Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Devās uz aptieku un izgaisa

Jau kopš bērnības Zanei mēdz pēkšņi sacelties augsta temperatūra. Tā notika arī dienu pirms Ziemassvētkiem - agrā 23.decembra rītā. Draugs Endijs, ar kuru viņa dzīvo kopā, aizsteidzās pirkt zāles, pirms tam tikai noteicis, ka mašīnā būs jāiepilda benzīns, lai nokļūtu līdz tuvākajai diennakts aptiekai. Kopš tā brīža ir pagājušas jau piecas dienas, bet Endiju Dālderi neviens vairs nav redzējis. Viņa radinieki un policija sākuši 26 gadus vecā puiša meklēšanu.

Kopā ar mašīnu

«Visi esam izmisuši, arī mana drauga vecāki, brālis un pusmāsa. Pēc viņa aiziešanas neatskanēja pat viņa tālruņa zvans. Esmu lūgusi palīdzēt visiem mums kopīgi zināmiem draugiem, paziņām, radiem. Ne ar vienu viņš tai rītā vairs nav sazinājies. Šobrīd visi esam kopā, pie manis no Rojas ir atbraukuši Endija vecāki un brālis Mariuss. Mēs būtu pateicīgi visiem, kas varētu sniegt kādu informāciju,» lūdz Zane Žīgure.

E.Dālderis no dzīvokļa Zentenes ielā izgājis plkst. 7.40. Zane pieļauj, ka viņš devies uz uzpildes staciju Statoil Annniņmuižas bulvārī 25a, kas ir vistuvāk viņu dzīvesvietai. Pazušanas brīdī bijis ar automašīnu Mercedes Benz V 220 (mikroautobuss), kuru lietošanā viņam atstājis draugs, kurš pats šobrīd strādā Anglijā. Ziemassvētku vakaru Zane ar Endiju plānojuši pavadīt kopā ar Zanes mammu, bet svētki pārvērtušies ļaunā murgā.

Endijs bijis bez noteikta darba un to meklējis. Kā stāsta Zane, draugs alkoholu lietojis tikai svētku reizēs, narkotikas nelietojis. Bijis sportiski aktīvs - spēlējis Latvijas amatieru hokeja līgas komandā Buldogi, vasarās viņam paticis burāt pa jūru, braukt ar vējdēli un laist debesīs pūķus, nodarbojies ar tā saukto kaitsērfingu. Puisis vienmēr bijis dzīvespriecīgs, lai arī pēdējā laikā neveicies ar darbu. Abi ar Zani kopā dzīvo jau septiņus gadus, un pašlaik viņa varējusi vairāk atbalstīt finansiāli.

Miermīlīga daba

Endija vecāki, brālis un pusmāsa dzīvo Rojā. Brālis Mariuss uzskata, ka Endijam nav bijušas nekādas kredītsaistības, lai gan izteicies, ka vēloties reģistrēt savu uzņēmumu saistībā ar auto tirdzniecību. Neregulāri ieņēmumi bijuši no automašīnu pārdziņas. Brālis arī noliedza, ka Endijam, izņemot Zani, varētu būt kādas citas attiecības.

Savā laikā Endijs beidzis Engures jūrskolu. Pēdējais nopietnais darbs bijis pirms pāris gadiem, kad strādājis par matrozi uz transporta kuģiem. Devies tālos reisos uz vairākiem mēnešiem - Filipīnām, Āfriku.

Mariuss pārliecināts, ka Endijam ienaidnieku nav bijis, jo atšķirībā no viņa pazudušajam brālim bijis miermīlīgs raksturs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?