Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Ēdiet un stipriniet imunitāti

Ķiploki, burkāni, sīpoli, pipari, estragons, salātu lapas, pētersīļi, selerijas, krustnagliņas - šie ir labāki par visiem remantadīniem un koldreksiem laikā, kad gripa, kā ziņo masu saziņas līdzekļi, ar joni nāk virsū. Restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmars Ladigs veselīgās sastāvdaļas sakārtojis gaumīgās receptēs un piedāvā garšīgus ēdienus. Viņš pārliecināts - vairāk kustēsimies svaigā gaisā, vakaros lietosim daudz ķiploku, biežāk ēdīsim dabas doto, bet pats galvenais - priecāsimies par katru jaunu dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Stores filejas uzputenis (pastēte) ar ceptu maizi

Četrām personām vajadzēs: 250 g stores filejas (var aizvietot ar laša vai ātes fileju), 50 g sviesta, 150 g baltvīna, 1 sīpolu, 1 ēd. k. baltvīna etiķa, 1/2 tējk. estragona (sausā), 2 olas, sāli, piparus, zaļumus (salātu lapiņas), ceptu maizi vai maizes salmiņus
1. Zivs fileju atdala no ādas un asakām un tvaicē līdz gatavībai. Sīpolu smalki sagriež, apsilda uz pannas, līdz jūtams aromāts, pievieno estragonu, pārlej ar baltvīnu, notvaicē uz pusi un pievieno baltvīna etiķi. Sviestu izkausē, olas novāra.
2. Virtuves kombainā liek zivs fileju kopā ar sīpoliem, sviestu un olas baltumu, pievieno garšvielas un kuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Ja vēlas smalkāku garšu, var izberzt caur sietu.
3. Uzglabā ledusskapī (līdz trim dienām maksimāli) un pasniedz ar tikko ceptu maizi un zaļumiem
P. S. Šis ir brīnišķīgs pēcsvētku ēdiens un labs ziemas laikā, var pievienot sakapātus ķiplokus. Store tagad pieejama cauru gadu un ir laba zivs bērniem, jo tajā nav sīku asaku un izteiktas zivs garšas, turklāt tā viegli pagatavojama.

Bez nosaukuma

Četrām personām vajadzēs: 4 vidēji lielus sīpolus, 1 litru piena (2,5%), 2 lauru lapas, 4 smaržīgos piparus, 4 krustnagliņas, sāli pēc garšas, 400 g brieža gaļas mīkstuma (veģetārieši gaļu var aizstāt ar dārzeņiem - ķirbi, kāli, pastinaku, kartupeļiem), 200 g burkānu, 2 tomātus, 100 g seleriju, 4 ķiploka daiviņas, 150 g sarkanvīna, 2 ēd. k. pētersīļu zaļumu, 100 g eļļas cepšanai, 2 olas, 4 ēd. k. cieta siera, 200 g sēņu (šampinjoni, baravikas, austersēnes)
1. Uzkarsē pienu, pievieno lauru lapas, smaržīgos piparus, krustnagliņas, sāli, tad liek pienā nomizotus sīpolu un karsē, līdz gatavi (30 minūtes).
2. Tad sīpolus izņem no piena un izņem tiem ārā vidučus (atstāj apkārt vidēji divas kārtas).
3. Gaļu (sagrieztu vai samaltu) sacep ar dārzeņiem un sasmalcinātajiem sīpolu vidučiem un sautē, līdz gaļa gatava. Pilda sacepumu sīpolos.
4. Olas lēnām samaisa ar garšvielu pienu (viena ola un divas ēdamkarotes piena), iemaisa sarīvēto sieru.
5. Sakapā sēnes, pārlej ar garšvielu pienu. Virsū liek pildītos sīpolus un pārlej ar piena, olu un siera maisījumu tā, lai trauks būtu līdz malām pilns. Tad to liek līdz 210 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, lai sacepums apvelkas.
6. Pēc četrām minūtēm temperatūru samazina līdz 180 grādiem un cep 15 minūtes.

Bez nosaukuma

Četrām personām vajadzēs: 500 g muskata ķirbja, 4 rudens ābolus, viena citrona sulu, 150 g cukura, 1/2 kanēļa standziņas, 3 krustnagliņas, 2 smaržīgos piparus, 200 g lazdu riekstu, 200 g dzērveņu
1. Cukuru izkausē ūdenī un sīrupu uzvāra. Pievieno kanēļa standziņu, krustnagliņas, smaržīgos piparus. Vēl reizi uzvāra, līdz ievelkas garšvielas, un pievieno citrona sulu.
2. Ķirbi sagriež plānās šķēles un uz divām minūtēm iemet karstajā sīrupā, tad liek uz sieta un notecina.
3. Ābolus izgrebj, mazliet patur citronūdenī, lai nenomelnē. Riekstus apcep.
4. Dzērvenes saberž un kārto uz šķīvja. Pāri liek ķirbja šķēles un ābolus, pārkaisa ar ceptiem riekstiem.
P. S. Šie salāti ir lielisks pašmāju vitamīnu avots, kas stiprinās organismu ziemā. Salāti ir garšīgi un vienkārši pagatavojami.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kaijas dramatiskais lidojums

Gundega Grīnuma par Ivandes Kaijas atklātību dienasgrāmatā, nelaimes pātagu un par to, kā, raiņaprāt, jāvērtē sieviete.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?