Un būs gan jauka dāvana, ko likt zem eglītes, gan gards kārums, ko likt uz galda. Savukārt kārtainais siera krēms ir gards un viegli pagatavojams deserts. Cepumu vietā droši varat izmantot arī piparkūkas, savukārt ogu ievārījuma vietā - saldētas ogas, bet svaigā siera vietā likt caur sietu izspiestu biezpienu.
Dāvināšanai un svētku galdam
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
6. Liek desertu traukos vairākās kārtās, vienā kār
4 cilvēkiem nepieciešams: krēmam: 2 lauku olas, 400 g svaigā
siera, 140 g brūnā cukura, 2-3 mandarīni, šķipsniņa sāls; papildus:
150 g smilšu cepumu, vislabāk pašgatavotu, 4 ēd. k. ogu ievārījuma,
4 marakujas augļi
1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un
liek divos atsevišķos traukos.
2. Olu dzeltenumus ar cukuru
sakuļ biezā krēmā un pievieno svaigo sieru.
3. Sakuļ olu
baltumus ar šķipsniņu sāls. Puto līdz biezam krēmam - tā, lai,
apgāžot trauku otrādi, tas pat neizkustas.
4. Iecilā olu baltumu
saputotā olu dzeltenumu krēmā, izspiež mandarīnu sulu un pierīvē
miziņu.
5. Sadrupina cepumus.
Bez nosaukuma
4 cilvēkiem nepieciešams: 3 paciņas (600 g) dažādu riekstu
maisījuma, 200 g brūnā cukura, 1 ēd. k. malta kanēļa
1.
Uzsilda liela izmēra pannu un liek uz mērenas uguns cepties
riekstus kopā ar brūno cukuru.
2. Apmaisa, lai cukurs un rieksti
neapdegtu.
3. Kad cukurs sācis kust un pielipt pie riekstiem,
pārkaisa kanēli.
4. Karamelizē vēl aptuveni minūti.
5.
Karamelizētos riekstus izber uz cepamā papīra un ļauj tiem
atdzist.
6. Kad rieksti atdzisuši, atdala tos vienu no
otra.
7. Iepako kā dāvanu draugiem vai pasniedz kā svētku kārumu
ģimenei.
Padoms!
Brūnā cukura vietā var lietot arī balto, tad
karamele būs dzidrāka. Taču atcerieties, ka baltais cukurs ātrāk
piedeg, tāpēc nepārdedziniet to, jo tad riekstiņi var sanākt
rūgti!
Marcipāna trifeles
4 cilvēkiem (16-20 trifeļu) nepieciešams: 350 g marcipāna, 50 g
marmelādes, 100 g 70% tumšās šokolādes
1. Marmelādi sagriež
mazos kubiņos.
2. Ņem nelielu gabaliņu mīksta marcipāna un
izveido plakanu aplīti.
3. Vidū liek marmelādi un sarullē
bumbiņu.
4. Tā turpina, līdz izlietota visa marmelāde un
marcipāns.
5. Izkausē šokolādi, gatavās bumbiņas apvārta
izkausētā šokolādē un kārto uz cepamā papīra.
6. Liek
ledusskapī, lai šokolāde sastingst.
Padoms
Trifeles vidū var
pildīt arī žāvētus augļus un ogas, riekstus un pat zefīra
gabaliņus. Trifeles var padarīt krāsainākas, apvārtot tās baltajā
šokolādē un apkaisot ar kokosa skaidiņām vai rupjmaizes
rīvmaizi.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!