Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Dūda un Čips izvelk laimīgo lozi

Centrālajā stacijā Dino zoo veikalā ievēroju divas jaunas meitenes. Abām līdzās stāvēja neliela auguma vilkveidīga ruda sunīte - trausla, smalka, ar augsti stāvošām ausīm. Noglāstīju dzīvnieciņu un iepazinos ar Kristīni Treiju, Anastasiju Kameņevu un viņu mazo Dūdu. No veikala izgājām kopā. It kā vienota ar neredzamām saitēm, bez pavadas soli solī Dūda sekoja meitenēm. Apmainījāmies ar tālruņu numuriem. Pēc pāris dienām satikāmies Anastasijas un Kristīnes īrētajā vienistabas dzīvoklītī.

Trāpījums desmitniekā

Dūda sagaida ciemiņus ar bumbiņu zobos, bet kņadas pārbiedēto ņaudošo Čipu Anastasija izvelk no pagultes.

Pusotru gadu vecā sunīte paņemta no Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes. Anastasija sākumā bijusi pret suni mājās, jo «abas tolaik dzīvojām īrētā istabiņā Ģertrūdes ielā, turklāt Kristīne ir jutīga uz smakām un mīl pagulēt, bet aiz kucēna taču jāsavāc kakas un agri no rīta suns jāved pastaigāties». Tomēr abas nolēma, ka māja bez sunīša ir kā bez dvēseles. Patversmē Līčos, kur viņa skatījās pēc adoptējamā, bija daudz suņu un katrs centās parādīt, ka viņš ir vislabākais. Meitenes prātoja, kuru izvēlēties, nenojaušot, ka viņas jau noskatījis ruds kucentiņš un savā prātiņā nolēmis - man jātiek viņām līdzi. Lai kur meitenes gāja, kucēns visur bija priekšā. Kristīne smej: «Galu galā tinām ruduli sedziņā, nosaucām par Dūdu, jo izrādījās meitene, un braucām mājās.»

Tas bija trāpījums desmitniekā - Dūda ir ne tikai skaista, bet arī gudra. Vienā dienā Anastasija viņai iemācīja nokārtoties uz autiņiem, pēc divām dienām mazule uz ielas mierīgi pavadiņā soļoja blakus. Vienīgais Dūdas mīnuss bija skaļā taurēšana, kad Anastasija un Kristīne rītos gāja projām no mājas. Dūda «koncertēja» līdz pašam vakaram, kamēr saimnieces atgriezās.

Nebija mirstamā vaina

Pēc pāris mēnešiem Dūdai uz deguna zem ādas sāka parādīties dīvainas pumpas. Populāras Rīgas centra klīnikas dakteris teica, ka tādas metas tikai rudiem suņiem, ja neārstēšot, suns neizdzīvošot, un parakstīja dārgas injekcijas un stingru diētu. Ārstēšanās kurss bija dārgs, bet «tas taču mūsu bērns». Kādu dienu dakteris meitenēm piedāvāja paņemt vienu no pieciem klīnikā atstātiem kaķēniem. Abas vienā balsī - nē, mums jau ar suni problēmas, kur vēl kaķi? Taču tad viņas apdomājās - varbūt kaķēns kliedēs Dūdas vienatni, kad meitenes ir darbā? Kārtējā klīnikas apmeklējuma laikā viņas ļāva Dūdai apostīt mincīšus un pašai izvēlēties sev draudziņu. Dūdai iepatikās mēnesi vecais Čips. Kristīne un Anastasija akceptēja izvēli.

Tad Anastasija aizbrauca uz Liepāju, Kristīne ar Dūdu devās viņu apciemot. Liepājā Dūdai pēkšņi sākās caureja, vemšana, paaugstinājās temperatūra, viņa neko neēda un nedzēra. Meitenes meklēja palīdzību pie vietējās veterinārārstes. Dzīvnieka organisms jau bija atūdeņojies. Dūdu pieslēdza sistēmai, un viņai uzreiz palika labāk. Ārste nomierināja, ka sunim ir aknu iekaisums, bet tā nav mirstamā vaina, ieteica speciālo diētu. Rīgā Dūda ātri atveseļojās un kā īsta mamma uzņēmās rūpes par Čipu - mazgāja un bužināja viņu. Kristīne rāda uzņemto video - Dūda paņēmusi mutē Čipa mazo galviņu, kaķēns kož sunītei lūpās, laiza viņas degunu, Dūda Čipam pucē ausi, abi riņķo pa istabu. Jūtams, ka dzīvnieki zina, cik tālu drīkst iet savās rotaļās. Kad robeža pārkāpta, tad spalvas pa gaisu. Taču sadusmojušies viņi atkal ātri salabst.

Draudzīga saime

Kristīne mīl suņus, viņa ir Dūdas saimniece, bet Anastasija priekšroku dod kaķiem. Viņas mīlulis ir jestrais Čips, taču būtībā šī ir draudzīga ģimenīte. No iepriekšējās dzīvesvietas meitenēm nācās aiziet, jo saimniecei nepatika mājdzīvnieki. Jau pusgadu Kristīne un Anastasija ar saviem zvēriņiem dzīvo Laboratorijas ielā. Dzīvokli nācās pašām izremontēt, un te noderēja Anastasijas specialitāte - viņa ir iekšējo apdares darbu meistare. Netālu atrodas Grīziņkalns, kur Dūda var no sirds izskraidīties. Meitenēm patīk savrupais Rīgas stūrītis, klusās un vasarā zaļo koku ieskautās ieliņas, no šejienes līdz pilsētas centram kājām var aiziet divdesmit minūtēs. Dzīvnieki, protams, prasa rūpes, taču Kristīne saka: «Dūda un Čips pārvērtuši mūsu dzīvi, regulē dienas režīmu, disciplinē mūs. Tagad daudz staigājam. Ar Dūdu visur, kur var, ejam kopā. Viņa cilvēkiem ļoti patīk, jo ir klusa un pieklājīga. Savukārt Čips savas dāmas vienmēr nepacietīgi gaida mājās.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?