Indrai tikušas Streiča _Divas ogas_ - sablenderēts ķirbis ar dzērvenēm un medu. Gandrīz gadu recepte nogulējusi plauktā, līdz Indra sadūšojusies pamēģināt. Nu jau trīs gadus viņa ne dienas nevar iztikt bez ķirbja. Arī Indras vīrs aktieris Zigurds Neimanis par gardāko sievas pagatavo mērci atzīst _Divas ogas_.
Divas ogas
Sastāvdaļas: 500 g ķirbja, 500 g dzērveņu, pikantas garšvielas
Pagatavošana: ķirbi nomizo un uz rupjās rīves sarīvē. Sarīvētajam ķirbim pievieno dzērvenes un visu sablenderē. Pēc garšas pievieno dažādas pikantas garšvielas. Ja vēlas, mērcei var pievienot arī ābolus. Garšvielu vietā pieliekot medu, mērcīti var ēst kopā ar pankūkām. Ēd aukstu pie dažādiem gaļas ēdieniem un putraimdesām - asinsdesām. Ledusskapī var uzglabāt aptuveni nedēļu.