Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Dīvainības stāvvietā

Aldis Bite

Vairākumam Rīgas iedzīvotāju nosaukums Sētas iela liks pierei saraukties grumbās, prātojot, kurā galvaspilsētas kvartālā šāda iela atrodas. Tas tāpēc, ka šī Pārdaugavas ieliņa uz laiku bija nozudusi no pilsētas kartes - Sētas ielas nosaukumu likvidēja 1979. gadā, ielu iekļaujot Lidotāju tehniskās skolas teritorijā. Ielu un tās nosaukumu atjaunoja 2001. gadā. Vairākums pilsētnieku pieraduši mācību iestādes korpusu ieskautās teritorijas ielu uzskatīt par iekšpagalma brauktuvi, kas atrodas pamatīga žoga norobežotā pagalmā un darbojas patstāvīgi no pilsētas ielu tīklā esošās Kalnciema un Meža ielas.

No Meža ielas puses teritorijai joprojām ir vārti, kurus parasti aizver brīvdienās un svētku dienās. Zinot šīs nianses, ļoti dīvains šķiet fakts, ka abos Sētas ielas galos uzstādīta 415. ceļa zīme Gājēju un velosipēdistu ceļš.

Apskatot ielu, rodas divi jautājumi. Pirmkārt, ja šis ir velosipēdistu un gājēju ceļš, tad kādēļ vārti reizēm tiek aizslēgti? Otrkārt, vai Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), izveidojot savā teritorijā auto stāvvietu ar iebrauktuvi no Sētas ielas un izbrauktuvi uz šo ielu rīkojusies atbilstoši Rīgas domes lēmumiem?

Patlaban RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes pagalmā esošo auto stāvvieta ir pretrunā ar ceļa zīmēm abās Sētas ielas pusēs, kas minēto ielu atvēl vien gājējiem un riteņbraucējiem.

Lasītājs Aivis novērojis: «Rīgā, Sētas ielā, atrodas RTU Inženierekonomikas un vadības fakultāte. Pie fakultātes pat ir izbūvēts maksas stāvlaukums. Taču, braucot gan pa Kalnciema ielu, gan Meža ielu un nogriežoties uz Sētas ielu, ieraugām ceļa zīmi nr. 415 Gājēju un velosipēdistu ceļš. Šī zīme ir ieraugāma, arī braucot ārā no stāvlaukuma gan virzienā uz Kalnciema ielu, gan Meža ielu. Protams, ik pa laikam uzreiz aiz Sētas ielas stāv Ceļu policijas ekipāžas un apzinīgi ķer autovadītājus, kuri izbrauc no minētās stāvvietas.»

Jāatzīst, ka situācija tiešām ir dīvaina, jo satiksmi organizējošās ceļa zīmes nesaskan ar reālo situāciju. Dīvaini, ka zīmes uzstādītas, nerēķinoties ar RTU lēmumu ierīkot auto stāvvietu, vai auto novietošana notiek, ignorējot Rīgas domes Satiksmes departamenta iecerēto satiksmes organizāciju šajā ielā. Turklāt atbildīgās amatpersonas AutoDienai skaidrojumu par situāciju nesniedza.

Jāatceras, pie daudzām privātām teritorijām uzstādīta 301. ceļa zīme Iebraukt aizliegts, taču to, saskaņojot ar īpašnieku, nomnieks vai apakšīrnieks drīkst pārkāpt. Nav saprotams, kādēļ tad pastāv izņēmumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Vārti ciet, gājējiem ceļš slēgts

Bez nosaukuma

Dāvis Šteinerts
autobraucējs un riteņbraucējs
Kā var vienu ielas posmu caurbraucama pagalma vidū izveidot par veloceliņu vai gājēju ietvi? Ja tā ir privāta teritorija, tad kādēļ uzstādīt zīmes, kas ir pretrunā ar pagalmā esošo autostāvvietu? Ir bijuši gadījumi, ka vairākas dienas ilgos valsts svētkos vārti uz Sētas ielu no Meža ielas puses ir aizslēgti. Tad ne gājējs, ne velobraucējs šķērsot šo teritoriju pa Sētas ielu nevar! Vai tad veloceliņam un gājēju celiņam nav jādarbojas 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā un 365 dienas gadā? Jā tā ir privāta teritorija, kādēļ tur izvietotas ceļa zīmes, kas principā līdz auto stāvvietai neļauj aizbraukt automobiļiem?

Bez nosaukuma

Guntars Pulss
Autožurnālists, velobraucējs
Izskatās, ka Sētas ielas teritorijas apsaimniekotājs vēlējies ierobežot automobiļu daudzumu savā pagalmā un tuvākajā apkārtnē, taču līdz galam nav izdomājis veidu, kā to pareizi izdarīt. Vai arī - ceļa zīmju pasūtītājs nav pārzinājis ceļu satiksmes noteikumus un Rīgas domes attiecīgām institūcijām pasūtījis situācijai neatbilstošas ceļa zīmes. Pēc būtības gan gājēju celiņš, gan velosipēdistu celiņš ir atsevišķa, no ielas atdalīta brauktuve, kurai vispirms vajadzētu būt savienotai ar gājēju ietvi un tikai tad ar ielas braucamo daļu, pa kuru pārvietojas sabiedriskais un privātais autotransports.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?