Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Gadumiju svin ar vērienu

Aizvadītā Jaungada nakts pasākumu rīkotājiem, restorāniem, atpūtas vietām bija ienesīgākā kopš ekonomiskās krīzes beigām - atzina aptaujātie svētku organizētāji. Dīvānam, zilajam ekrānam un rasolam gadumijā bija daudz alternatīvu - plašā cenu amplitūdā, dažādām gaumēm un prasībām. Svinību vēriens apliecina, ka ticējums «Kā Jauno gadu sagaidīsi - tā to pavadīsi» joprojām tiek turēts augstā godā - daudzās svētku norises vietās nauda nav tikusi taupīta ne uz gaisā izšautiem pirotehnikas ziediem, ne uzkodām, izklaidēm un telpu īri.

Diena sazinājās ar vairāku viesu namu saimniekiem - visi smēja, ka viņu piedāvātās telpas Jaungada svinībām tikušas rezervētas jau augustā vai septembrī, un neslēpa, ka lielais pieprasījums cenas ļauj paaugstināt līdz pat divām reizēm. Gan Pierīgā, gan reģionos esošie atpūtas kompleksi tikuši rezervēti kuplam svinētāju pulkam, kuriem par Jaunā gada sagaidīšanas vietu bija jāšķiras kopumā no 400 līdz pat diviem tūkstošiem eiro. Vairāku viesu namu un lauku viesnīcu pakalpojumus izmantojuši arī tūristi. Piemēram, viesi no Krievijas gadumijā atpūtās Jaunmoku pils viesnīcā, kā arī izmantoja daudzu citu brīvdienu mītņu pakalpojumus. Rēzeknes novadā esošā viesu nama Vīteri saimnieks Viesturs atklāj, ka viņa viesmīlību Jaunā gada naktī ik gadu izmanto viesi no Krievijas. Arī galvaspilsētā esošo viesnīcu darbinieki novērojuši, ka Jauno gadu sagaidīt Rīgā ierodas pārsvarā krievi, viņiem skaita ziņā seko skandināvi, arī vācieši un briti. Vairumā galvaspilsētas viesnīcu visi numuriņi Jaungada svētku brīvdienās bijuši rezervēti. Radisson BLU viesnīcu tīkla administratore atklāj, ka aizvadītajās brīvdienās piepildīta bijusi gan viesnīca Latvija, gan Elizabete un Daugava, brīvas vietas palikušas vienīgi pieczvaigžņu viesnīcā Rīdzene.

Arī aptaujātie restorānu, klubu, krogu īpašnieki Dienai atzina, ka Jaunā gada pasākumi bijuši ļoti ienesīgi un arī darbiniekiem par strādāšanu Jaunā gada naktī ticis maksāts vairāk nekā dubultā. Vienā daļā svinību vietu piedāvāta svētku atmosfēra, mūzika un uzkodas, bet citās - arī svētku programma ar izklaidēm, kas plānotas, ņemot vērā ikdienas apmeklētāju profilu. Tas atspoguļojas arī cenās - reģionu kultūras namos vieta pie galdiņa Jaunā gada naktī maksāja no četriem eiro, bet ieeja, piemēram Mežotnes pils ballē - 55 eiro, pasākumā Disko nakts Dikļu pilī - 140 eiro. Arī Rīgā katrs varēja atrast ko iespējām atbilstošu - no 10 eiro par ieeju klubā līdz krietni lielākām summām par atpūtu augstas klases ēstuvē - piemēram, par gadumijas pavadīšanu un ēdiena baudīšanu restorānā Bibliotēka Nr.1 personai bija jāšķiras no 300 eiro. Daudzos Rīgas restorānos, klubos un viesnīcās svinētāji vilināti ar iespēju vērot valstī vērienīgāko uguņošanu no jumta vai terases. Galvaspilsētas priekšrocības apzinājās arī citi pasākumu organizētāji. Piemēram, kāda svētku aģentūra iznomāja augstceltnes Saules akmens pēdējo stāvu un visas simt biļetes - katra par 213 eiro - Jaunā gada sagaidīšanai šajā vietā bija izpirktas. Plašas svinību iespējas bija arī citās lielākajās pilsētās - īpaši Liepājā, Daugavpilī un Valmierā.

Daudzi simti latviešu gadumijas svētku brīvdienas izvēlējās pavadīt ārzemēs. Ceļojumu biroja Vanilla Travel pārstāve Karina Puzanova atklāj, ka populārākie galamērķi jau vairākus gadus pēc kārtas ir siltās zemes - Tenerife Spānijā, Taizeme, Dominikānas Republika, Ēģipte, uz kurieni visi gadumijas sagaidīšanas ceļojumi šogad tikuši izpārdoti. To cenas tradicionāli gan ir krietni augstākas nekā citos gada mēnešos. Latvijas iedzīvotāju piekrišanu baudījuši arī īso - trīs dienu - Jaungada brīvdienu piedāvājumi, tāpēc organizēts īpašs čarterreiss uz Maltu. Savukārt starp citām vietām Eiropā latvieši gadumijā devuši priekšroku Berlīnei, Londonai un Parīzei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?