Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Diena vērtē Latvijas basketbolistus EČ kvalifikācijas turnīrā

Vērtējums: 4 no 5

Jānis Strēlnieks

Saspēles vadītājs; 8 spēlēs vidēji 29,1 minūte, 11,9 punkti, 3 atlēkušās, 3,8 rezultatīvas piespēles, 2,1 kļūda, 1,9 pārķertās. Tika galā ar pamata saspēles vadītāja lomu, bet, šķiet, līdz galam tomēr nekļuva par komandas līderi, ko lielākā daļa no Jāņa gaidīja. Tiesa, viņš nebaidījās uzņemties iniciatīvu un spēlēja droši, dažbrīd gan pārāk aizrāvās ar ātriem un sasteigtiem metieniem, taču treneri to, ja arī nerosināja, tad noteikti neaizliedza darīt.

Kaspars Vecvagars

Vērtējums: 2 no 5

Saspēles vadītājs; 5 sp., 5,4 min, 0,6 p., 0,2 atl., 0,6 piesp., 0,6 kļ., 0,4 pārķ. Agri «iesaukts» lielajā izlasē, tādēļ secen gāja sava vecuma (U-20) Eiropas čempionāts. Diezin vai tā dēļ palika zaudētājos, jo vīru konkurencē gūta vērtīga pieredze. Nespēlēja daudz, taču treneri nevairījās Kasparu iemest spēlē arī svarīgos brīžos. Bija gan veiksmīgas, gan ne tik veiksmīgas epizodes.

Edgars Jeromanovs

Vērtējums: 2 no 5

Saspēles vadītājs/aizsargs; 8 sp., 18,3 min, 5,3 p., 2 atl., 2,4 piesp., 1,4 kļ., 1,1 pārķ. No komandas pieredzējušākā aizsarga un kapteiņa tika gaidīta lielāka stabilitāte. Ļoti neveiksmīgi iesāka pirmās spēles, kurās iesaistījās ar kļūdu virknēm, taču turnīra turpinājumā situācija uzlabojās. Aizsardzībā un spēles organizācijā nebija slikts, bet uzbrukumā «izšāva» tikai pret pastarīšiem.

Dairis Bertāns

Vērtējums: 5 no 5

Aizsargs; 8 sp., 28 min, 14,1 p., 3,3 atl., 3,1 piesp., 1,3 kļ., 0,9 pārķ. Pirms turnīra Dairis netika minēts starp potenciālajiem vilcējiem, taču viņš jau no pirmās spēles bija starp galvenajiem komandas balstiem uzbrukumā. Lieliski iederējās izlases ātrajā un agresīvajā spēles stilā. Ļoti labi nospēlēja Rīgā pret Bosniju, kur lielā mērā tika nopelnīta ceļazīme uz finālturnīru. Spēlēja stabili - tikai vienu spēli var saukt par neizdevušos. Kaut arī sniegums līdz piecām zvaigznītēm neaizvelk, plusiņš par to, ka neatteica izlasei, kaut vēl pavasarī guva smagu traumu.

Rihards Kuksiks

Vērtējums: 3 no 5

Uzbrucējs; 8 sp., 27,9 min, 12,1 p., 3,3 atl., 2,8 piesp., 2,3 kļ., 0,8 pārķ., 0,4 bloķētie metieni. Potenciālais uzbrukuma līderis un snaiperis savu statusu attaisnoja tieši katrā otrajā spēlē, turklāt pret grupas favorītiem labākajā spēlē Rihardam bija 7 punkti. Padaudz kļūdu. Svārstīgajam sniegumam var atrast iemeslus - lielu daļu izlasē pavadītā laika cīnījās ar nelieliem savainojumiem, labumā acīmredzot nav gājusi sēdēšana uz soliņa Valensijā. Jācer, ka nākamajā sezonā atradīs pietiekami laba līmeņa klubu un, galvenais, savu vietu tajā.

Mārtiņš Laksa

bez vērtējuma

Uzbrucējs; 1 sp., 7 min, 2 p. Piedalījās tikai spēlē ar Nīderlandi, cikla vidū tika palaists uz klubu gatavoties sezonai.

