Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Dārzs uz plāts un burkās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Plūmju kūka ar medu

20-24 zilās plūmes, 75 ml medus, 3 olas, pustējkarote vaniļas ekstrakta, 175 ml pilnpiena, 2 ēd. k. apelsīnu liķiera , 1-2 tējk. sarīvētas apelsīna miziņas, sāls šķipsniņa, 125 ml miltu,
2 ēd. k. brūnā cukura, 250 ml saldā krējuma
Sasilda krāsni uz 200 0C. Ietauko 24 cm diametra stikla vai keramikas krāsns drošu trauku. Pārgriež plūmes, izņem kaulinus un kārto traukā, griezto pusi uz augšu. Pārpilina ar daļu medus.
Sakuļ olas ar vaniļas ekstraktu (vai ēdamkaroti vaniļas cukura) un pārējo medu. Pamazām pievieno pienu, liķieri, apelsīna miziņu un sāli. Pamazām iekuļ miltus, līdz masa vienveidīga, un pārlej plūmēm. Pārkaisa ar cukuru. Cep 30 minūtes. Mazliet atdzesē. Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu (bez piedevām).

Vistas gaļa ar plūmēm

4 personām:
1 vista, sadalīta gabalos,
3 ēd. k. miltu, 1 tējk. sāls, puse tējk. piparu,
2 ēd. k. augu eļļas,
250 ml apelsīnu sulas,
2 ēd. k. medus,
2 ēd. k. etiķa,
1 ēd. k. sakapātu pētersīļu, 500 g dzelteno plūmju
(var arī citas)

Apviļā vistas gabalus miltos, kas sajaukti ar sāli un pipariem. Apbrūnē eļļā un liek krāsns drošā traukā. Pievieno pārējos produktos, izņemot plūmes. Uzliek vāku un cep krāsnī 180 0C 45 minūtes. Pievieno plūmes un cep vēl piecas minūtes. Pasniedz ar rīsiem.

Saldo piparu ievārījums Marinētas gurķu šķēles

8 saldie sarkanie pipari, sēklas izņemtas, sagriezti kubiciņos;
10 sarkanie čili pipari (to daudzumu var samazināt pēc garšas), svaiga ingvera sakne, apmēram pirksta garumā, nomizota un raupji sakapāta; 8 nomizotas ķiploka daiviņas,
400 g ķiršu tomātiņu, 750 g cukura, 250 ml sarkanvīna etiķa
Blenderī sakapā visus piparus (čili ar visām sēklām). Liek katlā ar tomātiem, cukuru, ingveru, ķiplokiem un etiķi un uzvāra. Noņem putas, ja rodas, samazina liesmu un vāra uz ļoti mazas liesmas, pa reizei apmaisot, apmēram 30 minūtes. Kad ievārījums sāk biezēt, vāra vēl kādas 10 minūtes un maisa visu laiku, lai nepiedeg.
Pilda burkās. Uzglabā vēsā vietā vismaz trīs mēnešus. Atvērtu burku glabā ledusskapī.

4,5 litri ar sašķēlētiem parastajiem (ne garajiem) dārza gurķiem, 100 ml sāls, 4 vidēji lieli sīpoli, 1 zaļais saldais pipars, 1 sarkanais saldais pipars, 750 ml galda vai baltvīna etiķa, 750 ml cukura, 1 ēd. k. sinepju sēklu, 1 tējk. selerijas saknes, 1 tējk. turmerika (kurkumas)
Sagrieztus (nemizotus) gurķus pārkaisa ar sāli un atstāj četras stundas. Nokāš. Sašķēlē sīpolus, sakapā piparus un sajauc ar pārējiem produktiem. Pievieno gurķus un uzvāra, bet nevāra. Tūlīt pilda burkās. Pietiks četrām litra burkām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?