Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Gaidāmo saraksts sarūk

Jautājuma zīmes joprojām ir iepretim dažiem Ziemeļamerikā spēlējošajiem izlases kandidātiem, tomēr treneru salipinātajos maiņu virknējumos komandas kodolu jau var saskatīt. Latvijas hokeja valstsvienība kopš 21. marta turpina gatavoties maijā paredzētajam pasaules čempionātam Maskavā. Pārbaudes spēļu cikls sāksies 7. aprīlī Olborgā ar spēli viesos pret Dāniju.

Uz ledus trenējas arī potenciālais uzbrukuma līderis Kaspars Daugaviņš, Čehijā vārtu garšu atguvušais Roberts Bukarts, un priekšējā līnijā papildinājums no Eiropas, iespējams, vairāk nav gaidāms. Nākamās nedēļas sākumā no Ziemeļamerikas junioru līgas gaida ierodamies Rodrigo Ābolu un Rihardu Bukartu. Labā ziņa ir tā, ka savu nostāju nav mainījis NHL klubā Bufalo Sabres spēlējošais Zemgus Girgensons. «Ja vien nebūs kādi īpaši sarežģījumi, viņš ir gatavs braukt un spēlēt pasaules čempionātā,» Dienai apstiprināja hokejista tēvs Aldis Girgensons. Jau zināms, ka Sabres nespēlēs Stenlija kausa izcīņā. Pēdējā sezonas spēle Girgensonam ir paredzēta 9. aprīlī. «Saprotams, ka viņam vēl būs kārtojamas sadzīviska rakstura lietas, tāpēc Zemgus aizkavēsies Amerikā, bet aprīļa otrajā pusē viņam vajadzētu būt Rīgā.»

Spēlēt izlasē vēlas arī NHL kluba Tampabejas Lightning sistēmā esošais vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš sezonu aizvada AHL komandā Sirakjūzas Crunch. Gudļev-ska gadījumā svarīga būs kluba vadītāju nostāja. Kristers prasīs atļauju braukt uz pasaules čempionātu, taču viņa atlaišana būs maz ticama līdz brīdim, kamēr sezona nebūs beigusies Crunch un Lightning. AHL šosezon spēlē arī uzbrucējs Ronalds Ķēniņš. Šis ir līguma pēdējais gads Ķēniņam, un hokejista aģents iebilst pret Ronalda spēlēšanu PČ Maskavā. Galīgā atbilde vēl nav saņemta. Pirmo sezonu AHL aizvada uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, kuram ir jaunā spēlētāja līgums ar NHL klubu Sanhosē Sharks. Jevpalova klubam aizsūtot pieprasījumu un viņu atlaižot uz izlasi, pēc NHL noteikumiem spēlētājam esot jāgarantē spēlēšana pasaules čempionātā. Pērn Jevpalovs palika pie izlases sliekšņa, tāpēc nav garantijas, ka viņš būs pārāks par citiem kandidātiem. AHL ir sācis spēlēt arī Teodors Bļugers, kuram arī ir NHL jaunā spēlētāja līgums.

Uzbrukumā pašreizējā treneru uzmetumā ir šādas maiņas: Indrašis - Meija - Upītis, M. Rēdlihs - Džeriņš - Bukarts, Artūrs Ozoliņs - Daugaviņš - Jeļisejevs, Skvorcovs - Pavlovs - Saulietis, T. Andersons - Bičevskis - Kulda.

Aizsardzībā izveidoti šādi pāri: Sotnieks - Cibuļskis, Galviņš - Jerofejevs, M. Širokovs - R. Freibergs, Birziņš - Ševčenko. Slovākijas ekstralīgā turpina spēlēt Georgijs Pujacs, kurš tiek gaidīts izlases nometnē. Potītes savainojums Krišjānim Rēdliham joprojām liedz piedalīties ledus treniņos, tāpēc viņa spēlēšana Maskavā ir zem lielas jautājuma zīmes.

Treneru korpusā vēl palikusi viena brīva vakance. Uz ledus galvenajam trenerim Leonīdam Beresņevam palīdz Ģirts Ankipāns un no Ziemeļamerikas atbraukušais Kārlis Zirnis. Kļuvis zināms, ka nevarēs ierasties fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis. KHL kluba Toljati Lada vadība uzstāj, ka viņam līdz aprīļa beigām ir jāturpina darbs klubā. Steigšus tiek meklēts cits fiziskās sagatavotības treneris.

Piektdien pulksten 18 Tukuma ledus hallē pārsvarā izlases jaunākie kandidāti aizvadīs treniņspēli ar Latvijas U-18 izlasi, kas gatavojas pasaules čempionātam augstākajā grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas izlases pārbaudes spēles
7.IV 20.30 ar Dāniju (Olborgā)
9.IV 16.00 ar Dāniju (Odensē)
14.IV 19.30 ar Baltkrieviju (Arēnā Rīga)
15.IV 19.30 ar Baltkrieviju (Arēnā Rīga)
22.IV 19.30 ar Vāciju (Arēnā Rīga)
23.IV 17.00 ar Vāciju (Arēnā Rīga)
29.IV 20.45 ar Šveici (Ženēvā)
30.IV 18.45 ar Šveici (Neišatelē)
(Latvijas laiks)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?