Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Deputātu vairākums prasa Ražuka demisiju

Jūrmalas domes ārkārtas sēde, kas sākās sestdien un turpinājās pirmdien, beigusies bez rezultāta - ne opozīcijas, ne mēra Romualda Ražuka (PS) priekšlikumi par jaunu amatu ieviešanu domē izskatīti netika. Toties pēc nerezultatīvās sēdes R. Ražuks saņēmis jaunu iesniegumu - astoņi domnieki iesnieguši pieprasījumu pilsētas mēra demisijai.

R. Ražukam ārkārtas sēde par mēra atbrīvošanu no amata jāsasauc divu nedēļu laikā, taču pagaidām viņš vēl nezinot, kad tas varētu būt, viņš arī neesot saņēmis paskaidrojumus par to, kādēļ demisija pieprasīta.

Pieprasījumu par R. Ražuka atbrīvošanu un jauna mēra ievēlēšanu parakstījuši deputāti Ilmārs Ančāns (Mūsu zeme), Larisa Loskutova, Egmonts Krūmiņš (Jūrmala - mūsu mājas), Vladimirs Maksimovs (Jūrmala - mūsu mājas), Dzintra Homka (šīs rīcības dēļ Sabiedrības citai politikai valde pirmdien viņu izslēdza no partijas ), Gatis Truksnis (LZS; KDS; LPP/LC), bezpartejiskais Māris Dzenītis, kā arī Raimonds Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas), informē Jūrmalas domes pārstāve Elita Cepurīte.

Pagājušajā nedēļā iesniegtais piecu deputātu ierosinājums par amatu un funkciju pārdali netika skatīts, jo sēdes sākumā R.Ražuks iepazīstināja deputātus ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas vēstuli, kurā atzīts, ka priekšlikumi neatbilst normatīvajiem aktiem, tādēļ par tiem nav lemts. Kā alternatīvu R. Ražuks piedāvāja lemt par vairāku vicemēru amatu ieviešanu. Taču arī šis ierosinājums tika noraidīts.

Diena jau rakstīja, ka priekšlikumi, ko iesniedza gan opozīcijas, gan pozīcijas deputāti, paredzēja izveidot divus jaunus vicemēru posteņus un uzticēt tos Larisai Loskutovai un Gatim Truksnim, kā arī pārdalīt mēra funkcijas, samazinot viņa ietekmi Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrībās, piemēram Jūrmalas ūdenī, Jūrmalas siltumā.

Savu dalību šādu izmaiņu izstrādāšanā Dienai apstiprina arī kukuļošanā apsūdzētais bijušais mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas), kurš atbrīvots no apcietinājuma un atgriezies darbā pašvaldībā. R. Munkevics nenoliedz, ka ir konsultējies ar juristiem par domes strukturālām izmaiņām, raizējoties par ierosinājuma likumību. Līdzīga Jūrmalas pašvaldības struktūra ir bijusi vēl tikai pirms trim mēnešiem, kad to vadīja R. Munkevics - arī viņam bija trīs dažādas kompetences vietnieki.

«Ņemot vērā, ka Jūrmalas domē deputāti ievēlēti no daudziem sarakstiem, ir jānotiek varas pārdalei, jo šobrīd visu pārvalda divi cilvēki,» reformu nepieciešamību skaidro R. Munkevics.

Jūrmalas vicemērs Māris Dzenītis, komentējot nerezultatīvo domes sēdi, apgalvoja, ka tas skaidri norāda uz to, ka pašvaldības vadītājs nav spējīgs to vadīt, tāpēc, iespējams, būs jālemj par cita domes vadītāja virzīšanu amatā.

R. Ražuks šādus sava vietnieka izteikumus skaidro ar M. Dzenīša vēlmi ieņemt pilsētas mēra krēslu. R. Ražuks arī uzsvēra, ka nevar pieļaut, lai situācija Jūrmalā atgrieztos tādā stāvoklī kā Raimonda Munkevica laikā. «Mēs esam septiņi, kuri nenodos mūsu mērķus,» teica R.Ražuks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netici, Dauka, netici vēl!

Būt dullam latviešu ausīs vienmēr ir skanējis vairāk kā kompliments. Pēc Nacionālā teātra Dullā Daukas – vēl jo vairāk.

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?