Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Enerģijas medības ir noslēgušās

Nule kā ar diviem uzvarētājiem noslēgusies uzņēmuma Latvenergo 75 gadu jubilejas akcija Enerģijas medības. Tās laikā iedzīvotājiem bija iespēja apmeklēt 200 Latvenergo objektu - visus strādājošos HES, TEC, energoefektivitātes centru, Enerģētikas muzeju.

Daudzi no šiem objektiem ikdienā iedzīvotājiem apmeklējumam nav pieejami, galvenokārt drošības dēļ. Akcijas laikā Latvenergo mājaslapā katrs interesents varēja pieteikt vizīti sev interesējošā objektā, kur tā darbinieki piedāvāja ekskluzīvu ekskursiju. Kopumā akcijā Enerģijas medības piedalījās vairāk nekā 5000 interesentu. Apmeklētākie objekti bija Energoefektivitātes centrs, elektroenerģijas ražotne Pļaviņu HES un Enerģētikas muzejs, kā arī Ķeguma HES ražotne, kas ir vecākā ražotne Latvijā - savu darbu sāka 1939. gadā.

Katrā objektā apmeklētāji saņēma īpašu žetonu. Tie, kas savāca vismaz divus žetonus, varēja piedalīties izlozē, kuras galvenā balva bija elektrodivritenis. Viena balva bija paredzēta iedzīvotājiem, otra - Latvenergo darbiniekiem. Iedzīvotāju balvu saņēma Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes students Arnis Labans, savukārt darbinieku balvu - Latvenergo Pārdošanas daļas speciāliste Anna Legzdiņa. Abi elektrodivriteņu ieguvēji stāsta, ka ekskursijas bijušas ļoti izzinošas un vērtīgas.

«Energoefektivitātes centrā Jūrmalā uzzināju praktisku informāciju, kura būs noderīga ikdienas saimniekošanā. Apmeklējums lika pārdomāt savus ikdienas ieradumus, kurus nedaudz pamainot, varētu elektroenerģiju lietot taupīgāk,» atzina A. Legzdiņa. Akcijas ietvaros AS Sadales tīkls arī organizēja trīs īpašas atvērto durvju dienas Daugavpilī, Jēkabpilī un Liepājā, tajās apmeklētāji varēja aplūkot speciālās tehnikas parku, piedalīties trašu tīrīšanas demonstrējumos, kā arī ielūkoties dispečervadības centros.

Latvenergo pārstāvis Andris Siksnis stāsta, ka šādas elektroenerģijas ražošanas objektu atvērto durvju dienas ir ierasta prakse daudzās Eiropas valstīs. Īpaši iecienīti esot HES apmeklējumi palu laikā, kad skats ir sevišķi iespaidīgs. A. Siksnis pieļāva, ka arī turpmāk reizi gadā varētu notikt šādas akcijas.

Svinīgā balvas - elektrodivriteņa - pasniegšana uzvarētājiem simboliski notika objektā, kuru enerģētiķi dēvē par Latvenergo vēsturisko sirdi - Ķeguma HES ražotnē. Balvu pasniegšanas ceremonijā klāt bija gan Latvenergo valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, gan ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?