Savukārt šķēlētie marinētie gurķi ir recepte, ko Biruta pati sev gatavojusi gadu gadiem.
Dārzs uz plāts un burkās
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Plūmju kūka ar medu
20-24 zilās plūmes, 75 ml medus, 3 olas, pustējkarote vaniļas
ekstrakta, 175 ml pilnpiena, 2 ēd. k. apelsīnu liķiera , 1-2 tējk.
sarīvētas apelsīna miziņas, sāls šķipsniņa, 125 ml miltu,
2 ēd.
k. brūnā cukura, 250 ml saldā krējuma
Sasilda krāsni uz 200 0C.
Ietauko 24 cm diametra stikla vai keramikas krāsns drošu trauku.
Pārgriež plūmes, izņem kaulinus un kārto traukā, griezto pusi uz
augšu. Pārpilina ar daļu medus.
Sakuļ olas ar vaniļas ekstraktu
(vai ēdamkaroti vaniļas cukura) un pārējo medu. Pamazām pievieno
pienu, liķieri, apelsīna miziņu un sāli. Pamazām iekuļ miltus, līdz
masa vienveidīga, un pārlej plūmēm. Pārkaisa ar cukuru. Cep 30
minūtes. Mazliet atdzesē. Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas
saldējumu (bez piedevām).
Vistas gaļa ar plūmēm
4 personām:
1 vista, sadalīta gabalos,
3 ēd. k. miltu, 1
tējk. sāls, puse tējk. piparu,
2 ēd. k. augu eļļas,
250 ml
apelsīnu sulas,
2 ēd. k. medus,
2 ēd. k. etiķa,
1 ēd.
k. sakapātu pētersīļu, 500 g dzelteno plūmju
(var arī
citas)
Apviļā vistas gabalus miltos, kas sajaukti ar sāli un
pipariem. Apbrūnē eļļā un liek krāsns drošā traukā. Pievieno
pārējos produktos, izņemot plūmes. Uzliek vāku un cep krāsnī 180 0C
45 minūtes. Pievieno plūmes un cep vēl piecas minūtes. Pasniedz ar
rīsiem.
Saldo piparu ievārījums Marinētas gurķu šķēles
8 saldie sarkanie pipari, sēklas izņemtas, sagriezti kubiciņos;
10 sarkanie čili pipari (to daudzumu var samazināt pēc garšas),
svaiga ingvera sakne, apmēram pirksta garumā, nomizota un raupji
sakapāta; 8 nomizotas ķiploka daiviņas,
400 g ķiršu tomātiņu,
750 g cukura, 250 ml sarkanvīna etiķa
Blenderī sakapā visus
piparus (čili ar visām sēklām). Liek katlā ar tomātiem, cukuru,
ingveru, ķiplokiem un etiķi un uzvāra. Noņem putas, ja rodas,
samazina liesmu un vāra uz ļoti mazas liesmas, pa reizei apmaisot,
apmēram 30 minūtes. Kad ievārījums sāk biezēt, vāra vēl kādas 10
minūtes un maisa visu laiku, lai nepiedeg.
Pilda burkās. Uzglabā
vēsā vietā vismaz trīs mēnešus. Atvērtu burku glabā
ledusskapī.
4,5 litri ar sašķēlētiem parastajiem (ne
garajiem) dārza gurķiem, 100 ml sāls, 4 vidēji lieli sīpoli, 1
zaļais saldais pipars, 1 sarkanais saldais pipars, 750 ml galda vai
baltvīna etiķa, 750 ml cukura, 1 ēd. k. sinepju sēklu, 1 tējk.
selerijas saknes, 1 tējk. turmerika (kurkumas)
Sagrieztus
(nemizotus) gurķus pārkaisa ar sāli un atstāj četras stundas.
Nokāš. Sašķēlē sīpolus, sakapā piparus un sajauc ar pārējiem
produktiem. Pievieno gurķus un uzvāra, bet nevāra. Tūlīt pilda
burkās. Pietiks četrām litra burkām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!