Gaļas izskatu maina mikroorganismi
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
«Stresa» gaļas
PSE (pale, soft,
exudative; bāls, mīksts, ūdeņains) novēro cūkām. Ļenganu,
bālu gaļu izraisa īslaicīgs stress, kas veidojas īsi pirms
nokaušanas, tā šķiet mīkstāka kā «normālajai» gaļai. Karbonādes
daļa (musculus longissimus dors) ir blāva, ūdeņaina,
šķiet, ka tā atdalās. Gaļu grūti kūpināt, jo mitra, tās šūnās ir
daudz ūdens. Šādu gaļu liek klāt maltajai gaļai,
desām.
DFD (dry, firme,
dark; sauss, stiegrains, tumšs) vairāk raksturīga
liellopiem, kad stresa ietekmē gaļa kļūst sausa, stiegraina un
tumša. Pētījumi ļauj secināt, ka liellopu gaļas nomelnēšanu ietekmē
aukstumvitrīnu apgaismojošās lampas. Liellopu gaļā ir daudz
mioglobīna, ir tendence kļūt tumšākai ātri.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri