Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Fināls tuvojas kulminācijai

Divas uzvaras no Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempiona titula pirms finālsērijas piektās spēles šķir gan BK Ventspils, gan VEF Rīga komandu. Pirms sestdien pulksten 17 Ventspils Olimpiskajā centrā paredzētās spēles rīdzinieki meklē raksturu, bet ventspilnieki cenšas noturēt trešdien parādīto enerģiju. Tiešraide LTV 7. kanālā.

Negribētu piekrist abu komandu pārstāvju teiktajam, ka pēc BK Ventspils uzvaras Arēnā Rīga viss sākas no sākuma. Protams, sērijā ir neizšķirts 2-2, taču sestdienas spēles uzvarētājs nokļūs soļa attālumā no čempiona titula - cīņa par zeltu pietuvojusies kulminācijai.

VEF Rīga galvenais treneris Ramūns Butauts pēc ceturtās spēles lika noprast, ka trīs savainotie līderi Parahovskis, Janičenoks un Hjūzs diezin vai parādīsies laukumā sestdien. «Protams, ļoti gribētu, lai viņi palīdz, taču savainojumi ir visai nopietni. Ja kāds no viņiem būtu gatavs spēlēt kaut vai par 50 procentiem, viņi būtu laukumā…»

Tiesa, gan viņš, gan BK Ventspils treneris Guntis Endzels aicina nepārvērtēt šo spēlētāju trūkuma cirstos robus VEF sastāvā. «Starpību jau neveido tie, kuri nespēlē, bet gan tie, kuri ir laukumā,» Endzels aicināja atcerēties sērijas trešo spēli, kurā VEF ar tiem pašiem robiem tomēr spēja lauzt nelabvēlīgi ritošo spēles gaitu. Butauts izcēla citu trešdien aktualizējušos problēmu: «Diemžēl daži spēlētāji nesaprot, kas ir fināls - laukumā jāiziet un jāmirst. Trijās dienās raksturu diezin vai var mainīt, taču jau šodien [pēc ceturtās spēles] notika nopietna saruna. Visnepatīkamāk, ka nevaram augstā līmenī aizvadīt divas spēles pēc kārtas.»

Līdz šim LBL finālsērijās neizšķirts pēc četrām spēlēm bijis četras reizes, un visos gadījumos piektās spēles uzvarētājs galu galā kāra kakla zelta godalgas. Tiesa, līdz šim nav bijis precedenta, ka pirmajās četrās spēlēs uzvaras guvuši tikai viesi. Ventspils basketbolistiem sestdienas spēlē būs jāpierāda apgalvojums, ka kurzemnieki beidzot uztaustījuši pretinieku vājās vietas, un jācenšas arī pašiem noturēt trīs dienas iepriekš sasniegto latiņu. VEF Rīga vadītājiem priekšā izšķiršanās - turpināt izmantot tikai veselos pamatspēlētājus, riskējot zaudēt spēli viņu noguruma dēļ, vai arī vairāk iesaistīt rotācijā tālākos rezervistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Neizšķirts 2-2 bija arī iepriekšējo divu sezonu finālsērijās. Pirms diviem gadiem BK Ventspils piektajā spēlē ar 93:89 pārspēja Baronu/LMT, pērn Barons ar 81:77 pieveica VEF Rīga. Abos gadījumos gan bija nepieciešama ne tikai sestā, bet arī septītā spēle
BK Ventspils uzvara 93:55 sērijas ceturtajā spēlē ir otra pārliecinošākā LBL finālu vēsturē. Arī rekords pieder «ventiņiem» - 110:58 pret Baronu/LU 2005. gadā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?