produkti, tai skaitā saldumi. Tas gan nenozīmē, ka jāaizraujas ar kūciņu vai šokolādīšu ēšanu, norāda Brēmanis. Labs enerģijas avots būs salds ābols, persiks vai nektarīns, kas turklāt satur antioksidantus un vitamīnus. Bet, ja enerģiju nepieciešams atjaunot steidzami, nebūs nekā labāka par rupjmaizes šķēli ar medu, atzīst dietologs.