Mareks Mejeris

Vērtējums: 3 no 5

Uzbrucējs; 8 sp., 14,6 min, 2,5 p., 2,6 atl., 0,9 piesp., 0,6 kļ., 0,5 bl. Viens no vadošajiem spēlē aizsardzībā, bet uzbrukumā ar Mareka parametriem prasās pēc pārliecinošāka snieguma. Palika atmiņā ar nerealizētajiem svarīgajiem soda metieniem Gruzijā, kā arī pāris ļoti spilgtām epizodēm - biežāk, aizsargājot savu grozu. Cikla pēdējās spēlēs nedaudz «nosēdās». Iespējams, pietrūka spēka.

Dāvis Bertāns

Vērtējums: 3 no 5

Uzbrucējs; 8 sp., 17,6 min, 8,6 p., 4,4 atl., 0,6 piesp., 1,6 kļ., 0,9 pārķ., 0,9 bl. Komandas jaunākais un, iespējams, talantīgākais spēlētājs, kurš jaunatnes izlasēs bija izteikts snaiperis un uzbrukuma līderis, šajā ciklā sevi labāk apliecināja aizsardzībā, kur veiksmīgi izmantoja savus dabas dotumus un atlētismu, lai apturētu pretinieku līderus. Uzbrukumā trūka stabilitātes, lai gan bieži prata trāpīt svarīgākajos brīžos.

Kaspars Bērziņš

Vērtējums: 4 no 5

Spēka uzbrucējs; 8 sp., 24,0 min, 12,3 p., 6,9 atl., 0,8 piesp., 1,8 kļ., 0,8 pārķ., 1,4 bl. Komandas pieredzējušākais spēlētājs aizvadīja vienu no saviem veiksmīgākajiem turnīriem izlasē. Bija līderis zem groza gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Neērts pretiniekiem, jo bīstams arī no tālienes. Kaspars pelnījis beidzot aizbraukt uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kas līdz šim dažādu iemeslu dēļ nav izdevies.

Artūrs Bērziņš

Vērtējums: 2 no 5

Spēka uzbrucējs; 5 sp., 10 min, 3 p., 2,4 atl., 0,8 piesp., 0,2 kļ., 0,2 pārķ. Spēlēja neregulāri. Jāatzīst arī, ka pretspēlētāji tomēr nevienā no šī turnīra pretiniekiem nebija parocīgi Artūra fiziskajiem parametriem.

Rolands Freimanis

Vērtējums: 1 no 5

Spēka uzbrucējs; 5 sp., 8 min, 2,2 p., 2,2 atl., 0,4 piesp., 0,6 kļ., 0,6 bl. Spēlētājs, kura sniegums šovasar laikam jau visvairāk lika vilties. Arī treneriem, uz ko norāda Rolanda spēles laiks. Atgādināja vien ēnu no basketbolista, kurš pirms gada Lietuvā pieteicās kā viens no komandas līderiem.

Andrejs Šeļakovs

Vērtējums: 3 no 5

Centra uzbrucējs; 7 sp., 12,3 min, 2,9 p., 3,9 atl., 0,6 piesp., 0,4 kļ., 0,7 pārķ. Pilnībā sevi pierādīt neļāva potītes savainojums, kura dēļ nācās izlaist praktiski visu sagatavošanās posmu, taču ar visu to parādīja, ka Spānijā pavadītā sezona gājusi labumā. Vairs ne tikai statists uzbrukumā un aizsardzībā. Cienīgi tika galā ar raženajiem Gruzijas, Bosnijas un Nīderlandes centriem, taču fiziski nebija gatavs lielam spēles laikam.

Mārtiņš Meiers

Vērtējums: 4 no 5

Centra uzbrucējs; 7 sp., 16,4 min, 10 p., 3,9 atl., 0,3 piesp., 0,7 kļ., 0,4 pārķ., 0,4 bl. Valstsvienībā jau otro gadu demonstrē labāku sniegumu nekā klubā. Cikla sākumā gan bija neliels kritums, taču pēdējās spēlēs darbojās ļoti pārliecinoši. Īpašas uzslavas par sniegumu mājas spēlēs tieši pret spēcīgajām Bosnijas un Gruzijas komandām. Ar tādu pārliecību jāspēlē arī turpmākajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?